کد خبر:۴۱۲۲۲۶
پژوهشگر ادبیات فولکلور:

اقدام شایسته‌ای در زمینه بررسی فولکور کودکان صورت نگرفته است

پژوهشگر ادبیات فولکلور گفت: اقدام شایسته‌ای در زمینه بررسی فولکور کودکان صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، جواد رسولی امروز در اولین همایش بررسی ادبیات بومی ایران زمین که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و در محل دانشگاه لرستان در حال برگزاری است، ضمن ارائه مقاله خود با عنوان اسطورهای و عناصر حماسی در چند ترانه شفاهی کودکان گفت: بررسی فولکلور کودکان بویژه ادبیات شفاهی کودکان و ترانه های کودکان، موضوعی ارجمند است اما در زبان فارسی و در این حوزه کاری شایسته صورت نگرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه طبق یافته های پژوهش صورت گرفته با موضوع اسطورهای و عناصر حماسی در چند ترانه شفاهی کودکان می توان شعرواره‌ها و متن های موزون و منظوم شفاهی رایج در بین کودکان و نیز آنچه والدین برای آنها می‌خوانند را برای اولین بار به دو دسته تقسیم کرد، افزود: نخست متن‌هاي منظوم شفاهي بدون بازي كودكان که دو گونه است و شامل متن‌هاي منظومي كه بزرگترها براي كودكان مي‌خوانند و متن‌‌هاي منظومي که کودکان خودشان می‌خوانند می شود.

 

پژوهشگر ادبیات فولکلور گفت: بخش دوم این تقسیم بندی متن‌هاي منظوم شفاهي در بازي كودكان است که شامل متن‌هاي منظوم يارگيری، متن‌هاي منظوم بازی و متن‌هاي منظوم پیرامون بازی می شود.

 

رسولی تصریح کرد: با ردیابی نمادهای اسطورهای و عناصر حماسی در ترانه های کودکان، واژگان و مفاهیم اساطیری و حماسی فراوانی نظیر  آب، آتش، خورشید، اسب، علی(ع)، حسین(ع) شناسایی شد.

 

وی بیان داشت: هر یک از نمادهای موجود در ترانه کودکان از پشتوانهای دینی، ملی، اساطیری و ژرفنگری برخوردار هستند؛ از این رو رمزگشایی و شرح این نمادها، میتواند کمک شایانی برای پیجویی روان آگاه و ناخودآگاه قوم ایرانی از گذشته تا کنون باشد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار