به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از همدان- فاطمه چشمه قصابانی؛ يکي از عرصههاي مهمي که در سبکهاي جديد زندگي مورد توجه قرار ميگيرد عرصه فراغت است. چرا که اين عرصه به دليل الزامهاي کمتر و آزادي عمل بيشتر ميتواند ارزشها، نگرشها و ذائقههاي فرهنگي را بازنمايي کند. چگونگي گذراندن اوقات فراغت از سويي با زمان و فضاي فراغتي در دسترس ارتباط دارد و از سوي ديگر به آزادي و محدوديتهاي اجتماعي مربوط ميشود که در اقشار مختلف جامعه متفاوت است.
در اين گزارش ميخواهيم به وضعيت فراغت و امکاناتي که دانشگاه در اختيار دانشجويان بهخصوص دانشجويان دختر مقيم دانشگاه بوعلی که از شهرهاي ديگر آمدهاند و در خوابگاه اقامت دارند، بپردازيم.
در اين بين دختران در مقايسه با پسران دامنه فراغتي محدودتري دارند و به لحاظ سه عامل کليدي در فراغت؛ يعني وقت، فعاليت و فضا، دختران وضعيت نامساعدتري در اين زمينه دارند. به همين دليل توجه دانشگاه به اين موضوع بايد جدي باشد تا دانشجويان براي گذران اوقات مجبور نباشند به خارج از دانشگاه بروند و يا وقت خود را به بطالت سپري کنند.
از اين رو با تعدادي از دانشجويان خوابگاهي صحبت هایی مختصر داشتيم تا در مورد چگونگي گذراندن اوقات فراغت و امکاناتي که دانشگاه در اين زمينه در اختيارات آنها گذاشته و پيشنهادهايي که در اين رابطه دارند اندکي جويا شويم، ما بيشتر اوقات فراغتمان را با رفتن به پارک جلوی دانشگاه يا پارک نزديک خوابگاه و رفتن به بازار و خريد ميگذرانيم.
نوروزی یکی از دانشجویان مقیم خوابشگاه بعثت درباره وضعیت خوابگاه گفت: کلاس هايي هم براي اوقات فراقت در خوابگاه مثل حلقه هاي معرفت و کلاس هاي هنري گذاشته مي شود که من به شخصه نديدم بچه ها خيلي استقبال کنند. محوطه خوابگاه بعثت قبل از ساخت اصلاً قابل استفاده نبود؛ اما الآن که کمي بازسازي شده بچه ها مي توانند در محوطه آن بازي هاي دسته جمعي انجام دهند.
جمع کثيري از بچه ها هم اوقات فراقت را در فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي مي گذرانند. پيشنهاد من براي دانشگاه تاسيس کتابخانه در خوابگاههاست تا حداقل در اوقات فراغت بتوان اندکي مطالعه کرد. به نظرم اکران فيلم هاي سينمايي در روزهاي تعطيل هم بسيار مي تواند مؤثر باشد.
در ادامه ابراهیم پور از دانشجویان خوابگاه کوثر گفت: ما دانشجويان کارشناسي ارشد به خاطر مشغله درسي اغلب وقت زيادي براي گذراندن اوقات فراغت نداريم و در همان زمان هاي محدود اغلب به گوش کردن موسيقي اکتفا مي کنيم. البته دانشگاه هم در اين قبال امکاناتي در اختيار ما نگذاشته است. به نظر من اردوهاي کوتاه مدت يک روزه يا چند روزه براي افرادي مثل ما که به دليل مسافت زياد از شهرمان زياد قادر به رفت و آمد نيستيم بسيار ميتواند مفيد باشد.
حقی درباره خوابگاه فرزانگان گفت: چون افرادي که در خوابگاه هستند از اقشار مختلف هستند مسلماً علايق آن ها و نحوه گذراندن اوقات فراقت با هم متفاوت است. با توجه به اينکه امکانات تفريحي دانشگاه هم کم است، بيشتر استفاده بچه ها از محيط درياچه و خوابگاه است. سالن هاي ورزشي و استخر هم هست که کمتر از آن ها استقبال مي شود. من و دوستانم بيشتر اوقات فراغتمان را با جمع شدن دور هم مي گذرانيم؛ اما اکثريت اين اوقات را در فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي سپري مي کنند.
