مرتضی محمدپور در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با بیانیه لوزان با طرح این پرسش از دولت که آیا مشکل ما با آمریکا بر سر مسائل هستهای است یا مسائل ایدئولوژیک، بیان داشت: متاسفانه نگاه دولت به مذاکرات نگاه 90 درصدی و به اقتصاد مقاومتی و 10 درصد است که این نوع نگاه را از دوره مناظرات انتخاباتی تا به امروز شاهد هستیم.
این فعال دانشجویی با طرح این پرسش که بر چه اساس از یک سوراخ دو بار گزیده میشویم، خاطرنشان کرد: آمریکا دارای یک سابقه مشخص است، از قرداد الجزایر گرفته تا توافقنامه ژنو، هیچگاه آمریکا به تعهدات خود پایبند نبوده به طوری که مشاهده میکنید یک هفته پس از توافقنامه ژنو با تحریم کشتیرانی مواجه شدیم.
بیانیه لوزان باید در محافل آکادمیک مورد بررسی قرار گیرد
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این موضوع که بیانیه لوزان باید در محافل آکادمیک مورد بررسی قرار گیرد، بیان داشت: متاسفانه با وجود امتیازاتی که بر اساس این بیانیه به طرف غربی دادهایم، طرف غربی هر تعهدی که به ایران داده است مشروط است.
محمدپور تفسیرهای دوگانه از متن بیانیه را یکی از ایرادات دیگر بیانیه لوزان دانست و تصریح کرد: مگر این بیانیه یک بیانیه مشترک نیست؛ چرا هر کدام از دو طرف تفسیرهای متفاوتی را ارائه میدهند؟
غیر حقوقی و مبهم بودن بیانیه لوزان، دلیل تفسیرهای دوگانه از آن است
این فعال دانشجویی دلیل تفسیر دوگانه از بیانیه را غیر حقوقی و مبهم بودن آن ارزیابی کرد و افزود: بر اساس عرف بینالمللی این بیانیه یک متن مطبوعاتی است که الزام آور نیست، این در حالی است که توافق جامع قرار است بر اساس همین بیانیه رخ دهد، بنابراین اینگونه تفسیر میشود این متن صرفا یک بیانیه مطبوعاتی نباشد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی یکی دیگر ار ایرادات این توافق است، ادامه داد: طی این سالها آژانس بارها عدم بیطرفی خود را به اثبات رسانده است و بارها شاهد حمایت آژانس از عملکرد و سخنان آمریکا بودهایم پس چگونه نظارت به آژانس داده شده است؟
محمدپور تاکید کرد: بر اساس این بیانیه طرف ایرانی متعهد به انجام بسیاری از امور شده است، اما آیا ما نیز تضمینی از آنان دریافت کردهایم؟
وی در ادامه با بیان این موضوع که رئیس جمهور پس از اتمام مذاکرات گفت: «این مذاکرات پله اول برای تعامل با دنیا است» خطاب به روحانی یادآور شد: تعامل با دنیا تنها به تعامل با این شش کشور اروپایی محدود نمیشود، ما امروز نیز با دنیا در تعامل هستیم.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: سخنان روحانی سخنان بسیار خطرناکی بود زیرا اینگونه تعبیر میشود که برخی از شعار «مرگ بر استکبار» خسته شدهاند، این مذاکرات تنها بر روی مسئله هستهای بوده و دیگر موضوعات را شامل نمیشود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان در رابطه با تناقض متن فارسی بیانیه با متن انگلیسی آن بیان کرد: متاسفانه تیم ایرانی مایل است که به هر طریق ممکن به این توافق برسد و از این مذاکرات به عنوان یک اقدام مثبت در کارنامه خود یاد کند، همچنین به دلیل اینکه توافق جامع قرار است بر اساس همین بیانیه انجام شود، متن بیانیه انگلیسی را تکذیب نمیکنند.