به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،شهین دخت ملاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در همایش علمی دانشجویی پایداری خانواده، تعالی جامعه که صبح امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد با اشاره به نقش دولت در پایداری خانواده گفت: خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی سنگ بنای همه جوامع محسوب میشود که دارای سه بعد فرهنگی، اجتماعی و شخصیتی است در نزد ایرانیان از دیرباز نگاهی ویژه به آن وجود داشته است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: انسجام هر جامعه در گروه انسجام خانواده است و هیچ آسیب اجتماعی وجود ندارد که برای ریشه یابی آن نیاز به واکاوی خانواده نداشته باشیم و هیچ آسیب اجتماعی را بدون توجه به خانواده نمیتوان مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: دولت نیز لازم است سیاست گذاری هایش پیش از تحرک عناصر اجتماعی باشد و عقب تر از جوامع نباید حرکت کند.
ملاوردی در ادامه بیان داشت: حمایت دولت باید تاثیرگذاری در خانواده باشد و نه بازیگر آن که متاسفانه یکی از آفتها همین مسئله است که دولتها به بازیگران خانواده تبدیل شوند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: به نظر میرسد چالش هایی که خانواده عصر امروز با آن روبرو است متفاوت است که باید برای آن برنامه ریزی داشت.
وی افزود: در مذاکراتی که در واتیکان انجام دادیم مقرر شد تا تعامل های خوبی در زمینه خانواده برقرار شودو سازمان ملل نیز گروه هایی را برای این موضوع تشکیل داده است چرا که می دانیم در 50 سال گذشته خانواده دچار چالش های مختلفی شده از جمله کوچک شدن خانوادهها، تأخیر در ازدواج، افزایش طلاق و بیماری ایدز و آثار جهانی شدن آن همگی بر روی این موضوع تاثیرگذار بودند.
وی ادامه داد: تحولات سریع در جهان خانوادهها را در اجرای مسئولیتها دچار معضلاتی کرده و امروز تلاش زیادی از سوی اعضای خانوادهها صرف غلبه بر فقر میشود و از آنجا که ارتباط نظام اجتماعی و نظام متعالی نیازمند نظام مستحکم خانواده است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست باید برای این چالشها راهکاری اندیشیده شود.
ملاوردی اظهار داشت: با گسترش شهرنشینی نقش مرد به عنوان تأمین کننده معیشت از انحصار بیرون آمده است و از سوی دیگر خانوادهها به سمت بازار کار کشیده شدهاند که کم کم در حال تبدیل شدن به یک چالش جدی است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان داشت: پایداری خانواده های ما متاسفانه در معرض خطر جدی قرار گرفته است و کاستی خدمات رفاهی و بیمه ای منجر شده خانوادهها تنها به درآمد بپردازند و در حال تبدیل به یک نهاد تک بعدی محروم از ابعاد اجتماعی هستند.
وی اضافه کرد: تعامل با نهادها و بخش خصوصی و همچنین سمنها در بشر امروز به عنوان مشارکین دولت باید مدنظر قرار گرفته شود که این امر میتواند به پایداری خانواده کمک شایان توجهی بکند و خانواده مستحق گستردهترین حمایتهاست.
ملاوردی خاطر نشان کرد: اما حمایتهای دولت نباید رنگ و بوی دخالت به خود بگیرد و اینکه بخواهیم خانواده را نهادی منفعل در نظر بگیریم اشتباه است، دولت باید زمینه ساز رشد توانمندی های خانواده باشد.