به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ روز یکشنبه و برای نخستین بار طی چهار سال گذشته وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای که با شبکه آمریکایی «سیبیاس»انجام داد در رابطه با مواضع کشورش در قبال دولت سوریه و علی الخصوص ریاست جمهوری «بشار اسد» گفت: «در نهایت، باید با او (اسد) مذاکره کنیم».
«جان کری» گفت: «ما همیشه خواستهایم در چارچوب مفاد ژنو یک مذاکره کنیم». تفاهم ژنو یک به طوری کلی انتقال قدرت را بدون خشونت و با شرکت مردم سوریه پیشبینی میکرد.
مصاحبه جان کری و اظهار عجیب وی در حالی بیان میشود که دولت آمریکا از اوایل سال ۲۰۱۱ میلیاردها دلار برای تجهیز تروریستها و اعزام آن به سوریه برای براندازی نظام این کشور از طریق خشونت و تروریسم دولتی هزینه کرده است حال و بر اساس اظهارات پارادوکسیکال وزیر خارجه این کشور مدعی میشود که همواره خواستار انتقال قدرت در سوریه آن هم بدور از خشونت بوده است!
اظهارات متناقض وزیر خارجه آمریکا در حالی بیان میشود که کشور متبوعش در راه براندازی نظام سوریه حتی تا ساعت صفر جنگ علیه سوریه (تابستان ۱۳۹۲) پیش رفت که در نهایت با حساب سود و زیان آن منصرف و از هرگونه اقدام نظامی برای براندازی حاکمیت سوریه عقب نشینی کرد.
سخنان وزیر خارجه آمریکا از یک طرف مهر تائیدی بر مشروعیت رئیس دولتی است که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ از سوی مردمش انتخاب و به او ماموریت داده شد تا مبارزه با تروریسم و تامین امنیت کشور سوریه را در اولویت برنامه های خود قرار دهد و از طرفی دیگر اعتراف رسمی یک مقام آمریکایی به شکست پروژه «بهانه قراردادن تروریسم» برای براندازی نظام سوریه از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون محسوب میشود.
فیالواقع سناریوی براندازی نظام سوریه پیشتر با حضور مردم این کشور و نیروهای مقاومت منطقهای در صحنه نبرد با تروریسم غربی شکست خورده است و در حال حاضر محاسبات غرب از تحولات سوریه،دورنمای تهدید برای امنیت و موجودیت اسراییل است. نمونهای که میتوان برای این حضور قدرتمند برشمرد حضور جریان مقاومت منطقهای در مناطق «جولان» و «قنیطره» لبنان و سوریه است.
در همین راستا و در عراق نیز پروژه «تروریسم برای حضور بلند مدت در منطقه» با شکست مواجه شد و چشم انداز این پروژه با ابتکار ارتش بومی و نیروهای مردمی عراق و کمکهای مستشاری جمهوری اسلامی ایران شکست خورد.
میتوان گفت که مواجه شدن دو سناریوی فوق با شکست، در عراق و سوریه، پاسخ چرایی این مسئله است که دلیل تغییر مواضع آمریکا در چنین شرایطی چه می تواند باشد.
این واقعیتی بدیهی است که آمریکا و هم پیمانانش در منطقه قافیه را باخته دیده اند و در مواجهه با جبهه مقاومت چاره را در تغییر مواضع خود یافته اند.
در واقع به همین دلیل است که آمریکا و متحدان اروپاییش که حامیان اصلی تروریسم و خالقان داعش در سوریه هستند حال به دنبال دفع این ورشکستگی سیاسی با کمترین هزینه هستند.
مصداق بارز این دست و پا زدنها برای رهایی از هزینههای این شکست،تخصیص کمکهای جدید به گروههای باصطلاح معتدل و به دنبال آن تغییر ساختاری در «جبهه النصره» است که حتی در این موارد نیز مجالی برای تغییر و بهبود نیافتند.
براین اساس سفر هفته پیش هیاتی از فرانسه به دمشق و دیدار با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و اظهارات روز یکشبه «جان کری» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر ضرورت گفتو گو با اسد به عنوان تنها راه باقی مانده، حاکی از اعتراف رسمی به چرخش مواضع در قبال سناریوی براندازی نظام سوریه محسوب میشود.
در واقع اگر به این باخت، موفقیت جریان مقاومت علیه منافع استعماری غرب در یمن را نیز بیافزاییم اوضاع برای اردوگاه غرب مرگبار خواهد بود ، اتفاقی که شرایط را بدان گونه فراهم آورده است اردوگاه غرب رسوایی خزیدن به سوی دمشق برای سامان بخشی به وضعیت باخته در این سرزمین را به راحتی به جان میخرد و تلخی آنرا قابل هضم تر مینمایاند.
بعد از اظهارات «جان کری» که بازتابهای متفاوتی را چه در اردوگاه غرب و چه در جبهه مقاومت به دنبال داشت روز گذشته «بشار اسد» رئیس جمهور منتخب مردم سوریه در جریان دیدار با «علی طیبنیا» ، وزیر اقتصاد کشورمان در واکنش به سخنان اخیر «جان کری» وزیر خارجه آمریکا گفت: همچنان به سخنان گوش میدهیم و باید منتظر عمل آنها باشیم.
«بشار اسد» پس از دیدار «علی طیب نیا» وزیر اقتصاد ایران در گفتوگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر در دمشق گفت: ما تنها به صدای ملت سوریه گوش میدهیم و هر چیزی که از خارج بیاید تنها به مثابه حباب (روی آب) است.
وی با بیان اینکه «هیچ گزینهای جز دفاع از وطن، در اختیار نداریم»، گفت: هر گونه تغییری در مواضع بینالمللی به شرطی که صادقانه و عملی باشد، «مثبت» است... تغییر حقیقی در مواضع کشورها با متوقف ساختن حمایتهای لجستیکی و سیاسی از تروریستها آغاز میشود.
رئیس جمهور سوریه در ادامه بر لزوم تغییر رویکرد برخی کشورهای غربی و عربی در قبال تحولات سوریه تاکید کرد و افزود: تغییر مواضع کشورها با فشار کشورهای اروپایی بر کشورهای دنباله روی آنها در منطقه آغاز میشود.
در همین رابطه «تلویزیون الجدید» لبنان نیز اعلام کرد که «بشار اسد» در واکنش به سخنان «جان کری» گفت: سخن گفتن درباره آینده رئیس جمهور سوریه از آن ملت سوریه است و همه مواضع خارجی به ما ارتباطی ندارند.
تو همه ی جنگا با مقاوت قصدشون همینه.