کد خبر:۳۹۲۴۷۹

مواد مخدر صنعتی و روان‌گردان‌ها تهديدي بزرگ پيش‌روي نوجوانان و جوانان

یک استاد دانشگاه خوارزمی گفت: مواد مخدر صنعتی و روان‌گردان‌ها تهديدي بزرگ پيش‌روي نوجوانان و جوانان به شمار می‌رود و متاسفانه آگاهی افراد جامعه هم در این زمینه اندک است.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر شهرام محمدخانی رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد را مثبت دانست و اظهار داشت: تا به مرحله آمادگی اجتماعی و درک پیامد مشکل اعتیاد که همه افراد جامعه را تهدید می‌کند، نرسیم؛ آماده اقدام عملی در جهت مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد نیستیم.

 

وی با تاکید بر بسیج جامعه جهت پیشگیری از اعتیاد ادامه داد: راهکار اجتماعی مبارزه با مواد مخدر در همه کتاب‌های علمی مورد توجه قرار گرفته و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

 

این روانشناس گفت: باید به صورت شفاف و صریح در زمینه اعتیاد و علل آن جهت پیشگیری از گرایش به مواد مخدر با مردم صحبت کرد و آنها را از گستردگی و پیامدهای اقدام نکردن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از این مواد آگاه ساخت. این حق مردم است که این مسائل به صورت آموزشی برایشان تشریح شود.

 

این استاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه اگر پیشگیری از اعتیاد با اقدامات سنجیده و شفافیت همراه باشد، نتایج بسیار موثری را در کاهش گرایش به مواد مخدر به همراه دارد، اضافه کرد: اعتیاد علل مختلفی دارد و یک معضلی به شمار می‌رود که چندوجهی است لذا برای مبارزه با آن باید به همه این مسائل توجه داشت.

 

محمدخانی مشکلات خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از جمله علل اعتیاد برشمرد و با انتقاد به اینکه برخی از رسانه‌ها لاغری افراطی و تیپ مانکی را در سریال‌های محبوب رواج می‌دهند، گفت: مواد مخدر صنعتی و روان‌گردان‌ها معضل بزرگی برای نوجوانان و جوانان به شمار می‌رود و آگاهی افراد جامعه در این زمینه اندک است. بسیاری ناآگاهانه و به دلیل زیبایی و لاغری گرفتار این مواد شده و از ابتدا خبری از اعتیاد خود در صورت مصرف این مواد ندارند. بنابراین باید مسئولین مربوطه و خانواده‌ها و دانشگاهیان نسبت به این مساله اهتمام داشته باشند.

 

این استاد دانشگاه خوارزمی ناکامی‌های اجتماعی و عدم نشاط کافی برای نوجوانان و جوانان را بسیار دخیل در گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی و روان‌گردان‌ها دانست و تاکید کرد: باید ناامیدی نسبت به آینده در این قشر از جامعه رفع شود و برنامه‌های لازم در این رابطه بیش از گذشته جامه عمل بپوشد.

 

محمدخانی گفت: پیشگیری از اعتیاد بخشی از آن در حیطه کار دولت و حاکمیت و بخش دیگر بر دوش خانواده‌ها و مردم است. زمانی که راه‌های کسب شادی در جامعه به صورت سالم پیش رو باشد قطعا نوجوانان و جوانان به سمت شادی‌های زیرزمینی کمتر رفته و آُسیب‌های اجتماعی ناشی از این مساله نیز کم رنگ می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه راه کنجکاوی و ریسک پذیری سالم را نباید بست، یادآور شد: تغیير نگرش و آموزش مهارت‌های مقابله‌ای با اعتیاد در نوجوانان و جوانان امري ضرورت است و این موضوع باید در سطح فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

 

این روانشناس افزود: زمانی که دولت و مردم همزمان وارد عمل شوند و آموزش و مبارزه با مواد مخدر هم زمان با اصلاح باور و نگرش نادرست همچنین ارائه مهارت‌های زندگی انجام گیرد، در پیشگیری از اعتیاد موفق خواهیم بود.

 

محمدخانی در رابطه با جامعه پذیر کردن معتادان بهبودیافته گفت: متاسفانه صاحبان مشاغل در صورت اطلاع از سابقه اعتیاد مراجعه کننده برای کار، از استخدام آن جلوگیری می‌کنند و این عدم پذیرش سبب بازگشت مجدد وی به چرخه اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی برای خانواده آن می‌شود. در حالی که ملاک برای استخدام باید شرایط کنونی فرد باشد نه گذشته آن. حتی معتقدم ادارات دولتی هم باید استخدام افراد بهبوديافته توانمند را به صورت مصوبه ابلاغ كنند تا مانعي جهت به كارگيري آنان در مشاغل دولتي نباشد.

 

این استاد دانشگاه خوارزمی به پروژه تربیت کادر متخصص جهت پیشگیری از اعتیاد تاکید داشت و تصریح کرد: پیشگیریمستلزم تربیت نیروهای متخصص است که افکار عمومی را در جامعه و رسانه‌ها آموزش دهند و با توانمندسازی روانی ـ اجتماعی از گرایش افراد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان به مواد مخدر جلوگيري كنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار