به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند بمناسبت حضور شهیندوخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دانشگاه بیرجند بیانیه ای صادر کرد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است؛
معاونت محترم زنان و خانواده ریاست جمهوری
سرکار خانم دکتر مولاوردی
معاونت امور زنان و خانواده در دولت یازدهم متاثر از شعارها و نوع نگاه دولت به مسائل مختلف کشور برنامه و سیاست هایی را در پیش گرفته که به نظر میرسد از جنبه های بسیاری نیازمند بررسی است. در این سال ها به کرات رهبری در جلسات بسیاری نسبت به مسئله خانواده و مخصوصا شخصیت زن و نقش آن در نظام سازی اجتماعی تاکید بسیاری کرده اند و لزوم برنامه ریزی در برنامه های کلان بر اساس الگوهای اسلامی و نگاه منعکس شده از این الگوها به مسئله زن و خانواده همیشه مدنظر ایشان بوده است.
اما با یگ نگاه اجمالی به عملکرد شما که از ۱۶ مهر ۱۳۹۲ آغاز شده به نکاتی پی می بریم که در مواردی نیازمند بررسی بیشتر است. سوالی که در این مقطع زمانی باید پرسید این است که این سیاست ها و رفتارها در دوره تصدی شما در این سمت به چه میزان با نوع نگاه اسلامی به زن و خانواده هم خوانی داشته و توانسته سیاست های کلان نظام را که مرتبط با آن است، اجرا کند.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند به مناسبت حضورتان دراین دانشگاه، بر آن شد تا با انتشار نامه ای، نکاتی را پیرامون عملکرد یکساله و نیمه شما یادآوری کنیم.
ابتدایی ترین مسئله ای که بیشتر از سایر بخش ها نیازمند مداقه می باشد، نوع تفکری است که در بیش از یک سال و نیم فعالیت خود آن را مبنای عملکرد معاونت مطبوعتان قرار داده اید. به نظر میرسد این تفکرات بیشتر نشات گرفته از نوعی اندیشه های شبه لیبرالی باشد و شباهت بسیاری با تفکرات فمنیست ها دارد. به طور مثال شما در مبحث عدالت جنسیتی به فراخور زمان های مختلف از نوعی عدالت سخن گفته اید که بر مبنای آمار و نوع نگاه سازمان ملل متحد به زن، خانواده و مسائل پیرامون آن بوده است. باید این نکته را متذکر شویم که مبانی فکری سازمان ملل متحد بر اساس اندیشه های لیبرالیستی بنا گشته است. به همین دلیل در مسائل بسیاری از جمله نوع عدالت جنسیتی و مسئله برابری حقوق زن و مرد اختلافاتی در روش اجرایی و آمارهای موجود با نوع نگاه اسلام دارد.
سرکار خانم مولاوردی به عنوان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اظهاراتی به این شکل از حقوق زن سخن به میان آورده اید:«در شرایطی که زنان و مردان برابر نیستند، صحبت از برابری، نابرابری جنسیتی را تعمیق میکند. بنابراین ما به موضوع عدالت جنسیتی میپردازیم و تلاش میکنیم در جهت تبعیض مثبت برای زنان عمل کنیم.»شما در این سخنان موضوع عدالت جنسیتی را به مبحثی مرتبط می کنید که این نوع عدالت را باید با دید سازمان ملل و با راه حل آن پیش برد و از تحقق هدف گذاری براساس ملاک های سازمان ملل در برنامه هایتان تا سال 2015 سخن می آورید که این نوع عملکرد و تفکر با مبانی اسلامی و نقش زن از دیدگاه اسلام تضاد دارد. در حالی که امروز حوزه زنان و خانواده باید متناسب با الگویی اسلامی ایرانی به آن پرداخته شود. چه دلیلی سبب شده که این مقدار شما به این نوع تفکر اصرار کنید و سنجش و ملاک تحقق اهداف تان را این برنامه ها قرار دهید؟ چرا شما این نوع رفتار و تفکر شبه لیبرالی را در برنامه هایتان در پیش گرفته اید؟
شما ضربه هایی که جامعه غربی در اثر اختلاط بین زن و مرد خورده است را نادیده گرفته اید؟ ضرباتی که امروز بنیان خانواده در غرب را نشانه گرفته و سبب سست شدن پایه های آن را به دنبال داشته و افزایش آمار طلاق از هر نوع آن در این جوامع را به دنبال داشته و جوامع غربی را به سوی فروپاشی سوق داده است. اما متاسفانه اظهارات شما به عنوان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در زمینه تفکیک جنسیتی نوعی برخورد لیبرالی با این مسئله می باشد. شما در اظهاراتی درباره نظر دولت درباره تفکیک جنسیتی این را بیان کردید «دولت با تفکیک جنسیتی در ادارات و دانشگاهها به اسم سالم سازی محیط کسب و کار موافق نیست؛ چرا که زن و مرد ایرانی با گذشت ۳۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی به طور حتم مرز میان محیط خصوصی و کاری را آموخته است» این جنس اظهارات شما در امور زنان از همان نوع اظهاراتی است که نتیجه ای جز رفتن به سمت جوامع غربی را به دنبال نخواهد داشت.
