به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، اولین کنگرۀ شهدای دانشجوی استان خوزستان صبح امروز با حضور مسئولین کشوری و استانی، خانواده های معظم شهداء، دانشجویان و جامعۀ دانشگاهی در محل سالن جلسات دانشکدۀ علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
این کنگره با قرائت آیات نورانی قرآن کریم توسط قاری ممتاز کشوری، آقای ناصر حق شناس و سپس پخش سرود ملی و پخش کلیپ فعالیت های ستاد کنگره کار خود را رسماً آغاز نمود.
در این کنگره که آیت الله موسوی جزایری نمایندۀ ولی فقیه در استان، آیت الله شفیعی نمایندۀ مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، سردار شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج)، حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های استان، دکتر نصیری قیداری معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم و رئسای دانشگاه ها حضور داشتند، دکتر رعایایی به عنوان رئیس ستاد کنگرۀ شهدای دانشجوی استان به پشت تریبون رفت و با عرض خوش آمدگویی، گزارشی از فعالیت های این کنگره را ارائه دادند.
ریس ستاد کنگرۀ شهدای دانشجوی استان با بیان این موضوع که مجموع فعالیت ها از مهرماه امسال تاکنون در دانشگاه شهید چمران اهواز و دیگر دانشگاه های استان شروع شد و از یکماه قبل شکل عملیاتی به خود گرفت.
وی ساخت تیزر تلویزیونی، تولید انیمیشن، مولتی مدیا و آندروید گنجینۀ شهداء، تولید کتاب یادمان کنگره، تولید مستند ۳۰ دقیقه ای، برگزاری جشنوارۀ ورزشی با حضور ۳۰۰۰ دانشجو، تمثال شهید بهروز مرادی و نامگذاری ۱۵ نقطۀ دانشگاه را به نام های شهیدان دانشجو را از فعالیت های ستاد کنگرۀ شهدای دانشجو عنوان کرد.
دکتر رعایایی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این مطلب که مفتخریم که در دانشگاهی انجام وظیفه می کنیم که مزین به نام شهید جنگ های نامنظم یعنی دکتر شهید مصطفی چمران است گفت: هدف ما دمیدن یاد، نام، شجاعت و شهامت این شهداء به جان و روح دانشجویان و یادآوری ارزش های انسانی است.
ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش پایانی صحبت های خود گفت: ما در کلاس هایی تدریس می کنیم و دانشجویان را آموزش و پرورش می دهیم که زمانی جایگاه شهیدان بزرگی همچون شهید بقایی و شهید اسکندری بود و ما افتخار می کنیم که در این دانشگاه فعالیت می کنیم و تنها خواستۀ بنده از مسئولین این است که حرمت این دانشگاه با قدمت تاریخی خود که کانون علم، فرهنگ و خاستگاه این شهیدان است در کشور و استان حفظ شود.
در ادامه دکتر نصیری قیداری معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم که به عنوان سخنران اول این کنگره حضور داشتند در بخشی از سخنان خود عنوان داشتند: خداوند ۳ نفر را شفاعت می کند: اول پیامبر، دوم دانشمند و سوم شهید را و شفاعت دانشجوی شهید می تواند شامل حال گناهکاران نیز شود.
دکتر نصیری قیداری در ادامۀ سخنان خود گفتند: شهدای دانشجو، پیرو راه شهدای کربلا هستند، همان کسی که خواهر بزرگوارش بعد از آن همه ملامت و سختی ؛ مجلس یزید ملعون را جز به زیبایی ندید و یاد نکرد و این از کسی در زمان فعلی بروز می دهد که دیدی زینبی داشته باشد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم با بیان این موضوع که شهدای کربلابا خونشان اسلام را بیمه کرده اند، افزود: در شب بعثت پیامبر اعظم اسلام (ص) که با آیۀ اقرا باسم ربک الذی خلق به پیامبری مبعوث شدند، ۳ بار کلمۀ علم ذکر شده است که این صفت از کرامات خداوند است.
وی صفات کرامات خداوند همچون علم آموزشی، خواندن، قلم و علم آموختن را شروع رسالت نبی اکرم اسلام (ص) دانست و گفت: اینکه دین ما مشوق علم و عالم پرور است نگاه ویژۀ دین ما به علم را نشان می دهد.
