گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» - یادداشت دانشجویی؛ حدود سه ماه از آغاز سال جدید میگذرد و برنامه هایاقتصادی دولتی که خود را در حوزهء اقتصاد موفق میخواند،در حال آشکار شدن است.برنامه ها و تصمیماتی که با توجه به شرایط حساس کشور،چه از نظر اقتصادی و چه از نظر سیاسی،قابل تامل است.
در روزهای اخیر شاهد افزایش ناگهانی و شدید قیمت بنزین بوده ایم که در این باره حرفهایی از جانب مسئولان دولت برای توجیه این موضوع گفته شده است،لذا این نکات و بررسی موضوع افزایش قیمت بنزین،حاوی نکات تامل برانگیزیست که بیان آنها خالی از لطف نبوده و برای آگاهسازی ملت بزرگ و شهید پرور ایران میتواند مفید باشد.
اول آنکه مسئولین دولتی اذعان کردهاند که با توجه به کسری بودجه دولت،اجتناب از این موضوع ممکن نبوده و باید قیمت بنزین را افزایش میداده اند.اما این توجیهات با شعارهای دولت تدبیر و امید چندان سنخیتی ندارد.سوال مهمی که از مسئولان دولت به اصطلاح تدبیر و امید میشود،این است که بعد از گذشت دو سال،چطور نتوانسته اید در بخش بودجه عمومی کشور،انضباط ایجاد کنید تا دچار کسری بودجه و مسائل پس از آن نگشته و عوارض بی تدبیری خود را بر جامعه تحمیل نکنید؟
درحالیکه در ابتدای روی کارآمدن دولت فعلی،شعارهایی در نقد عملکرد اقتصادی گذشته و انحلال سازمان برنامه و بودجه داده میشد و با وعدههای خود توانستند آراء ملت را جمع کنند،اما اکنون شعارها و عمل ها در تضاد هم قرار گرفته اند.افراد به اصطلاح تئوریسین اقتصادی دولت در طی این دو سال، چرا کاری برای درمان بیماری کسری بودجه انجام نداده اند؟ البته توجیه مسئولین دولت،کاهش بهای جهانی نفت است که این نیز قابل تامل بوده و با عمل دولت در تضاد است.دولتی که در طی دو سال، همه بخش ها را رها و وقت خود را صرف مذاکرات هسته ای کرده،در طی دو سال دست گدایی برای طلب پول از کدخدای جهانی کرده است،میبایست به فکر این روزها نیز میبود.اما در نهایت بی تدبیری،وقت خود را صرف التماس به کدخدای جهانی نمود و در این راه برای آنکه شعارهای انتخاباتی اش از بین نرود،حاضر شده است تا عزت کشور را در مقابل دشمن پرروئی به نام آمریکا خدشه دار کند. در حالیکه کسری بودجه را ناشی از خدعهء آمریکا میدانند پس چرا هنوز بر سر مذاکرات بوده و در حال دادن امتیازات بیشترند؟ بهتر است که وقت خود را صرف برنامه ریزی و تاکید بر توان داخلی کنند.
دومین نکته ای که به چشم میخورد و مهم میباشد،رابطه معنادار افزایش قیمت ها و زمان نزدیک مذاکرات هسته ای میباشد که ان شاءالله این تحلیل درست نباشد. اما در شرائطی که به دلیل گستاخی و بی شرمی های ایالات متحده آمریکا در مذاکرات، افکار عمومی ملت بزرگ ایران به سمت ترک مذاکرات و خروج ایران از آن رفته است تا عزت خود را حفظ کنند، مسئولین بی تدبیر و ناامید دولت تدبیر و امید، اقدام به افزایش یکباره کالای اساسی بنزین میکنند.
این کار این شبهه را در ذهن ها ایجاد میکند که دولت برای ایجاد نارضایتی عمومی و تن دادن ملت به پذیرش توافقنامه هسته ای و دادن امتیازات گزاف،دست به این اقدام زده اند.چرا که مسئولین دولت فعلی،وضعیت نامطلوب اقتصادی ایران را به تحریمها ربط داده و تن دادن به زورگوئی آمریکا در مذاکرات را راه علاج آن میدانند.اما باید دانست که مردم هوشیار ایران پس از گذشت دو سال،میدانند که اساس مشکلات اقتصادی کشور به خاطر تحریم نبوده،بلکه به خاطر سوء مدیریت و بی تدبیری مسئولین دولت است.نکته جالب آنکه آزادسازی قیمت بنزین را مصادف با آزادسازی خرمشهر شده تا جشن مردم را خدشه دار شود.
آخرین نکته نیز آنکه دولتی که در ظاهر و با فریبکاری، خود را در امر مهار تورم موفق جلوه داده و آمار ساختگی تورم ۱۵ درصدی را منتشر میکند،با وجود افزایش ۴۳درصدی قیمت بنزین و ۱۵ درصدی قیمت گاز،تورم نقطه به نقطه خرداد ماه را چند درصد اعلام خواهد کرد؟
امید است که مسئولین دولت تدبیرو امید، بر نیروها و توان داخلی اتکا کرده و وقت خود را صرف مذاکرات هسته ای و پناه بردن به دشمن ملت ایران نکند. مسائل اقتصادی،راه حل اقتصادی دارند و با راهکار سیاسی نمیتوان آنها را برطرف کرد.
حسین میرزائی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.