پيشنهاد من اين است که در اوقاتي که اکثريت بچه ها در خوابگاه هستند، مثلاً شب ها و روزهاي تعطيل برنامه هايي در نمازخانه با موضوع هايي که خود بچه ها بيشتر به آن تمايل دارند و اساتيدي که باز خود آن ها معرفي مي کنند برگزار شود و جنبه هاي معرفتي و آگاهي بخشي داشته باشد.
درباره وضعیت خوابگاه زینب جعفری گفت: ما بيشتر اوقات فراغتمان را با فيلم ديدن و رفتن به بيرون سپري مي کنيم. دانشگاه هيچگونه امکاناتي در اين رابطه براي ما در خوابگاه زينب قرار نداده است. يکي از بزرگترين مشکلات ما اين است که حتي در خوابگاه محوطه هم نداريم. پيشنهاد من در درجه اول ايجاد يک محوطه باز براي خوابگاه و پس از آن ايجاد امکانات ورزشي و برگزاري اردو است.
از بين امکانات فراغتي خوابگاه بيشترين استفاده دانشجويان مربوط به محوطه خوابگاه است. فضايي باز و امن که دانشجويان در آن آرامش داشته باشند. در بين خوابگاه هاي دانشگاه تنها خوابگاهي که اين شرايط را داراست خوابگاه فرزانگان است. خوابگاه بعثت هم محوطه اي در حال ساخت دارد که به دليل اشراف آپارتمان هاي مسکوني فضاي چندان آسوده اي نخواهد داشت؛ اما در اين بين خوابگاه هاي زينب و معصوميه از همه مظلومتر واقع شده اند و حتي از داشتن يک حياط کوچک هم محروم هستند و دانشجويان خيلي وقت ها چاره اي جز رفتن به خارج از محيط خوابگاه ندارند. بعد از آن اردوهاي تفريحاتي هم مي توانند مؤثر باشند. اردوهايي که طي چند سال اخير در دانشگاه ديگر شاهدش نبوديم، البته هرساله اردوهايي دو روزه توسط تشکل ها برگزار ميشود که مختص ورودي هاست و غالباً براي جذب آن ها صورت مي گيرد.
اما اينکه نهاد مسئول در اين زمينه کدام نهاد است موضوعي است که ما هم چندان متوجه آن نشديم موضوع را از نهاد رهبري که پيگيري کرديم در پاسخ گفته شد که اين موضوع چندان ارتباطي به نهاد رهبري ندارد و فقط مراسم مربوط به نماز جماعت و مراسم مذهبي به آن مرتبط مي شود و اگر بودجه اي خاص در نظر گرفته شود نهاد مي تواند در اين زمينه برنامه ريزي داشته باشد.
معاونت فرهنگي دانشگاه از اختصاص دادن سانس هايي از سالن دبيرستان بوعلي براي ورزش دختران و اختصاص اردوگاه دانشگاه براي ايجاد محيطي مخصوص دختران خبر داد.
همچنين جوادي، کارشناس کانون فرهنگي خواهران از برگزاري کلاس هاي قرآني و هنري در راستاي غني سازي اوقات فراغت دانشجويان سخن گفت که البته استقبال از اين کلاس ها را هم چندان موفقيت چشمگير نمي دانست و علت آن را هم بيشتر تغيير ذائقه افراد و گرايش بيشتر به سمت فضاي مجازي دانست.
اگه توان پاک کردن لکه های سیاه رو نداریم، لکه های سفید رو حفظ و تقویت کنیم...
اگه ما توی نقاط قوت تمرکز کنیم خیلی چیزها گیرمون میاد. ظرفیت دلهای پاک دانشجویان ما مثال زدنیه.
یک خاطره... یادش بخیر نیمه شعبان سال 91 مسجد مقدس جمکران نمایشگاه سفیران آفتاب دانشجویان اروپایی و آفریقایی نیمه شب اشک می ریختن که تو کشور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دارن تحصیل می کنن و ...