آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۲۲۷۳
ابراهيمي‌تركمان:

گروه‌هاي افراطي مفاهيم خشونت‌آميز را جايگزين الفاظ مقدس كرده‌اند

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: گروه‌هاي افراطي در جهان معاصر محتواي الفاظ مقدس را تخليه كرده و مفاهيم خشونت‌آميز را در قالب الفاظ مقدس جاي داده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ابوذر ابراهيمي‌تركمان، در سخنان خود در نشست ديني «نقش مؤمنان براي مقابله با افراط‌گرايي» گفت: اگر 40 سال پيش مي‌خواستيم درباره اين روزها بيانديشيم و يا وقايع‌اش را پيش‌بيني كنيم، نمي‌توانستيم درست ارزيابي كنيم؛ زيرا كسي فكر نمي‌كرد كه به موازات رشد و پيشرفت فناوري‌هاي جديد و باز شدن دروازه‌هاي تبادل سريع اطلاعات به روي بشر، اخلاق و عقلانيت در جوامع به افول بيانجامد.

 

وي افزود: ولي متأسفانه شاهد آن هستيم كه با تكيه بر استدلال‌هاي به ظاهر عقلاني و به باطن نفساني، خشونت‌هاي سازماندهي شده را پي‌ريزي مي‌كنند و مردم دنيا در هر كجاي با آسيب‌هايي روبرو هستند كه راه برون‌رفت از آن در باورها و آموزه‌هاي ديني وجود دارد.

 

ابراهيمي‌تركمان ادامه داد: امروز، متظاهران به دين با قرائت‌هاي ناصحيحي كه از دين دارند، به جاي آنكه دين را مظهر صلح و انسان‌دوستي تلقي كنند، آن را وسيله‌اي براي خشونت عليه هم‌نوعان خود قرار مي‌دهند. اكنون برخي در جهان معاصر محتواي الفاظ مقدس را تخليه كرده و مفاهيم خشونت‌آميز را در قالب الفاظ مقدس جاي داده‌اند. دوري از متون ديني سبب چنين برداشت‌هاي فاجعه‌آميزي شده است. به همين دليل قرائت‌هاي صحيح امروزي، فاقد عنصر عقلانيت و اخلاق شده‌اند.

 

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه با بيان اينكه مفاهيمي چون صلح، عدالت و الزامات اخلاقي، هسته مشترك تمام اديان الهي است، اظهار كرد: تكيه بر همين هسته مشترك مي‌تواند پوسته‌اي بر مدار عقلانيت و اخلاق براي رفتارهاي بشري ايجاد كند تا در پرتوي آن بتواند راه حق را جسته و آن بپيمايد.

 

وي ادامه داد: در قرآن كريم، مهم‌ترين مانع مشاهده و دريافت حقيقت، پيروي از هواهاي نفساني عنوان شده و تنها راه براي دريافت آن، داشتن تقوا ذكر شده است. تقوا، داراي چنان قدرت دروني است كه مي‌تواند انشان متدين را برابر هر رفتار غير عقلاني متوقف كند.

 

وي گفت: اينكه امروزه خشونت توقفي ندارد و كرامت انساني زير پا نهاده مي‌شود، نشان مي‌دهد كه خداي انسان‌هاي خشونت‌گرا تغيير يافته است. آنها به جاي خداي يكتا، هواي نفس خود را خدا پنداشته و از آن پيروي مي‌كنند.

 

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه با اشاره به نامه امام علي (ع) به مالك اشتر براي اعلام چگونگي رفتار با مردم، افزود: امروز مي‌توان با همكاري و گفت‌وگوي اديان، به درك مشترك پيروان اديان از مفاهيم اصيل الهي مبتني بر آموزه‌هاي واقعي همه اديان كه هسته مشتركي دارند، بينجامد.

 

وي همچنين گفت‌وگوهاي ديني را كليد اصلي گذر از شرايط بحراني و نامناسب اخلاق و انسانيت در جامعه امروز بشر دانست.

 

ابراهيمي‌تركمان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فتواي تحريم ساخت سلاح‌هاي اتمي و كشتار جمعي توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: از نظر مقام معظم رهبري، خشونت به تمامي اشكال آن منتفي است و از ديدگاه ما مسلمانان، اين فتوا نه تنها براي سياست‌مداران كه براي تمامي شهروندان لازم‌الاجراست.

 

وي ادامه داد: در روايات ديني و مذهبي ما به حقوق حيوانات، محيط زيست و حتي اشيا، تأكيد شده است؛ پس وقتي در اين آيين الهي حقوق تمامي مخلوقات لحاظ شده است، چگونه مي‌شود انسان را مورد حمايت قرار نداد؟

 

ابراهيمي‌تركمان، سخنان خود در اين نشست را اينگونه به پايان رساند: آنچه اسلام درباره حقوق بشر ارايه مي‌دهد با آنچه قرائت ناصحيح از اسلام در جهان مواجهيم، كاملاً متفاوت است؛ زيرا در روايات اسلامي، دين به جز عشق و محبت، معرفي نشده است.

 

بنا بر اعلام اين خبر، مركز گفت‌وگوي اديان و تمدن‌هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نشستي را با حضور انديشمندان و صاحب‌نظران ديني كشورمان و هيأتي از انديشمندان مدرسه عالي ديني هارتفورد آمريكا كه به همت مؤسسه بين‌المللي مطالعات اسلامي قم به ايران سفر كرده‌اند، با عنوان «نقش مؤمنان براي مقابله با افراط‌گرايي» برگزار كرد.

 

اين نشست با حضور و سخنراني ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيت‌الله تسخيري، مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، مره صدق، نماينده كليميان در مجلس شوراي اسلامي، كشيش گيورگيس نرسيسيان، نماينده اسقف اعظم سيبوه سركيسيان خليفه ارامنه تهران، حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب، رييس دانشگاه اديان و مذاهب، از طرف ايران و خانم هايدي هدسل، رييس مدرسه عالي هارتفورد آمريكا، و تعدادي از اعضاي هيأن امنا، هيأت علمي و دانشجويان اين مركز آموزش ديني، از ساعت 10 صبح امروز 25 فروردين، در محل سالن شهيد رحيمي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار