آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۵۹۴۳
در نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» مطرح شد؛

خطیب: اقتصاد هوشمند حاصل تولیدات دارای مزیت رقابتی است/برادران: فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم

نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اساتید، مسئولین و معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» ازمشهد، نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» در دانشگاه فردوسی مشهد امروز با حضور اساتید، مسئولین و معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد برگزار شد.

 

غلامحسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با طرح این پرسش‌ها که معنای شهر هوشمند چیست و چگونه می‌توان شهر هوشمند داشت؟ آیا می‌توان نمونه‌ای از شهر هوشمند نام برد؟ گفت: نمی‌توان از نوآوری و خلاقیت صحبت کرد؛ اما به محیط تکنولوژی توجه نکرد. این تکنولوژی را نمی‌توان در محیط کویری انجام داد. کویری به معنای زیر ساخت و ظرفیت جامعه است.

 

وی بیان داشت: محور اصلی نوآوری و خلاقیت، رابطه دانش جدید و ظرفیت سازمان با نوآوری است و این که چگونه یک سازمان می‌تواند بر محیط بیرونی و یا بالعکس تاثیر گذارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: پارادایم در حوزه شهر هوشمند وجود دارد و استفاده از تکنولوژی و خلاقیت و این که شهر هوشمند یک سامانه اقدام کننده است مثل یک خوشه دیجیتالی از ویژگی‌های شهر هوشمند است.

 

راغفر با بیان اینکه شهر هوشمند ترکیبی از کارکردهای سرمایه فکری و دیجیتالی است، خاطرنشان کرد: برنامه شهرهای هوشمند بر مبنای پایگاه‌های دیجیتالی و براساس دانش است.

 

وی افزود: پیش از اینکه صحبت از شهر هوشمند باشد صحبت از یک آرمان است در جامعه ای که نوآوری و خلاقیت وجود ندارد، صحبت از شهر هوشمند مانند یک خیال پردازی است. شهر هوشمند در جوامع با زیر ساخت علمی و تکنولوژیکی و جوامع فراصنعتی قابل بحث است در صورتی که ما با آن فاصله زیادی داریم. آیا شهری در خراسان با این ویژگی‌ها وجود دارد و آیا اتفاق افتاده؟ یا یک آرزوست؟

 

راغفر بیان داشت: در تهران که زیر ساخت‌های آن وجود دارد این امر اتفاق نیفتاده، شهر هوشمند مستلزم زیر ساخت‌های بیشتر مثل رشد تکنولوژی، توسعه یافتگی و بلوغ اجتماعی است که متاسفانه این ظرفیت‌ها در جامعه وجود ندارد و علت آن هم مدیریت کلان شهری و جامعه است.

 

پایه‌های اقتصاد دانش و اطلاعات است

 

در ادامه محمد علی خطیب، مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه شهر هوشمند، واکنش اقتصاد هوشمند است، بیان داشت: اقتصاد هوشمند حاصل تقابل با دنیای بیرون است که خود باعث خلاقیت و نوآوری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد دنیا برگرفته از فناوری و ارتباطات است، خاطرنشان کرد: پایه‌های اقتصاد دانش و اطلاعات است.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان داشت: اقتصاد هوشمند حاصل تولیدات دارای مزیت رقابتی است یعنی کالایی که بتواند سهم خود را در بازار افزایش دهد.

 

خطیب افزود: در این راستا تنها نحوه ورود به بازار مهم نیست بلکه نحوه چگونگی ایجاد یک بازار نیز مهم است.

 

وی تاکید کرد: اقتصاد هوشمند، ایجاد یک نوآوری و خلاقیت که با استفاده از آن می‌توان در بازارهای منطقه‌ای یا جهانی دست یافت.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اگر می‌خواهیم جایگاه خود را در بازارهای جهانی به دست آوریم باید توانایی تولید نوآورانه و قابل رقابت را داشته باشیم.

 

خطیب با بیان چند مشخصه اصلی اقتصاد هوشمند گفت: این مشخصه‌ها شامل، قانون بازدهی نزولی در اقتصاد باز، نیروی انسانی در تولید کالاهای رقابتی  که باید دارای دانش و اطلاعات زیادی باشد و سرمایه فیزیکی و انسانی تواماً می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد هوشمند را اقتصاد بدون وزن نیز می‌گویند، تصریح کرد: دلیل این که امروزه دانش و اطلاعات را بدون کالا ارائه می‌دهند این است که دانش و اطلاعات خود بدون کالا مبادله می‌شود مانند تولیدات برنامه نویسی و نرم افزارها که دارای درآمد زیادی است.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه باید بخش تحقیق و توسعه R&D را در دانشگاه مورد حمایت و همچنین کارهای توسعه‌ای مثل تحقیقات و پژوهش را مورد توجه صاحبان کسب و کار قرار داد که این امر باعث پیشرفت می‌شود و دولت نیز باید نهایت تلاش خود را در این راستا انجام دهد.

 

خطیب بیان داشت: امروزه مبادله دانش و اطلاعات در نقش دولت‌ها در اقتصاد هوشمند، زمینه و بستر سازی لازم برای این مطالعات را فراهم می‌سازد.

 

فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم

 

در ادامه مهدی برادران، با انتقاد از سخنان راغفر، گفت: فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم و ما آمده‌ایم به این رویاها جامعه عمل بپوشانیم.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد تشریح کرد: اولین نشست در حوزه شهر الکترونیک در چهار سال قبل در اسپانیا، شهر بیل بائو برگزار شد که متن این نشست در اختیار ما قرار گرفت که با ترجمه و تشریحی که روی آن انجام دادیم و سپس بعد از ارائه آن نظام الکترونیک به نظام هوشمند سازی تغییر پیدا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: کلان شهر مشهد دارای یک اقتصاد خدماتی و گردشگری است که در سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان در مشهد صرف هزینه‌های شهری و خدمات رسانی به شهروندان گرامی شد که این مبلغ را با ایجاد شهر هوشمند می‌توان کاهش داد.

 

برادران ادامه داد: در گزارش ماه فوریه ۲۰۱۳ شهر سئول در تعریف شهرهای هوشمند آمده شهرهای هوشمند، شهرهای آینده نامیده می‌شود که امروزه با پیشرفت‌های حاصل به آن نزدیکتر می‌شویم.

 

وی بیان داشت: بعضی از بزرگترین شرکت‌ها در حوزه التکرونیک مانند IBM تحقیقات خود را پیرامون پروژه شهر هوشمند انجام می‌دهند که به اهمیت این موضوع اشاره دارد.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: حرکت‌هایی در این زمینه انجام شده که ما نیازمند همکاری در این زمینه هستیم که همین جا از دانشگاه و دانشجویان عزیز برای همکاری در این زمینه دعوت می‌کنیم.

 

برادران گفت: بودجه بر مبنای عملکرد اولین بار توسط شهرداری مشهد انجام شده است. شهروندان مشهدی علاقه زیادی به فناوری اطلاعات دارند چون شهر مشهد یک شهر علمی و دانشگاهی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار