به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، جواد رسولی امروز در اولین همایش بررسی ادبیات بومی ایران زمین که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و در محل دانشگاه لرستان در حال برگزاری است، ضمن ارائه مقاله خود با عنوان اسطورهای و عناصر حماسی در چند ترانه شفاهی کودکان گفت: بررسی فولکلور کودکان بویژه ادبیات شفاهی کودکان و ترانه های کودکان، موضوعی ارجمند است اما در زبان فارسی و در این حوزه کاری شایسته صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه طبق یافته های پژوهش صورت گرفته با موضوع اسطورهای و عناصر حماسی در چند ترانه شفاهی کودکان می توان شعروارهها و متن های موزون و منظوم شفاهی رایج در بین کودکان و نیز آنچه والدین برای آنها میخوانند را برای اولین بار به دو دسته تقسیم کرد، افزود: نخست متنهاي منظوم شفاهي بدون بازي كودكان که دو گونه است و شامل متنهاي منظومي كه بزرگترها براي كودكان ميخوانند و متنهاي منظومي که کودکان خودشان میخوانند می شود.
پژوهشگر ادبیات فولکلور گفت: بخش دوم این تقسیم بندی متنهاي منظوم شفاهي در بازي كودكان است که شامل متنهاي منظوم يارگيری، متنهاي منظوم بازی و متنهاي منظوم پیرامون بازی می شود.
رسولی تصریح کرد: با ردیابی نمادهای اسطورهای و عناصر حماسی در ترانه های کودکان، واژگان و مفاهیم اساطیری و حماسی فراوانی نظیر آب، آتش، خورشید، اسب، علی(ع)، حسین(ع) شناسایی شد.
وی بیان داشت: هر یک از نمادهای موجود در ترانه کودکان از پشتوانهای دینی، ملی، اساطیری و ژرفنگری برخوردار هستند؛ از این رو رمزگشایی و شرح این نمادها، میتواند کمک شایانی برای پیجویی روان آگاه و ناخودآگاه قوم ایرانی از گذشته تا کنون باشد.