به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پرویز زارعی در همایش بهزیستی، موسسات غیر دولتی کودکان خیابانی که روز سه شنبه برگزار شد افزود: در حال حاضر جمع آوری و ساماندهی کودکان خیابانی نیازمند همکاری دستگاه های مختلف است که بهزیستی به تنهایی از عهده نگهداری تمامی آنها بر نمی آید.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار کارتن خواب در کشور هستند گفت: بهزیستی فقط ۲۳۰۰ نفر آنها را توانسته در مراکز خود ساماندهی کند که در صورت عدم همکاری نهادهای مختلف همین تعداد مجددا جایگزین خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران، افزود: در استان های دیگر به جز تهران دستگاه های زیادی در امر ساماندهی متکدیان و کارتن خواب ها همکاری نمی کنند و فقط فشار اصلی کار بر روی بهزیستی است.
زارعی با اشاره به اینکه تبریز شهری بدون متکدی است، گفت: در این استان موسسه مستمندان طی اطلاعیه ای اعلام کرده که در صورت شناسایی و معرفی متکدیان، هم به آنها کار می دهد و هم درمانشان می کند بنابراین در این شهر متکدی مشاهده نمی شود.
وی به همکاری نهادهای غیر دولتی در ساماندهی کودکان کار اشاره کرد و افزود: چنانچه بخواهیم این کودکان را ساماندهی کنیم باید حتما یک اداره مرکزی مانند وزارت کشور برای نظارت بر عملکرد دستگاه های مختلف وجود داشته باشد تا بتوانیم از عهده ساماندهی این کودکان برآییم.
مدیرکل بهزیستی استان تهران به آمار وزارت بهداشت اشاره و اظهار داشت: طبق اعلام این وزارتخانه میزان ایدز در کودکان خیابانی ۴۵ برابر بیشتر از سایر کودکان است به همین دلیل جا دارد که غفلت ۳۰ ساله ای که در مورد کودکان کار و خیابانی و آسیب ها وجود داشته را با همکاری و تخصیص اعتبار کافی و همچنین ایجاد نهاد مرکزی، رفع کنیم.
به گفته وی، بر اساس تحقیقی که انجام شده برای بازپروری یک دختر آسیب دیده اجتماعی به نرخ ۷ سال پیش ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم که باید طی دو سال برای این فرد هزینه شود.