به گزارش " خبرگزاری دانشجو" در سمنان؛ مسعود نصیری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سمنان با اعلام این خبر افزود: برای اولین بار در سطح ملی و حتی بین المللی است که از رادیو تلسکوپ ها مسابقات برگزار می شود .
وی با بیان اینکه علاوه بر برگزاری این مسابقه نمایشگاهی هم با حضور فعالان نجومی کشور در دانشگاه سمنان برگزار می شود اظهار داشت: برگزاری همایشی با محوریت دستاوردهای شاخه نجوم رادیویی هم از دیگر برنامه های مرتبط با این مسابقه است.
رستگارزاده مشاور علمی این دوره از مسابقات در خصوص نحوه برگزاری این مسابقه گفت: این مسابقات بر اساس امواج رادیویی است به این ترتیب که، هنگامی که شهاب سنگی وارد مغناط کره ی زمین می شود از آنجاییکه یونیزه میباشد خطوط میدان را از شکل منظم خود خارج کرده و اعوجاجاتی (آشفتگی) در خطوط به وجود می آورد.
رستگارزاده افزود: این آشفتگی خطوط به محض عبور شهاب به سرعت اصلاح می شود، این بازگشت خطوط میدان به حالت اولیه منجر به تولید امواج رادیویی با طول موج های بسیار بلند در باند vlf میگردد.
وی ادامه داد: به کمک آشکار ساز زمینی و با دریافت این امواج رادیویی و آنالیز این داده ها میتوان به تعداد شهاب های عبوری، حد قدری شهاب ها (میزان روشنایی) و بررسی ابعاد آنها پرداخت که بررسی و تحلیل گسترده این داده نقش بسزایی در شناخت دقیق تر محیط سیاره زمین و عوامل تاثیر گذار بر آن دارد .
مشاور علمی مسابقات رادیو تلسکوپ خاطر نشان کرد : به منظور تقویت کیفی این نوع اطلاعات و اعتلا بخشیدن به گروه های علمی فعال در این عرصه، در این مسابقات تیم های شرکت کننده دستگاه گیرنده این امواج رادیویی در باندvlf را طراحی و بسته به تکنیک های علمی خود نویزهای اضافی محیط را فیلتر می نمایند تا در رقابتی، توانایی های خود را محک زنند.