بهرام بیرانواند در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درخصوص نامگذاری سال 94 گفت: پس از چندسال نامگذاری اقتصادی، مقام معظّم رهبری با توجه به چالش های پیش رو و با توجه به انتخابات های مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و همچنین حساسیت های منطقهی آسیای غربی، یک نامگذاری جدید برای سال94 انجام دادند که از 2 رکن برخوردار است؛ یکی مردم و دیگری دولت، که اینجا منظور از دولت دستگاه های منتسب به حاکمیت است.
وی، مفهوم همدلی و همزبانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: معنی همدلی این است که همه باید هدف مشترکی داشته باشیم و در پی تحقق آن باشیم و برای تحقق آن، اندیشه هایمان را به هم نزدیک کنیم؛ یعنی دستگاه های حاکمیتی و مخصوصاً دولت در پی تحقق آن چیزی باشند که خواستهی ملّت است. در ارتباط با موضوع همزبانی نیز مسئله بسیار مهمّ این است که از این کشور، چهره و صدای واحدی به بیرون منعکس شود. یعنی مردم و دولت یک موضوع را تقویت کنند و از درون کشور یک صدا شنیده بشود و آن یک موضع نیز موضع ملّت ایران است. این تذکری است که مقام معظّم رهبری بارها به مسئولین دولتی داده اند. مثلاً در سیاست خارجی، مخصوصاً در روابط بین المللی باید بر مبنای 3 اصل عزّت، حکمت و مصلحت حرکت کنیم و در درون کشور هم برای رفع مشکلات و برخورد با چالش ها همه با هم یک مسیر را اعلام و طی کنیم.
نماینده بروجرد و اشترینان، درخصوص ایجاد برخی مشکلات در ماه های گذشته به دلیل عدم همدلی و همزبانی مسئولان با مردم گفت: بعضی از کسانی که دستشان به تریبون و مناصب دولتی می رسد، بعضاً حرف هایی می زنند که مخدوش کننده چهره نظام است و منافع مردم را چه در داخل و چه در بیرون به مخاطره می اندازد. این نامگذاری هشداری است که مقام معظّم رهبری به ما دادند و همه را نسبت به نیاز امروز کشور هوشیار کردند. کشور عزیز ما ایران به عنوان وزنهی تعادل منطقه و جزیره ثبات، به این همدلی و همزبانی حول اهداف انقلاب و اسلام نیاز دارد. مسئولان ما یادشان نرود که به جای پیگیری سیاست های من درآوردی توسعه گرا و تعاملگرا با جبهه استکبار، بهتر است دست در دست مردمی بگذارند که قهرمانانه انقلاب کردند و 8 سال دفاع مقدّس را اداره کردند. دولتمردان ما در مبارزه با استکبار، به ملّت و رهبری تأسی کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه شما از منتقدین دولت محسوب می شوید، در سالی که به همدلی و همزبانی دولت و ملّت نامگذاری شده، چگونه دولت را نقد خواهید کرد گفت: ما منتقد آن دسته از کارهای دولت هستیم که نیاز به اصلاح دارد و شریک و حامی کارهای خوبی هستیم که انجام می دهد. ما منتقد کارهای حاشیه ای دولت هستیم که بعضاً ربطی هم به وظایفش ندارد. مثلاً آقای یونسی که دستیار رئیس جمهور است هرکجا که رفته بلوا درست کرده، هرجا حرفی زده مشکل بوجود آورده است. ما کمک می کنیم که دولت از امثال این افعال پیراسته شود که به نفع خود دولت هم هست. همهی مجلس کمک کردند و پول کلانی در اختیار دولت گذاشتند تا بتواند طرح تحول سلامت را پیش ببرد و ما در این زمینه از اقدامات وزارت محترم بهداشت تقدیر و تشکر هم می کنیم. اینکه ما می گوییم منتقد هستیم، منتقد کارهایی هستیم که احساس می کنیم منافع کشور ما را به سرعت تأمین نخواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از این کارها، بحث مذاکرات هسته ای است؛ کار کم منفعتی که یکسال و نیم است کشور را معطل مرحمت های کدخدای باطل کرده است. ما به این قضایا انتقاد داریم و سعی می کنیم انتقادمان را هم ناصحانه بگوییم. اینکه ما منتقد هستیم و بعضاً هم بیان می کنیم، نه به خاطر منافع شخصی است و نه به خاطر بغض و کینه؛ بلکه بر حسب وظیفه است. به عنوان مثال اگر کسی در اتاق عمل ببیند که پزشک متخصص برای جراحی یک مریض مسیر اشتباهی را می رود، اگر به دکتر تذکر ندهد در کشته شدن بیمار شریک است. این را هم شما به عنوان اصحاب رسانه و هم مردم باید کمک به دولت تلقی کنند. ما به عنوان نماینده مردم و در راستای انجام وظایف قانونی، تذکراتی را به دولت می دهیم. نقد منصفانه و بدون منفعت شخصی و جناحی، کمک به دولت و پیراستن دولت از خطاهاست. قانونگذار هم از قبل این راه و شیوه را برای نمایندگان تدارک دیده است.
