آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۱۵۰۶
معاون آموزشی وزارت علوم خبر داد؛

عدم ارائه مجوز به متقاضیان تأسیس مراکز آموزش عالی جدید

معاون آموزشی وزارت علوم از ممانعت برای تأسیس مراکز آموزش عالی جدید خبر داد و گفت: با توجه به اینکه مؤسسات موجود هنوز از کیفیت لازم برخوردار نیستند به متقاضیان جدید مجوز داده نمی‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم در دومین کنفرانس ملی و نهمین همایش ارزیابی کیفیت نظام‌های دانشگاهی در پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان، گفت: با توجه به اینکه مؤسسات آموزش عالی جدیدالتأسیس هنوز از کیفیت لازم برخوردار نیستند تا اطلاع ثانوی از ارائه مجوز به متقاضیان تأسیس مراکز جدید آموزشی جلوگیری می‌شود تا بتوانیم کیفیت در مراکز قبلی را افزایش دهیم.

 

وی افزود: کیفیت مشکل اصلی نظام آموزش عالی است و با رفع این مشکل وضعیت آموزش عالی بهبود می‌یابد.

 

وی با بیان اینکه کیفیت مستلزم نظارت و نظارت مستلزم آگاهی است وضعیت نظام آموزش عالی است، گفت: جمعیت دانشجویی کشور در حال حاضر بیش از ۲۵ برابر اوایل انقلاب شده است و این در حالی است که در سال ۸۴ ، ۲میلیون دانشجو داشته‌ایم و حالا این تعداد به ۴ میلیون نفر رسیده است یعنی از سال ۸۴ تا کنون جمعیت دانشجویی ۱۰۰درصد افزایش یافته است.

 

شریعتی‌نیاسر، گفت: اگر رشد کمی با رشد کیفی توأم بود بسیار ایده‌آل می‌شد ولی ما با کمال قدرت به رشد کمی پرداختیم و با کمال تأسف از رشد کیفی غافل شدیم.

 

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۷۰هزار عضو هیأت علمی در کشور داریم، گفت: بیش از ۵۵درصد بدنه هیأت علمی کشور در دانشگاه‌های دولتی مستقر هستند. در حالی که جمعیت دانشجویی بیشتری در مؤسسات غیردولتی تحصیل می‌کنند که امیدوارم به زودی نام غیرانتفاعی از مؤسسات غیردولتی برداشته شود.

 

شریعتی‌نیاسر ادامه داد: نسبت دانشجو به استاد نیز در سطح ملی بین ۸۰ تا ۱۲۰ است در حالی که باید بین ۴۰ تا ۵۰ باشد.

 

وی با اشاره به دو اولویت وزارت علوم در آموزش عالی گفت: جلوگیری از رشد کمی و پیش‌بینی ابزارهای لازم برای ارتقای کیفیت با تعدیل مقررات و ضوابط از اولویت‌های وزارت علوم است که کنترل کمی را آغاز کردیم و توجه به کیفیت را هم مهم می‌دانیم.

 

وی با اشاره تفویض اختیارات بخشی از آموزش عالی به دانشگاه‌ها گفت: مدیران دانشگاهی باید اقتدار داشته باشند به همین دلیل بخشی از امور را به دانشگاه‌ها واگذار کردیم و امیدواریم ساختمان ۱۶ طبقه وزارت علوم روزی ۴ طبقه شده و تمام امور واگذار شود.

 

شریعتی‌نیاسر ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌های درسی را به دانشگاه‌ها سپردیم و پذیرش دانشجویان دکترا نیز به دانشگاه‌ها واگذار می‌شود.

 

معاون آموزشی وزارت علوم، اظهار داشت:‌ البته تفویض اختیار به دانشگاه‌ها فعلاً فقط برای دانشگاه‌های برتر صورت گرفته است.

 

شریعتی‌نیاسر گفت: بحث بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها نیز بسیار مهم است و دانشگاه‌های ما پتانسیل ورود به این عرصه را دارند به طوریکه سال گذشته و پیش از مذاکرات هسته‌ای جمعیت پذیرش دانشجویان خارجی نسبت به سال ۹۲ سه برابر شد و وزیر علوم ایتالیا به طور مستقیم برای حضور دانشجویان این کشور در دانشگاه‌های ایران به خصوص در رشته‌های باستان‌شناسی نامه داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار