کد خبر:۴۱۲۲۸۸
استادیار دانشگاه پیام‌نور همدان:

لالایی علاوه بر نوای آرام‌بخش برای خواباندن کودک راهی برای بیان درد و رنج‌های مادران است

استادیار دانشگاه پیام‌نور همدان گفت: لالایی علاوه بر نوای آرام‌بخش برای خواباندن کودک راهی برای بیان دردها و رنج‌های مادران است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، ناصر کاظم خانلو امروز در اولین همایش بررسی ادبیات بومی ایران زمین که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و در محل دانشگاه لرستان در حال برگزاری است ضمن ارائه مقاله خود با عنوان لالایی کودکان گفت: لالایی گونه ای از ادبیات کودکان و از جنس ادبیات تطبیقی است که علاوه بر نوای آرام‌بخش برای خواباندن کودک، خود راهی برای بیان دردها و رنج‌های مادران نیز بوده است و این خود پیوندی میان ادبیات زنان و ادبیات کودکان برقرار کرده است که می توان آن را ادبیات مادرانه نامید.

 

وی افزود: لالایی‌ها، گونه‌ای ویژه از ادبیات منظوم و بخشی از ادبیات شفاهی هستند که در لحظه‌های شور و شیدایی آفریده شده‌اند این سروده‌ها بازتاب زلال عاطفه و احساس مادرانی است که از شور شاعرانه سرشار بوده‌اند.

 

استادیار دانشگاه پیام نور همدان گفت: ایرانیان ترانه‌های محلی و عامیانه را از گهواره تا گور می‌شنوند و لالایی نخستین چیزی است که یک کودک می‌شنود. لالایی‌ها، بسیاری از آراستگی‌های سخن را ندارند؛ اما توانسته‌اند بدون آن آراستگی‌ها آدمی را مجذوب خود کرده و هنرمندانه در اندرون آدمی افسون و جادو کنند.

 

کاظم خانلو ادامه داد: ریشه‌دار بودن لالایی‌ها در مضامینی چون طبیعت، مذهب و سنت‌ها سبب شده تا از نسلی به نسلی دیگر منتقل شده و در بین افراد جامعه ماندگار شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مواردی نظیر ایجاد آرامش برای مادر و کودک، یادگیری زبان و واژگان، انتقال معانی و مفاهیم در قالب ارزش‌ها و هنجارها به کودکان از کارکردهای لالایی‌ها می‌باشد.

 

استادیار دانشگاه پیام نور همدان گفت: بسیاری از لالایی‌ها، از دیدگاه قواعد شعری بویژه قافیه و وزن عروضی دچار اشکالند؛ اما شرایط آفرینش این آثار و نیز شرایط اجرای آن، همواره پرده بر این اشکال انداخته است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار