کد خبر:۴۱۲۲۶۹
پژوهشگر ادبیات بومی:

زبان لکی با زبان‌های باستان و کهن ایران پیوند عمیقی دارد

پژوهشگر ادبیات بومی گفت: زبان لکی با زبان‌های باستان و کهن ایران پیوند عمیقی دارد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، بهروز یزدانی امروز در اولین همایش بررسی ادبیات بومی ایران زمین که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و در محل دانشگاه لرستان در حال برگزاری است ضمن ارائه مقاله خود با عنوان نگاهی به گویش لکی و پیوند آن با فارسی کهن گفت: با توجه به بررسی های صورت گرفته می توان نتیجه گرفت که زبان یا گویش لکی که یکی از زبان یا گویش های بومی استان ایلام است با زبان های باستانی و کهن ایران از جمله زبان اوستایی و زبان پهلوی پیوند عمیق دارد به گونه ای که برخی از واژه های ان عینا دست نخورده باقی مانده است.

 

وی افزود: یکی از مهمترین دلایلی که این گویش توانسته تا کنون اصالت خود را حفظ کند و کمتر تحت تاثیر زبان های دیگر قرار گیرد موقعیت جغرافیایی و وجود موانع طبیعی از جمله کوه های صعب العبور است که مردمان این خطه را در درون خود جای داده است.

 

پژوهشگر ادبیات بومی گفت: وجود برخی عوامل خارجی از جمله مشکلات و مسائل سیاسی که در دوران حکومت های زندیه، قاجاریه و پهلوی برای برخی از مردمان این خطه پیش آمد و منجر به تبعید آنان به دیگر نقاط کشور شد، نه تنها زبان یا گویش لکی را از بین نبرد؛ بلکه باعث گسترش آن در دیگر نقاط کشور شد.

 

یزدانی خاطرنشان کرد: گویش لکی امروز در بین مردمانی که بنا بر دلایل مختلف در سراسر کشور پراکنده شده اند از جمله مناطق مرکزی زاگرس، ایلام، لرستان، همدان، قم، کرمانشاه، شمال خوزستان و بسیاری مکان های دیگر تکلم می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار