امین اسدی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، تشریح کرد: چندی پیش شاهد صحبتهایی مبنی بر استانی شدن انتخابات مجلس بودیم، این طرح مخالفان و موافقان زیادی داشت، در اصل بنابر دلایلی میتوان گفت این طرح استانی شدن انتخابات به صلاح کشور و مردم نیست، هر طرحی ممکن است نقاط مثبت و منفی داشته باشد ولی نقاط منفی این طرح بیشتر از نقاط مثبتش میباشد.
وی افزود: در استانی شدن انتخابات مجلس احتمالا شاهد خرید و فروش آرا خواهیم بود، بحث خرید و فروش رای و پولهای کثیف در کرسی انتخابات را احتمالا به شدت خواهیم دید. اگر انتخابات استانی شود کسی که در شهر کوچک میخواهد رای بیاورد باید در مرکز استان هم رای بیاورد، پس باید برای موفقیت، در شهر بزرگ کارکند و به این ترتیب هزینههای انتخاباتی ممکن است افزایش پیدا کند و همینطور شهرهای کوچک و روستاها دچار محرومیت میشوند در واقع استانی شدن انتخابات مردمی بودن مجلس را مخدوش میکند. از طرفی، با افزایش هزینههای تبلیغاتی نفوذ حامیان سرمایه دار و احزاب و جناحهای سیاسی در تعیین نمایندگان افزایش خواهد یافت و نمایندگانی که این چنین وارد مجلس میشوند بده بستانهای بیشتری خواهند داشت.
اسدی گفت: انتخابات استانی یک چیزی را متشابه فدرال میسازد ، این کار دامنهٔ اثرگذاری شهروندهای جامعه را بسیار محدود میکند، این طرح مجلس را از مردمی بودن ساقط میکند و مانند مجلس سنا و مجلس اشرافیها میشود، این طرح پایمال کردن حقوق مردم است، لذا وجود مجلس سنا در زمان تنظیم قانون اساسی کشور رد شد.
عضو شورای مرکزی جمعیت دانشجویی حامیان عدالت اسلامی در رابطه با طرح پیشنهادی استانی شدن انتخابات مجلس گفت: برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی سبب عدم توجه کافی به مناطق پیرامونی، شهرستانها و مناطق دورافتاده میشود و این باعث میشود که کسی پیگیر مطالبات و پروژههای این مناطق نباشد و در واقع این طرح به ضرر مناطق محروم و به دور از مراکز استانها باشد، میتوان اینگونه بیان کرد که این طرح سبب تمرکز گرایی در شهرهای بزرگ و محرمیت بیشتر در مناطق محروم خواهد بود.
اسدی در پایان خاطر نشان کرد: انتخابات استانی کاملا به ضرر کاندیداهای مستقل و جدید هست و ما دیگر شاهد یک کاندیدای جدید نخواهیم بود و هرکسی که ثروت و ارتباطات خاصی داشته باشد وارد مجلس میشود. نامزدهایی که به شهرهای پرجمعیتتر منسوب هستند بخت بیشتری برای انتخابات خواهند داشت، کسانی که هزینهٔ تبلیغات انتخاباتی در تعداد شهرهای بیشتری را دارند نیز بخت زیادی برای ورود به مجلس دارند با افزایش سهم شهرهای پرجمعیت در تعداد نمایندگان مجلس، نامزدهای کمتری از شهرهای کم جمعیت به مجلس راه خواهند یافت و این موجب تمرکز گرایی در تصویب آرا به سمت شهرهای پرجمعیت است. از دید دیگر میتوان این طور بیان کرد که رای باندها و قبائل جایگزین رای ملت میشود. تصویب این طرح موجب خواهد شد که انگیزههای محلی برای حضوری حداکثری در انتخابات کاهش پیدا کند و این مشارکت عمومی که خواسته مقام معظم رهبری هست را کاهش میدهد و این طرح قطعا روند فعالیت شهرهای کوچک را کند میکند. ان شاءالله در آینده انتخاباتی پرشور داشته باشیم