ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اعتراضات برخی داوطلبان کارشناسی ارشد پیرامون تک جنسیتی شدن برخی رشتهها گفت: این مشکل برای چند رشته مانند مطالعات زنان و ارتباطات اجتماعی وجود داشته است البته تنها دانشگاهی که محدودیت جنسیتی داشت فقط دانشگاه علامه طباطبایی بود که در آن بحث جنسیت مطرح بود و زیر گروههای متفاوتی داشت که این زیر گروهها اصلاح شد.
وی افزود: این دست از مسائل مربوط به دانشگاه است و دانشگاه باید درخواست کند تا سازمان سنجش مانند مجری عمل کند. در ثبت نام اولیه رشته امتحانی وجود داشت ولی در این ثبت نام هیچ زمانی این مسائل مطرح نمیشود، بعضی رشتهها کاملا بدیهی است که مختص خانمهاست مانند رشته مامایی اما رشته مطالعات زنان توسط خود دانشگاه تعیین شده که این ظرفیت چگونه بین زن و مردم تقسیم شود.
رئیس سازمان سنجش در ادامه تاکید کرد: ما شاهد این قضیه هم بودهایم که در گذشته یک دانشگاه تنها جنسیت مرد می پذیرفته ولی امسال هم جنسیت زن و هم جنسیت مرد میتواند در آن شرکت کند در نتیجه این موضوع قابل پیش بینی نیست و اگر رشتهای منحصرا مردانه است و اجازه ندارند که زنان در آن تحصیل کنند مربوط به اختیارات خود دانشگاه است.
وی در خصوص کاهش ظرفیت برخی رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد گفت: کاهش ظرفیت هم مربوط به خود دانشگاههاست و ما اعتراضات را منتقل میکنیم ولی در هر صورت اگر تغییری اتفاق بیفتد افزایش ظرفیت در انتخاب رشته داوطلب تاثیری ندارد.
خدایی در پایان خاطر نشان کرد: وظیفه سازمان سنجش انتقال این اعتراضات مبنی بر کاهش ظرفیت به دانشگاهها است و اگر دانشگاه تجدید نظر بکند در زمان گزینش نهایی اعلام خواهد شد. دانشگاهها بر اساس اساتید و ظرفیت خود تصمیم میگیرند که چه تعداد دانشجو پذیرش کنند.در یک سری از رشتههای هنر افزایش ظرفیت داشتیم و به توصیه ما پیرامون این افزایش عمل شده است.
همون طوری که گفته اید دانشجویان ورودی طبق بومی بودنشان برای هر شهری در همون جا قبول می شوند بنابرین من که اهل اصفهانم باید در دانشگاه کاشان واصفهان اولویت داشته باشم ودر دانشگاه های کاشان واصفهان قبول بشم چراکه این دانشگاه ها برای من اولویت داشتند...
اگه اینطور باشه که دانشجویان شهر های دیگه برمن اولویت پیدا کنند پس باید من هم در دانشگاه های صنعت نفت ابادان وفردسی مشهد وشیراز قبول بشم...