به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، با نزدیک شدن به پایان فصل امتحانات و البته آغاز ماه مبارک رمضان در خلال برگزاری آزمونهای دانشگاههای کشور، نگرانی ها بابت کیفیت غذای سحر و افطار، عدم اعطای خوابگاه تابستانی یا نقص در امکانات رفاهی جانبی آن رو به افزایش است.
امسال با توجه به همزمانی بخشی از ایام امتحانات با ماه مبارک رمضان، علاوه بر شرایط سخت اخذ خوابگاه در تعطیلات دانشگاه، یک مشکل دیگر به معضلات دانشجویان متقاضی استفاده از خوابگاه در تابستان، اضافه شده است.
خوابگاه هایی که معمولا خیلی زود به خواب تابستانی می روند و فقط بخش اندکی از آن با شرایط ویژه در اختیار افرادی خاص قرار گرفته و مابقی دانشجویان خوابگاهی برای پیگیری مسائل، پروژه ها و فعالیت های علمی در تابستان باید دست به دامان راهکارهای فراقانونی شده یا هزینه های بالای اقامتگاه های خارج از دانشگاه را تقبل کنند.
البته در اغلب مراکز دانشگاهی از چند سال گذشته به هیچ عنوان جز دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه دانشجویان دکتری، سایر دانشجویان سهمی در استفاده از خوابگاه در تابستان ندارند و پروژه های خود را باید به صورت غیرحضوری یا تفیلی شدن در اتاق های دانشجویان دیگر ارائه دهند یا گزینه سرگردانی در ترمینال را انتخاب کنند.
یک فعال دانشجویی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در این باره بیان داشت: بر اساس پیگیری های انجام شده، در عمده دانشگاه ها، وعده های غذایی طبق روال معمول در سحر و افطار توزیع می شود؛ اما نگرانی جدی ما کیفیت و نوع این غذا است که آیا توانایی روزه گرفتن حدود ۱۸ ساعت را به دانشجویان می دهد در ضمن این که امکان مطالعه دروس را داشته باشند یا خیر.
وی تصریح کرد: از طرفی هر سال دانشگاه ها به بهانه های مختلف از جمله بازسازی خوابگاه ها شرایط اعطای خوابگاه تابستانی را سخت و بسیار محدود می کنند، در حالی که پس از آغاز سال تحصیلی متوجه می شویم تغییرات چندانی رخ نداده است. امیدواریم مسئولان ضمن توجه به آسان کردن کارهای نظارتی خود در مجموعه خوابگاه در ایام تابستان، قدری هم به فکر معضلات تردد دانشجویان شهرستانی برای ارائه پروژه ها و پیگیری های درسی خود باشند.
به نظر می رسد در چنین شرایطی از همین امروز استرس امتحانات با معضلات خوابگاهی در ماه مبارک رمضان و یا عدم اختصاص خوابگاه در تابستان گره خورده و نگرانی دانشجویان را دو چندان خواهد کرد.