عضو جبهه پایداری در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص تشریح دو دیدگاه اقتصادی موجود در جامعه از سوی امام خامنه ای گفت: مقام معظّم رهبری از قبل این مسائل را در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی مطرح کرده بودند. اینکه اگر ما به عنوان یک ملت دستمان مقابل اجنبی هایی دراز بشود که خود مسبب این فشارها هستند این با عقل و منطق جور در نمی آید. اینکه ما اصرار به فروش نفت فراوان داشته باشیم و دلارهای نفتی را به کشور وارد کنیم یا صرف واردات کالاهای لوکس بکینم این با اشتغال جوانان ما در تضاد است. اینکه در داخل رونق تولید نداشته باشیم با استقال اقتصادی ما در تضاد است. اینکه ما استقلال اقتصادی نداشته باشیم و به دنبال استقلال سیاسی باشیم این هم از موهومات است. شرط رسیدن مملکت به استقلال، دست یابی به استقلال اقتصادی است؛ لازمه رسیدن به استقلال اقتصادی نیز رونق کسب و کار و تولید داخلی است و به طور قطع و یقین این با اعتماد به دشمنان و تلاش برای حل شدن در نظام سلطه جهانی منافات دارد.
بیرانوند ادامه داد: کشورهای همسایه ما را ببینید؛ پاکستان همسایه دیوار به دیوار ماست. طوری که بنده شنیدم همین الان 40 الی 50 درصد مردم این کشور حتّی به سرویس بهداشتی هم دسترسی ندراند. آنها مگر در نظام سلطه آمریکا حل نشده اند؟! ما باید با تکیه بر استعدادهای درون، مشکلاتمان را حل کنیم. بعضی ها فکر می کنند اگر ما سیاست خارجی توسه گرا را در دستور کار قرار دهیم و به دنبال تعامل سازنده با کشوری که خیال می کنیم اختیار دنیا دست اوست برویم، مشکلاتمان حل می شود. نظام سلطه سلطهی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی را هم می طلبد؛ این رویه مستکبرین عالم است. ملت هایی که در نظام سلطه حل شدند، تحقیر شدند.
نماینده بروجرد و اشترینان علت برخی نگاه ها به بیرون کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: به نظر می رسد عده ای تنبل تن پرور که انگیزه کار ندارند، انگیزه جهاد و از خودگذشتگی ندارند، برای اینکه دنیای راحتی را برای خودشان ترسیم کنند و بر مردم حکومت کنند دنبال این هستند که به نظام سلطه امتیاز بدهند و اجازه تنفس بگیرند. در حالی که مشکلات مردم ما از این طریق حل نخواهد شد. ما منابع عظیم نیروی انسانی در اختیار داریم و از معادن فراوانی برخوردار هستیم؛ اگر از اینها به درستی استفاده کنیم، جوانان ما سر کار خواهند رفت، تولید رونق پیدا خواهد کرد، بیش از اینکه واردات داشته باشیم صادر خواهیم کرد و مشکلاتمان نیز حل خواهد شد. منتها یک عده ای به طور کاریکاتوری می خواهند با دست دادن به نظام سلطه به طور موقت چندسال زندگی علی الظاهر راحت را برای نسل فعلی مهیا بکنند؛ غافل از اینکه در این تعاملات، قطعاً منافع نسل آتی نابود خواهد شد و آنموقع باید پاسخگوی تصمیمات غلط خود باشیم.