دومین نکته ای که در عملکردتان در این یک سال و نیم اخیر مشاهده می شود نوع برخوردتان با سیاست های کلان مرتبط با حوزه مسئولیت زنان و خانواده می باشد. به عنوان مثال بخشهای مهمی از سیاست های کلان جمعیت به طور مستقیم به حوزه زنان و مخصوصا محدوده مسائل مرتبط با حوزه کاری شما می باشد. در حوزه کاری شما چه میزان برنامه ریزی ها در جهت تعالی زن و خانواده بر اساس این سیاست های کلان تنظیم شده است؟ با بررسی که در اظهارات شما، برنامه کاری و سیاست های دولت می کنیم در این زمینه به طور مشخص در برنامه های اصلی و اظهاراتتان اثری از عمل در این سیاست ها دیده نمی شود.
از مسائلی که شما در صحبت های خود بسیار به آن پرداخته اید مبحث عدالت جنسیتی در اشتغال و مراکز دولتی و غیر دولتی است. متاسفانه شما در حالی که بیان می کنید طبق نظر رهبری اشتغال مسئله اصلی زنان نیست اما از برنامه های اصلی شما که بسیار در رسانه های مطرح شده و در دوره مسئولیت خود پیگیری آن بوده اید مبحث عدالت جنسیتی در زمینه اشتغال است عدالتی که با نوعی نگاه نزدیک به فمینیستی به آن پرداخته می شود، عدالتی که بدون توجه به نوع فیزیولوژی زن به دنبال نوعی یکسانی مکان فعالیت کاری مرد و زن می باشد.
از نکات دیگری که مسئله اصلی کار معاونت امور زنان و خانواده در این یک سال اخیر بوده است. حضور زنان در ورزشگاه ها است، شما ادعا می کنید که این خواسته در راس خواسته های زنان امروز جامعه قرار دارد اما مشخص نیست شما با استناد به چه جامعه ای این ادعا را می کنید؟ُ نکته ای که اینجا باید مدنظر قرار گیرد در ابتدا باید همان برنامه ای که مدعی تایید از طرف جامعه متدین می باشد،را منتشر کنید تا جامعه متدین از روش اجرای برنامه یتان در مبحث حضور بانوان در ورزشگاه ها مطلع گردند و نظرات شان را اعلام کنند. در حالی که این برنامه قبل از انتشار، طبق گفته ی شما به شورای امنیت ارائه شده و مورد تایید قرار گرفته است.
نکته ای که مطرح می شود چه مقدار این موضوع دارای اهمیت می باشد که شما این مقدار جنجال رسانه ای در این مورد ایجاد کرده اید و به موضوع و برنامه اصلی برای خود تبدیل کرده اید. این جنس فعالیت ها در حوزه زنان چه میزان اهمیت پیدا کرده در حالی که حوزه ی زنان بسیار مشکلات مهم و بحرانی تری را در درون خود دارد.
خانواده و مسئله زن به طور قطع در وضعیت جمعیتی امروز کشور، بیش از پیش نیازمند توجه مراکز اجرایی همچون این معاونت ریاست جمهوری می باشد. در حالی که عملکرد شما رویکرد اصلی و مبنای کاری تان در سابقه کاریتان مبتنی بر اصول اسلامی و نوع نگاه زن در اسلام نبوده است.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند ضمن عرض خیر مقدم مجدد خدمت سرکار خانم مولاوردی، معاونت محترم زنان و خانواده ریاست جمهوری سعی خود را بر آن قرار داد که دغدغه های اصلی خود را در حوزه زنان و نقد عملکرد تان به محضرتان ارائه کند.
من الله توفیق
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند