به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، علی پرداختی، معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته پژوهش با اشاره به فعالیتهای معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخشهای مرکز تحقیقات سرطان، مرکز تحقیقات علومشناختی، روابط بین الملل، اشاره کرد و در رابطه با راه اندازی مرکز تحقیقاتی سرطان کرمان گفت: مرکز تحقیقات سرطان کرمان با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه با سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد تومان و با هدف پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: در این مرکز از مشاوران بینالمللی دپارتمان biosafety سازمان بهداشت جهانی ژنو سوئیس، کلینیک درد هانوفر آلمان، دانشگاه سانفرانسیسکو آمریکا، دانشگاه نیومکزیکو آمریکا در زمینههای مشاوره و طراحی سازه، مشاوره برای خرید تجهیزات استفاده میشود.
پرداختی با اشاره به اینکه مشاوره و طراحی سازه مرکز تحقیقات سرطان کرمان به پایان رسیده است، تصریح کرد: پردیس دانشگاه علوم پزشکی جانمایی شده که در فضایی به وسعت سه هزار مترمربع و در سه طبقه احداث میشود.
وی تصریح کرد: در طرح غربالگری سرطان پستان از میان ۴۰ هزار نفر از زنان روستایی، چند مورد از خانمها را در مراحل اولیه بروز سرطان شناسایی کردیم که کار درمانی برای آنها آغاز شده است.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: مرکز تحقیقات سرطان کرمان در جهت تدوین و اجرای سند امنیت غذای استان در راستای تعیین مقدار آفت کشها، علف کشها و قارچ کشها و مطالعات پیشرفته کیفی آب همکاریهایی دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هدف دانشگاه علوم پزشکی ابجاد حساسیتهایی در این موضوع است،بیان داشت: قرار نیست که ما میزان سم و کود و نحوه استفاده را مشخص کنیم و هدفمان افزایش نظارت هاست.
پرداختی کرمان را یکی از قطبهای کشوری مرکز علوم اعصابشناختی دانست و تصریح کرد: این مرکز برای انجام کار تحقیقاتی با پروفسور کی جی تاناکا موسسه ریکن ژاپن، پروفسور کارلوس توماز از دانشگاه برزیلیا و دکتر منصوری از دانشگاه موناش در استرالیا همکاری دارد.
وی ادامه داد: در این کار تحقیقاتی قرار است از میمونهای رزوس، مارموست و ماکاک استفاده شود.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با مرکز روابط بینالملل این دانشگاه نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه روابط بینالملل برنامهها و فعالیتهای بسیاری داشته و آنچه تا کنون اتفاق افتاده، حضور ۱۶ میهمان خارجی بوده که فکر میکنیم باید در این مورد قویتر برخورد کنیم.
پرداختی افزود: سخنرانی پروفسور زینکر ناگل برنده جایزه نوبل پزشکی، ارتباط ویدئو کنفرانسبا اساتیدی از انگلستان، کانادا، امریکا، برگزاری مینی سمپوزیم سرطان با حضور پروفسور پاولک از دانشگاه یل امریکا و دکتر فراستی از دانشگاه کانزاس امریکا از جمله فعالیتهای بین المللی این دانشگاه است.
وی خاطر نشان کرد: پروژه مشترک تحقیقاتی توسط مرکز تحقیقاتی فارماسیوتیکس و علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کشور کانادا در رابطه با درمان آلزامیر در حال انجام است.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمان به فعالیتهای مرکز تحقیقات لیشمانیا و پوست دانشگاه اشاره کرد و گفت: بایرون آرانا، مدیر پروژه لیشمانیا و پوست موسسه DNDI وابسته به سازمان جهانی بهداشت ضمن سفر به کرمان و دیدار با رییس دانشگاه با فعالیتهای این مرکز آشنا شده است
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمان به عنوان هاب منطقهای پایش ایدز است که تا کنون کارگاههای متعدد بین المللی را در رابطه با این موضوع برگزار کرده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه ۲۲ شهر در دنیا به عنوان شهر دوستدار برنامههای پیشگیری از ایدز معرفی شدهاند، گفت: در کشور ما نیز کرمان به عنوان شهر دوستدار برنامههای پیشگیری از اچ آی وی / ایدز معرفی شده و منتظر هستیم سازمان بهداشت جهانی نظر خودش را در رابطه با این موضوع اعلام کند.
این مقام مسئول گفت: قرار است مراکز تحقیقاتی و درمانی کشور که زیر نظر سازمان جهانی بهداشت فعالیت میکنند، دیماه سال جاری نشستی را به میزبانی این دانشگاه در کرمان برگزار کنند.
پرداختی در رابطه با برخی از موفقیتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: اساتید این دانشگاه توانستهاند در رشته فیزیولوژی جایزه افضلیپور، در رشته اندودونتولوژی جایزه مرحوم دکتر موسوی، در رشته داروسازی استادیاران جوان پژوهشگر، در رشته داروسازی بالینی جایزه بنیاد ملی نخبگان و در رشته سمشناسی جایزه مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی را کسب کنند.
وی افزود: دانشجویان نیز موفق شدهاند در رشته اقتصاد بهداشت به عنوان دانشجوی پژوهشگر برجسته کشوری، رشته داروسازی رتبه اول همایش دانشجویی سرطان، تبریز، رشته فارماسیوتیکس رتبه اول همایش دانشجویان داروسازی، تبریز و در رشته زیست فناوری رتبه دوم و سوم همایش دانشجویان داروسازی، تبریز کسب کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: تاکنون دو همایش چالشهای بین المللی نورولوژی بالینی و سیاستگذاری در سلامت در سطح بینالمللی و به میزبانی دانشگاه کرمان برگزار شده است.
پرداختی، برگزاری همایش مراقبتهای پرستاری تسکینی، بیماریهای دهان و دندان و همایش آسم، آلرژی و ایمونولوژی از برنامههای ملی بود که در دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.
وی در رابطه با شاخص علم سنجی نیز تصریح کرد: در حوزه شاخص علمسنجی دانشگاه علوم پزشکی کرمان رشد قابل توجهی داشته و توانسته ارتقای ۲ رتبهای در امتیازات پژوهشی به دست آورد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در بخش جذب منابع مالی طی یک سال گذشته دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار خارج از منابع معمول از سایر بخشها جذب کردهایم.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون ۷۰۰ میلیون تومان از این مبلغ تخصیص یافته است، عنوان کرد: این جذب اعتبار برای مرکز تحقیقات سرطان، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، مرکز تحقیقات فارماسیوتیکس، آزمایشگاه سلولهای بنیادی، پژوهشکده آیندهپژوهی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و... است.
پرداختی با اعلام خبر راهاندازی مجتمع بزرگ صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کرمان، گفت: صنعت دارو به عنوان دومین صنعت سودآور دنیا تلقی میشود و در کشور ما نیز در منطقه جنوبی از این صنعت محروم هستیم.
وی افزود: با شرایط فراهم شده از جمله راهاندازی هلدینگ دارویی در کرمان و برای به کارگیری نخبگان استان و اشتغالزایی بالا، جلوگیری از خامفروشی گیاهان دارویی احداث شرکت دارویی در کرمان صورت میگیرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: پیشبینیهای صورت گرفته برای سرمایهگذاری یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که جانمایی و نوع محصولات تولیدی آن مشخص شده است.
پرداختی ادامه داد: راهاندازی این مجتمع پنج هزار تا پنج هزار و ۸۰۰ نفر از متخصصان رشتههای پزشکی را به کار میگیرد و در کنار آن اشتغالزایی غیرمستقیم خواهد داشت.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: پنج دسته محصول عمده این مجتمع صنایع دارویی شامل فرآوردههای زیست فناوری، داروهای شیمیایی و سامانهای جدید داروسازی، محصولات گیاهان دارویی، فرآوردههای آرایش و بهداشتی و تجهیزات پزشکی است.