به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید حسن طاووسی امروز در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال در سالن کنفرانس بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بیان کرد: در سال ۹۲ در مشهد۵۴ نفر به دلیل سوختگی ناشی از جشنهای چهارشنبه سوری به این بخش منتقل شدند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۹ نفر آقا و یک نفر خانم در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) بستری و بقیه افراد به صورت سطحی درمان شدند و به منازل خود بازگشتند.
معاون آموزشی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در سال گذشته در مشهد تنها یک جوان ۲۵ ساله که در حال تهیه و ساخت مواد انفجاری بود، از شدت جراحات حاصله از سوختگی جان خود را از دست داد.
طاووسی مراجعین سال ۹۲ به بخش سوختگی امام رضا(ع) را بیش از ۳۰هزار نفر دانست و متذکر شد: در سال ۹۲بیش از ۳۰ هزار و ۵۹۸ نفر به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کردند که پرسنل این بیمارستان نهایت تلاش خود را جهت درمان این بیماران انجام دادند.
این جراح و پزشک عمومی بالا بودن هزینههای درمان سوختگی در کشور را یکی از مشکلات بیماران دانست و تصریح کرد: این نکته دارای اهمیت است که هر فرد به ازای هر درصد سوختگی باید یک میلیون تومان هزینه درمان پرداخت کند، به این معنا که فردی که بدنش دچار ۳۰ درصد سوختگی است در نهایت ۳۰ میلیون تومان باید هزینه درمان بپردازد.
طاووسی افزود: این در حالی است که بیش از ۹۰درصد مراجعان ما در بخش سوختگی از قشر متوسط به پایین جامعه هستند که این هزینه برای آنها بسیار بالا میباشد.
معاون آموزشی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت حضور خیرین و نهادهای مردمی در رفع مشکلات مالی بیماران سوختگی اشاره کرد و گفت: باید خیرین سلامت و نهادهای مردمی در رفع مشکلات مالی این بیماران وارد عمل شوند زیرا در اغلب موارد در هنگام ترخیص این بیماران، بیمارستان با مشکل روبه رو میشود.
وی در ادامه از برگزاریهای دورههای درمانی برای پزشکان و متخصصان بخش سوختگی در دیگر شهرستانهای استان اشاره کرد و بیان داشت: در طول سه سال گذشته دورههای آموزشی درمان برای پزشکان و پرستارانی که در شهرستانها زندگی میکنند برگزار کردیم و توانستیم با مهارت آموزی در این افراد از انتقال بیماران زیر ۴۰ درصد سوختگی به مشهد جلوگیری کنیم.
این جراح و پزشک عمومی از نبود بیمه در بخشهای مهم درمان بیمارن سوختگی گلایه کرد و افزود: بیمه تنها هزینههای بستری، دارویی و جراحی بیماران سوختگی را تقبل میکند و بحث پانسمانها و مراقبتهای اولیه قبل، هنگام و پس از بیماری را به هیچ عنوان حمایت نمیکند.
طاووسی استفاده از لباسهای فشرده در درمان بیماران سوختگی را دارای اهمیت دانست و گفت: استفاده از لباسهای فشاری، فیزیوتراپیها و پمادهای مخصوص برای این بیماران دارای اهمیت است که به دلیل نبود حمایتهای دولتی نمیتوانیم برای بیماران خود تجویزهای اینگونه داشته باشیم.
معاون آموزشی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: کشورهای پیشرفته در جهان از ۱۰۰ درصد توان بخش سوختگی خود تنها ۲۵درصد را استفاده و ۸۵ درصد را برای زمان وقوع حوادث در حالت خاموشی و آماده به کار نگاه داشتند.
این جراح سوختگی یادآور شد: در ایران اینگونه نیست و اگر رخداد و یا پیشامدی منجر به مصدوم شدن بیش از ۴۰ نفر بیمار سوختگی هم زمان شود، ما امکانات بستری و تخت برای این تعداد در مشهد را نداریم که این موضوع نشان میدهد نیاز به افزایش دادن تختهای آی سی یو داریم.
طاووسی در ادامه با اعلام آمادگی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد در شب چهارشنبه آخر سال افزود: ما آمادگی کامل در ارائه خدمات در شب چهارشنبه آخر سال را داریم و از این جهت کلیه مرخصیهای پرسنل خود را متوقف و در حال آماده باش به سر میبریم.
وی ادامه داد: از والدین و اولیای مدرسه درخواست داریم در شب چهارشنبه آخر سال و روزهای منتهی به این شب فرزندان و دانش آموزان خود را تحت کنترل داشته باشند و با دیدن کوچکترین تغییر رفتار با نظارت دقیق مانع از بروز مشکلات بزرگ برای همه عمر فرزندان خود شوند.
معاون آموزشی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تشکیل کمیته پیشگیری از سوختگی در آینده نزدیک در بیمارستان امام رضا(ع) خبر داد و تاکید کرد: در حال تشکیل این کمیته هستیم و امیدواریم مردم نیز این نکته را دریابند که رنج و زجری که فرد مبتلا به سوختگی و خانواده وی باید تحمل کنند بسیار بیشتر از دقت در پیشگیری از این بیماری است.
این جراح بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد از ایجاد بانک پوست در این بیمارستان خبر داد و گفت: این بانک را در نیمه اول سال 94 مورد بهره برداری قرار خواهیم داد و با ذخیره پوست افراد دچار مرگ مغزی به پوست بدن بیماران بخش سوختگی، به آنان حیاتی دوباره خواهیم بخشید.
طاووسی سابقه این حرکت در جهان را ۵۰ سال دانست و گفت: در مشهد برای اولین بار در سال ۸۶ پیوند پوست انجام شد و با توجه به خسارت بالای سوختگی بر بیماران بخش سوختگی، نیاز به تاسیس بانک پوست در مشهد یک نیاز ضروری است.