به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، طی ماههای اخیر آنقدر شاهد بروز اتفاقات جدید و عجیب در فضای دانشگاهی کشور بودهایم که کمتر کسی میتواند از کنار آنها بیتوجه عبور کند، اتفاقاتی که از به حاشیه راندن وظایف اصلی این نهاد علمی- پژوهشی حکایت دارد.
در روزهایی که مسئله بررسی علل عدم رشد علمی در دانشگاهها ذهن عده بسیاری از دغدغهمندان و صاحبان خرد و اندیشه را به خود مشغول کرده است و وزیر علوم با حضور در برنامه تلویزیونی به سوالات پرسشگران، پاسخهایی نه چندان قانع کننده میدهد؛ رونق گرفتن موسیقی و اجرای کنسرت به بهانههای مختلف، از دریچهای دیگر در دانشگاه خود نمایی میکند.
راهاندازی دیسکو کوچولو به مناسبت هفته خوابگاهها در دانشگاه شیراز و برگزاری آن را باعث رشد علمی در دانشگاه دانستن و غیره تنها موارد معدودی از پرداختن بی حد و مرز به ترویج موسیقی در دانشگاههای شیراز است که پس از جولان احزاب سیاسی، جلوه دیگری از حاشیهسازی برای مراکز علمی کشور آشکار شد و دانشگاهها در حال تبدیل به باشگاه موسیقی و رقص هستند.
در همین راستا به سراغ محمد صادق کوشکی فارغ التحصیل دکتری اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران (گروه مطالعات منطقه ای) رفته ایم و در طی گفتگویی خواندنی به سئوالات خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، در زمینه های سیاسی، بین الملل و مباحث فرهنگی به سئوالات خبرنگار ما پاسخ داده اند.
در ماه های اخیر شاهد ترویج موسیقی به بهانه های زیادی در سطح جامعه و دانشگاها بوده ایم؛ آیا به نظر شما این گونه تغییرات باعث تحولات فرهنگی میشود؟
بله حتما؛ دولت به دنبال تحولات فرهنگی عمیقی است مانند اصرار دولت بر زیر پا گذاشتن احکام اسلام و مخالفت با نظر مراجع و رهبری در خصوص ورود زن ها به استادیوم های ورزشی است که متاسفانه دولت به شدت پیگیر این ماجراست در حالی که هفت تن از مراجع به همراه مقام معظم رهبری گفته اند ورود زن ها استادیوم حرام است.
یکی درگیر حمایت از بی حجابی در کشور است که نه تنها دولت مقابله ای بر اساس قانون نمیکند؛ بلکه حمایت هم میکند درحالی که در تئاتر و سینما حجاب ها معنایی ندارد.
بحث دیگر برگزاری کنسرت ها در سطح دولت و دانشگاه است؛ دولت تصمیم بر اجرایی کردن هر آنچه مخالف با رنگ و بوی حیا، حجاب، عفت، ارزش و احکام دینی دارد و با قدرت پیگیری میشود و اگر این روند پیش گیری نشود تحول عمیقی در تنها کشور اسلامی جهان و تنها کشوری که حکومت دینی با ابزار و امکانات بیت المال مسلمین علیه اسلام ایجاد خواهد شد و در تلاش هستند ضد دینی را حاکم کند و این تحول کمی نیست.
پیشگیری این اتفاقات در این است جامعه فراتر از بحث های سیاسی و جناحی عمل کند و ببیند برای چه چیزی این انقلاب اتفاق افتاده است امام خمینی (ره) میفرمایند: «هدف از برپایی حکومت برپایی احکام الله در جامعه است.» دولت دارد احکام خدا را زیر پا میگذارد جا دارد که همه کسانی که دغدغه نظام اسلامی دارند به طور جدی وارد عمل شود و اجازه ندهد دولت با امکانات بیت المال احکام حرام را در جامعه ترویج کند.
چرا خبرگزاری های مذهبی وقتی میبینند دولت علیه فرهنگ دین و انقلاب فعالیت میکند چرا سکوت کرده اند و هیچ عکس العملی در برابر این انفاقات نشان نداده و فقط مسائل کشور مسئله هسته ای و روی آوردن اصولگران در انتخابات آتی است؟
شاید خبر اصولگرایان واجب تر از احکام خداست یعنی احکام خدا حتی در خبرگزاری ارزشی هم باید غریب باشد؟!
این را میگویم تا حجت شرعی از من تمام شود وگرنه میدانم نرود میخ آهنی در سنگ !!!!!!!!
به نظر شما عملکرد وزارت ارشاد و متولیان فرهنگی دولت در زمینه فرهنگی در این دو سال چگونه بوده است؟
وزارت ارشاد در یک برنامه منظم در تلاش است که با همه امکانات به سمت ارزش های انقلابی و احکام الهی تهاجم داشته باشد، گاهی میبینیم فیلمهایی در راستای حمایت از فتنه ۸۸ مجوز گرفته میشود و اکران میشود به طور جدی اتفاقات خلاف شرع را حمایت می کند؛ در حالی که رهبری مخالف پخش موسیقی ها مخالف با احکام اسلامی شدند وقتی حرامی در دولت و با اجازه آن رایج شد جمع آوری آن دیگه ساده نیست.
آقای کوشکی آیا گره زدن همه مشکلات کشور به تحریم کمکی به تیم مذاکره کننده هسته ای خواهد کرد؟ این رویه را چگونه تحلیل میکنید؟
آقای طیب نیا، وزیر اقتصاد دو روز بعد از توافق نامه لوزان بیان کرد که «اگر توافق انجام بشود هیچ اتفاق خاصی در حوزه اقتصاد کشور رخ نخواهد داد» و همچنین آقای نعمت زاده وزیر صنایع گفته بودند «بیش از ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی و صنعتی کشور ناشی از سوء مدیریت است نه ناشی از تحریم ها» این دو جمله از دو تن از اعضا متخصص کابینه دولت آقای روحانی هستند اگر این دو جمله از طرف دو کارشناس به عنوان مبدآ بپذیریم آن وقت توافق ربط چندانی به مسائل اقتصاد و صنعت کشور نخواهد داشت.
یا نظر کارشناسی آقای طیب نیا که وزیر این کابینه هستند غلط است و یا نظر کسانی که معتقد اند تحریم ها میتواند مشکل آب، آلودگی هوا، ریز گردها و زباله را حل کند.
در مباحث نظامی و پذیرش پروتکل های الحاقی آیا ایران میتواند با توجه به سابقه غرب در عراق اجازه دسترسی به مراکز نظامی و شخصیت ها را بدهد؟
حاکمیت هر کشور برای آن کشور مهم است حاکمیت یعنی در خصوص اموری که به آن کشور مربوط است خودش تصمیم بگیرد، ما حتی اگر پروتکل الحاقی را بپذیریم این پروتکل الحاقی اجازه دسترسی های نامحدود به حوزه های نامحدود به عرصه های هسته ای را نخواهد داد.
آن چیزی که در توافق میخواهند تحمیل کنند تعهدات فراتر از پروتکل الحاقی است، آنها میخواهند به تعبیر خودشان شدید ترین بازرسی های که در طول تاریخ سابقه نداشته را علیه کشور ما اعمال بشود.
این جمله نشان میدهد که باید بپذیریم یا نه !
اوضاع تحولات یمن را در آینده چگونه میبینید؟ آیا تحولات جدید یمن در آینده نزدیک، چه سناریویی را برای این جنگ رغم میزند؟
سعودی ها هیچ دستاورد خاصی از جنگ با یمن ندارند در حالی در این مدت قبایل یمنی چند صد نظامی صعودی را کشته و تعدادی از پایگاه های صعودی را تخریب کردند و اسیر نظامی گرفتند خود این نشان میدهد که صعودی ها حتی در برابر قبایل یمنی، امتیاز های نظامی به دست نیاورده اند.
تنها انگیزه صعودی ها این است که یمن در قالب یک سرزمین سوخته به دست مردم برسد و مردم یمن بعد از جنگ با یک کشور ویران روبه رو باشند زیرا آنها می دانند یمن به حوزه نفوذ انقلاب اسلامی رسیده است و نباید یک یمن قدرت مند و آّباد را به دست انقلاب اسلامی برسانند و باید یمن را تخریب شده تحویل انقلاب اسلامی بدهند ، که البته مردم یمن با این اراده قوی یمن تخریب شده شان را از اول بسازند.
نقش جمهوری اسلامی ایران در جنگ یمن چگونه است و به نظر شما آیا دولت و نظام نقش خود را به خوبی ایفا کرده است؟
وقتی می گوییم نظام دایره بزرگ تر از دولت است، نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده آنچه را که در توانش بوده قبل از شروع جنگ، حین جنگ و بعد از جنگ دریغ نکند؛ اما دولت شاید بتوان گفت به دلیل اینکه تمام هم و غمش مسائل هسته ای بوده، به هیچ عرصه ای دیگر توجه نکرده است.
آقای کوشکی با توجه به تحولات اخیر سوریه و حمایت جبه استکبار از تروریست، آینده سوریه را چگونه ارزیابی میکنید؟
در طول چند ماه اخیر علت پیشرفت هایی تروریست ها حضور خلائی در جبهه سوریه بوده است که این خلاء باعث پشتیبانی مجدد عربستان، قطر، ترکیه، آمریکا، انگلستان و اسرائیل از تروریست ها شد.
اما آنها موفق به کسب هیچ پیروزی سیاسی در سوریه نشدند، آنها وعده داده بودند دو هفته ای دولت بشار اسد را برکنار خواهد کرد اما ۵ سال گذشته و هنوز اتفاقی رخ نداده است، در حالی که آمریکایی ها،اسرائیلی ها، فرانسه و آلمان صعودی ها و همه دولت ها از تروریست ها پشتیبانی کردند.
بیش از ۲۰۰ هزار تروریست از چهار گوشه دنیا متحد و به سوریه تزریق شدند و در نقطه مقابل آنها فقط جمهوری اسلامی ایران ،یک تعداد از شیعیان داوطلب از عراق، حزب الله و بخشی از ارتش سوریه بود.
به نظرشما تغییرات در سیستم سیاسی ترکیه چه تاثیری بر تحولات سوریه میگذارد ؟
یکی از دلایل کاهش آرا حزب عدالت و توسعه و شکست اردوغان درانتخابات پارلمانی مجلس زیانی بود که دولت و مردم ترکیه در حمایت از تروریسم در مسئله سوریه متحمل شدند و هیچ دستاوردی در دخالت از سوریه به دست نیاوره بودند البته گروهای مخالف اردوغان مثل گروه های چپ گرا و ملی گرا از ابتدا با حضور ترکیه در بحران سوریه مخالفت جدی میکردند.
اما چون دولت اردوغان اکثریت پارلمانی را در اختیار داشت مخالفت این احزاب به جایی نرسید ولی حال با شکست اردوغان وی مجبور است دولت اعتلافی تشکیل بدهد زیرا اکثرایت پارلمان با او نیست به همین خاطر ناگذیر خواهد بود که خواست احزاب مخالف را بیشتر جدی بگیرد.