خطیب: اقتصاد هوشمند حاصل تولیدات دارای مزیت رقابتی است/برادران: فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم
آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۵۹۴۳
در نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» مطرح شد؛

خطیب: اقتصاد هوشمند حاصل تولیدات دارای مزیت رقابتی است/برادران: فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم

نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اساتید، مسئولین و معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» ازمشهد، نشست«شهر هوشمند اقتصاد هوشمند» در دانشگاه فردوسی مشهد امروز با حضور اساتید، مسئولین و معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد برگزار شد.

 

غلامحسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با طرح این پرسش‌ها که معنای شهر هوشمند چیست و چگونه می‌توان شهر هوشمند داشت؟ آیا می‌توان نمونه‌ای از شهر هوشمند نام برد؟ گفت: نمی‌توان از نوآوری و خلاقیت صحبت کرد؛ اما به محیط تکنولوژی توجه نکرد. این تکنولوژی را نمی‌توان در محیط کویری انجام داد. کویری به معنای زیر ساخت و ظرفیت جامعه است.

 

وی بیان داشت: محور اصلی نوآوری و خلاقیت، رابطه دانش جدید و ظرفیت سازمان با نوآوری است و این که چگونه یک سازمان می‌تواند بر محیط بیرونی و یا بالعکس تاثیر گذارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: پارادایم در حوزه شهر هوشمند وجود دارد و استفاده از تکنولوژی و خلاقیت و این که شهر هوشمند یک سامانه اقدام کننده است مثل یک خوشه دیجیتالی از ویژگی‌های شهر هوشمند است.

 

راغفر با بیان اینکه شهر هوشمند ترکیبی از کارکردهای سرمایه فکری و دیجیتالی است، خاطرنشان کرد: برنامه شهرهای هوشمند بر مبنای پایگاه‌های دیجیتالی و براساس دانش است.

 

وی افزود: پیش از اینکه صحبت از شهر هوشمند باشد صحبت از یک آرمان است در جامعه ای که نوآوری و خلاقیت وجود ندارد، صحبت از شهر هوشمند مانند یک خیال پردازی است. شهر هوشمند در جوامع با زیر ساخت علمی و تکنولوژیکی و جوامع فراصنعتی قابل بحث است در صورتی که ما با آن فاصله زیادی داریم. آیا شهری در خراسان با این ویژگی‌ها وجود دارد و آیا اتفاق افتاده؟ یا یک آرزوست؟

 

راغفر بیان داشت: در تهران که زیر ساخت‌های آن وجود دارد این امر اتفاق نیفتاده، شهر هوشمند مستلزم زیر ساخت‌های بیشتر مثل رشد تکنولوژی، توسعه یافتگی و بلوغ اجتماعی است که متاسفانه این ظرفیت‌ها در جامعه وجود ندارد و علت آن هم مدیریت کلان شهری و جامعه است.

 

پایه‌های اقتصاد دانش و اطلاعات است

 

در ادامه محمد علی خطیب، مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه شهر هوشمند، واکنش اقتصاد هوشمند است، بیان داشت: اقتصاد هوشمند حاصل تقابل با دنیای بیرون است که خود باعث خلاقیت و نوآوری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد دنیا برگرفته از فناوری و ارتباطات است، خاطرنشان کرد: پایه‌های اقتصاد دانش و اطلاعات است.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان داشت: اقتصاد هوشمند حاصل تولیدات دارای مزیت رقابتی است یعنی کالایی که بتواند سهم خود را در بازار افزایش دهد.

 

خطیب افزود: در این راستا تنها نحوه ورود به بازار مهم نیست بلکه نحوه چگونگی ایجاد یک بازار نیز مهم است.

 

وی تاکید کرد: اقتصاد هوشمند، ایجاد یک نوآوری و خلاقیت که با استفاده از آن می‌توان در بازارهای منطقه‌ای یا جهانی دست یافت.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اگر می‌خواهیم جایگاه خود را در بازارهای جهانی به دست آوریم باید توانایی تولید نوآورانه و قابل رقابت را داشته باشیم.

 

خطیب با بیان چند مشخصه اصلی اقتصاد هوشمند گفت: این مشخصه‌ها شامل، قانون بازدهی نزولی در اقتصاد باز، نیروی انسانی در تولید کالاهای رقابتی  که باید دارای دانش و اطلاعات زیادی باشد و سرمایه فیزیکی و انسانی تواماً می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد هوشمند را اقتصاد بدون وزن نیز می‌گویند، تصریح کرد: دلیل این که امروزه دانش و اطلاعات را بدون کالا ارائه می‌دهند این است که دانش و اطلاعات خود بدون کالا مبادله می‌شود مانند تولیدات برنامه نویسی و نرم افزارها که دارای درآمد زیادی است.

 

مسئول مطالعات و پژوهش اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه باید بخش تحقیق و توسعه R&D را در دانشگاه مورد حمایت و همچنین کارهای توسعه‌ای مثل تحقیقات و پژوهش را مورد توجه صاحبان کسب و کار قرار داد که این امر باعث پیشرفت می‌شود و دولت نیز باید نهایت تلاش خود را در این راستا انجام دهد.

 

خطیب بیان داشت: امروزه مبادله دانش و اطلاعات در نقش دولت‌ها در اقتصاد هوشمند، زمینه و بستر سازی لازم برای این مطالعات را فراهم می‌سازد.

 

فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم

 

در ادامه مهدی برادران، با انتقاد از سخنان راغفر، گفت: فاصله زیادی با شهرهای هوشمند جهان نداریم و ما آمده‌ایم به این رویاها جامعه عمل بپوشانیم.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد تشریح کرد: اولین نشست در حوزه شهر الکترونیک در چهار سال قبل در اسپانیا، شهر بیل بائو برگزار شد که متن این نشست در اختیار ما قرار گرفت که با ترجمه و تشریحی که روی آن انجام دادیم و سپس بعد از ارائه آن نظام الکترونیک به نظام هوشمند سازی تغییر پیدا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: کلان شهر مشهد دارای یک اقتصاد خدماتی و گردشگری است که در سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان در مشهد صرف هزینه‌های شهری و خدمات رسانی به شهروندان گرامی شد که این مبلغ را با ایجاد شهر هوشمند می‌توان کاهش داد.

 

برادران ادامه داد: در گزارش ماه فوریه ۲۰۱۳ شهر سئول در تعریف شهرهای هوشمند آمده شهرهای هوشمند، شهرهای آینده نامیده می‌شود که امروزه با پیشرفت‌های حاصل به آن نزدیکتر می‌شویم.

 

وی بیان داشت: بعضی از بزرگترین شرکت‌ها در حوزه التکرونیک مانند IBM تحقیقات خود را پیرامون پروژه شهر هوشمند انجام می‌دهند که به اهمیت این موضوع اشاره دارد.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: حرکت‌هایی در این زمینه انجام شده که ما نیازمند همکاری در این زمینه هستیم که همین جا از دانشگاه و دانشجویان عزیز برای همکاری در این زمینه دعوت می‌کنیم.

 

برادران گفت: بودجه بر مبنای عملکرد اولین بار توسط شهرداری مشهد انجام شده است. شهروندان مشهدی علاقه زیادی به فناوری اطلاعات دارند چون شهر مشهد یک شهر علمی و دانشگاهی است.

پربازدیدترین آخرین اخبار