زهره حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص جزئیات پروژه همسان گزینی گفت: طرح همسان گزینی تبیان از دو سال پیش در موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان کلید خورده است و هدف از این طرح ارائه الگو و مدلی برای همسریابی جوانان است که این الگو و مدل بر مبنای سبک زندگی دینی و اسلامی ما تدوین و طراحی شده است.
مدیر پروژه همسان گزینی موسسه تبیان ادامه داد: تفاوت این سایت با سایت های همسریابی در این است که در این طرح شبکه ای از واسطین ازدواج تشکیل شده است که افرادی را شامل می شود که معتمد خانواده ها هستند و مشخصات دختران و پسران در اختیار آنان قرار می گیرد تا موردهای مناسب را شناسایی و به هم معرفی کنند.
وی افزود: حال این واسطین در طرح همسان گزینی تبیان در قالب یک شبکه دور هم جمع شده اند که با کمک همدیگر و با اشتراک گذاشتن اطلاعات بتوانند شانس ازدواج جوانان را بالا ببرند و از سوی دیگر به دلیل اینکه بحث خانواده در این موضوع محوریت اول است و دختران و پسران مستقیم با هم ارتباط نمی گیرند و این کار توسط واسطین انجام می شود در واقع مهم ترین تفاوت این سایت با سایت های همسریابی است.
حسینی در ادامه بیان داشت: از طرف دیگر این موضوع باعث می شود سنت وساطت که در دین ما بر آن بسیار تاکید شده است نیز احیاء شود و از سوی دیگر به دلیل اینکه این مدل کاملاً بر مبنای سبک زندگی ایرانی- اسلامی است طراحی شده می تواند از انحرافات جلوگیری کند.
مدیر پروژه همسان گزینی موسسه تبیان در خصوص اینکه آیا این سایت تنها برای مجردها است یا افراد مطلقه نیز می توانند از آن استفاده کنند، اظهار داشت: کلیه افراد مجرد اعم از کسانی که تاکنون ازدواج نکرده اند و یا اینکه ممکن است همسرشان فوت شده و یا طلاق گرفته باشند می توانند ثبت نام کنند که پس از ثبت نام یک مرحله مصاحبه برای آنان در نظر گرفته شده و سپس ارتباط آن افراد در اختیار واسطین ازدواج قرار می گیرد تا بتواند موردهای مناسب را به آنها معرفی کند.
حسینی تصریح کرد: از آنجایی که این طرح با تأیید وزارت ورزش و جوانان و با نظارت معاون سامان دهی عمره جوانان وزارت ورزش و جوانان پیش می رود و در کنار این شبکه واسطین شبکه ای بزرگ از مشاورین بر مبنای سند ملی مشاوره ازدواج در حال فعالیت هستند به نظر می رسد بتواند راهکار مناسبی برای جوانان متقاضی باشد.
وی ادامه داد: شبکه مشاوران این طرح تا زمانی که فرد به متقاضیان معرفی شود و عقد صورت پذیرد و همچنین تا یک سال پس از عقد بسته های آموزشی را که زیر نظر وزارت ورزش و جوانان آماده شده در کنار آزمون های روانشناسی که کمک می کند افراد تناسب یکدیگر را بسنجند با این افراد همراه خواهند بود که امیدواریم این طرح بتواند مسیر درستی برای دست یابی به ازدواج پایدار و موفق را فراهم کند.
مدیر پروژه همسان گزینی موسسه تبیان تاکید کرد: پس از ازدواج طی دو نوبت یک بار شش ماه پس از عقد و یک بار دیگر یک سال پس از عقد با انجام یک سری آزمون ها به این افراد کمک می کنند و اگر نیاز به مشاوره داشته باشند آنها را به مشاور ارجاع داده و اگر نیز نیاز به آموزش خاصی داده باشند بسته های آموزشی مناسب را به آنها ارائه می دهند.
وی در ادامه در خصوص شرایط واسطین گفت: در این طرح واسطین اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که اشخاص حقوقی همانند افرادی که در دانشگاه ها و یا حوزه های علمیه به این کار می پردازند و یا اشخاص حقیقی که شخصاً اقدام به انجام این سنت حسنه می کنند خواهند بود و شرایط و ضوابطی نیز برای آنها در نظر گرفته شده نظیر اینکه حتماً باید متأهل باشند سن آنها نیز از میزان معین کمتر نباشد و همچنین سوابق فرهنگی و آموزشی نیز برای آنان امتیاز مثبتی است و در مجموع پس از دریافت اطلاعات یک مرحله مصاحبه را نیز طی می کنند که پس از تأیید کدواسطه گری برای فعالیت آنها داده می شود.
حسینی در ادامه اذعان داشت: این طرح که از فروردین ماه سال ۹۳ آغاز شده است که تا آذرماه ۹۳ و طی یک دوره نه ماهه دو هزار نفر ثبت نام کرده اند و در این میان ۱۳۰ واسطه تهرانی وجود دارد که خوشبختانه این طرح در شهر تهران به صورت آزمایشی نتایج خوبی به همراه داشت که امیدواریم زیر نظر وزارت ورزش و جوانان که این طرح از هفته اول اسفند رونمایی خواهد شد بتوانیم در سطح استان تهران آن را پیاده کنیم.
مدیر پروژه همسان گزینی موسسه تبیان با اشاره به اینکه ظرفیت ثبت نام چه میزان خواهد بود، خاطرنشان کرد: تمام کسانی که داوطلب باشند به هر تعداد می توانند ثبت نام کنند و ما در پی آن هستیم تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که مراحل پس از ثبت نام با سرعت و دقت بیشتری انجام شود و اطلاعات در اختیار واسطین برای معرفی افراد مناسب قرار گیرد.