دکتر نصیری قیداری تاکید کرد: در دین ما همواره در کنار علم و دانش به ایمان تاکید شده است و ما هم علم را در کنار اخلاق و شرف انسانیت می خواهیم همانطور که معلمین مکتب ما به آن می پرداختند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم در پایان خطاب به خانوادۀ شهداء عنوان کرد: شهدای دانشجو برای حفظ این دین جهاد کردند و این وظیفه بر عهدۀ ماست که خانوادۀ این شهدا را احترام بگذاریم.
در ادامۀ برنامه آیت الله کعبی نمایندۀ استان در مجلس خبرگان رهبری که به عنوان سخنران دوم این کنگره حضور داشتند، با بیان این نکته که لطف بزرگی شامل حال ما شد که در محضر اساتید معظم، دانشجویان گرامی، مسئولین دانشگاهی، خانوادۀ محترم شهداء و بسیجیان سرافراز در این یادواره که مزین به نام شهدای دانشجو می باشد، حضور پیدا کنیم عنوان داشتند: ترویج فرهنگ جهاد و شهادت و پاسداشت شهیدان باید ایجاد شود و به یک الگو در سیاست داخلی و خارجی تبدیل گردد و راه را در عرصۀ فرهنگ، اقتصاد و سیاست باز کند.
آیت الله کعبی در بخش دیگر از سخنان خود گفتند: پیام این کنگره این است که فرهنگ جهاد و شهادت باید به عنوان ارزش برتر بر همۀ عرصه های سیاسی و فرهنگی کشور حاکم شود.
ایشان در ادامۀ فرمایشات خود با بیان این موضوع که اگر ما بتوانیم فرهنگ جهاد را به عنوان فرهنگ برتز معرفی کنیم خاطر نشان کردند: با فرهنگ جهاد، تمدن نوین اسلامی و انسانی بر پایۀ اسلام ناب محمدی و آموزه های مکتب اهل بیت محقق می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامۀ بحث خود، تفکر متعالی، مدیریت الهی، منابع انسانی، پشتوانی و همراهی ملت و استقامت و مقاومت را ۵ عنصر از عناصر تحقق یک تمدن بیان نمودند و عنوان داشتند: بدون فداکاری و جانبازی تمدن نوین اسلامی محقق نمی شود.
آیات الله کعبی در بخش دیگری از صحبت های خود، عقلانیت و معنویت را دوگانه هایی دانست که توسط تمدن نوین اسلامی با هم محقق می شوند و افزودند: ایمان بدون علم و علم بدون ایمان تحقق ساز نیست و این دو نیاز به انسان هایی با روحیۀ جهادی دارند.
ایشان فرمودند: انقلاب و انقلاب شهداء همچنان زنده است و روحیۀ سلحشوری شهداء باید در تار و پود نظام اداری کشور وجود داشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان تجربیات عملی در باب روحیۀ جهادی عنوان داشت: مقاومت اسلامی حزب ا… در لبنان، انصارا… در یمن و دیگر انقلاب های مردمی در منطقه، امتداد راه و گفتمان انقلاب اسلامی ایران است که خود آنان نیز به آن اذعان دارند.
آیت الله کعبی خاطر نشان کردند: دیپلماسی سکولار با دیپلماسی جهادی فرق دارد و کلمۀ جهاد و شهادت باید همواره با علم و ایمان و شهدای ایران اسلامی همراه باشد و حواسمان باشد که آن را از ما مصادره نکنند.
ایشان در پایان سخنان خود، دو واژۀ جهاد و پیشرفت و فناوری را از عوامل مهم در رشد کشور بیان نمودند و عنوان نمودند : ما در وصل کلمۀ جهاد به دانشگاه ضرر نکردیم و روز به روز شاهد پیشرفت جهاد دانشگاهی در عرصۀ علم و فناوری هستیم.
در پایان این برنامه نیز حاج عظیم ابراهیمی و حاج امین صوفی به روایت گری و مرثیه ثرایی پرداختند.
لازم به توضیح است که در این کنگره از تندیس شهید بهروز مرادی، کلیپ کل یوم عاشورا، مستند و انیمیشن تولیدی دانشجویی با موضوع شهدای دانشجویی، کتاب شهدای دانشجو توسط مسئولین استانی و خانوادۀ شهداء رونمایی شد و این کنگره به کار خود پایان داد.