آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۷۶۳۶
معاون پژوهشی وزارت امور خارجه:

بزرگان و نویسندگان به جنبه‌های زندگی امیر علی شیرنوایی که مغفول مانده بپردازند

معاون پژوهشی وزارت امور خارجه اعتدال گرایی و همزیستی مسالمت آمیز میان اقوام را از ویژگی‌های برجسته دوران تیموریان دانست و گفت: هنوز هم جنبه‌های بسیاری از زندگی امیر علی شیرنوایی مغفول مانده که بزرگان، علما و نویسندگان باید به آن بپردازند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مرتضی دامن پاک جامی امروز در افتتاحیه «همایش بین‌المللی امیرعلی شیرنوایی» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن بیان اینکه به نظر می‌رسد در شرایط کنونی که دنیا از نظام دو قطبی و جنگ سخت وارد شرایط جدید شده است، امکان برای نشر فرهنگ جامع و کهن شرق فراهم شده است، گفت: خوشبختانه چنین امکانی باعث شده این کشورها ارزش‌های فرهنگی خود را از دل تاریخ بیرون کشیده و به عنوان ارزش‌ها و فرهنگ جامعه شرقی به جهان عرضه کنند.

 

وی افزود: با نگاه به دوران تیموریان در می‌یابیم این دوره از دو جهت قابل بررسی است، یک جهت، انجام جنگ‌های پی در پی و دوم، ارزش‌های فرهنگی و ادبی بیشماری که در این دوره شکل گرفت.

 

معاون پژوهشی وزارت امور خارجه ادامه داد: در بخش اول قربانیان بسیاری طعمه جنگ طلبی‌های دوران تیموریان شدند؛ اما با گذشت زمان و توجه به مسائل فرهنگی و ارزش‌های ادبی مرهمی بر دردهای به جامانده از جنگ طلبی‌های دوران تیموریان به وجود آورد.

 

دامن پاک جامی ضمن بیان اینکه توجه به مسائل فرهنگی را در دوران جانشینان وی می‌توان شاهد بود، گفت: به جز نقش بی‌بدیل عبدالرحمان جامی در ارائه سبک جدیدی از شعر و هنر مینیاتور که از چنان برجستگی برخوردار شد که موجب شد، جامعه عصر تیموریان به یک جامعه نمونه تبدیل شود.

 

وی با اشاره به اینکه تصوف اعتدال گرا، نیز یکی از نکات برجسته و شایان توجه در آن دوره زمانی بود، تصریح کرد: تا قبل از حمله مغول به ایران ویژگی غالب تصوف دوری از اجتماع و روش زندگی درویشی بود؛ اما با استقرار حکومت تیموریان تصوف دچار پوست اندازی شد.

 

معاون پژوهشی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تصوف و طریقت نقش بندیه به مذهب رسمی پادشاهان تیموری تبدیل شد، خاطرنشان کرد: نقش این مذهب باعث شد که حکومت تیموری در آن دوره برای اعتدال خود از آن بهره گیرند، همچنین در این دوره شعر و نقاشی یه قدری گسترش یافت که این قرن را به یک قرن نمونه تبدیل کرده است.

 

دامن پاک جامی با بیان اینکه در دوران تیموریان، شخصیت امیر علی شیرنوایی بیشتر حائز اهمیت است، گفت: این عارف با گرایش به مذهب نقش بندیه رابطه نزدیکی با عبدالرحمان جامی برقرار و از وی الهام گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه شاید بیراه نباشد که وی را یکی از اساتید ترکی و فارسی نامید، گفت: در دوره تیموری نقاشان، هنروران و موسیقی دانان بزرگی رشد کردند و هنر ایرانی را در جهان به نمایش گذاشتند.

 

معاون پژوهشی وزارت امور خارجه اعتدال گرایی و همزیستی مسالمت آمیز میان اقوام را از ویژگی‌های برجسته دوران تیموریان دانست و تصریح کرد: هنوز هم جنبه‌های بسیاری از زندگی امیر علی شیرنوایی مغفول مانده که بزرگان، علما و نویسندگان باید به آن بپردازند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار