به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» حجت الاسلام و المسلمين محمديان، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها در ضيافت افطاري تشكل هاي دانشجويي در خصوص ويژگي هاي ماه مبارك رمضان گفت:ماه رمضان يك فرصت ويژه اي است براي ارتباط با خداوند متعال براي تهذيب نفس و زدودن زنگارها از دل كه در طول سال اتفاق مي افتد. در اين ماه آماده مي شويم تا در شب قدر تصميمات سرنوشت سازي را براي خودمان اتخاذ كنيم و با خداوند عهد ببنديم براي بدنگي خالصانه او ؛ با خداوند عهد ببنديم براي اينكه در راه حق و در مسيري كه رضاي خدا هست قدم برداريم و همه اينها مقدمه اي است تا ايمان مان را بتوانيم بارورتر كنيم و كاري كنيم كه ايمان در دل ما رسوخ پيدا كند و شخصيت و حقيقت ما را كاملا تحت تصرف خودش قرار دهد.
وي تأكيد كرد: ايمان دو شرط لازم دارد تا بخواهد هم بماند و هم اعتلاء و ارتقاء پيدا كند كه يك شرط آن "تواصوا بالحق" و شرط ديگر "تواصوا بالصبر" است .
وي افزود: خسراني كه در سوره والعصر آمده است براي همه وجود دارد، همه در خسرانند مگركسانيكه ايمان و عمل صالح را به همراه دو شرط مذكور در كنار هم داشته باشند. اگر اين دو شرط نباشد ايمان انسان به جايي نخواهد رسيد چون در طي اين مسير به قدري هم چرب و شيرين و هم سختي ها و تلخي ها وجود دارد ، اين توالصوا بالحق و تواصوا بالصبر است كه نمي گذارد اين چرب و شيريني از يك سو و تلخي و مصيبت از سوي ديگر ما را از مسير اصلي منحرف كند و به آن مقصد اعلي برساند.
حجت الاسلام و المسلمين محمديان تأكيد كرد: اين جلسات و نشست ها كه ما با هم داريم همه بايد رنگ توالصوا بالحق و توالصوا بالصبر را به خود بگيرند.
وي افزود: خدا مي گويد مي توانستيم انسان ها را به گونه اي بيافرينيم كه فقط در مسير حق باشند ولي خداوند اين كار را نكرد و نفس را هم در وجود انسان قرار داد تا انسان مسير را خودش انتخاب كند لذا ممكن است ما به سمت مسير غير حق هم تمايل پيدا كنيم. بالاخره نفس اماره بالسوء در همه ما فعال هست و مي تواند ما را به مسير غير حق هم بكشاند.
وي تصريح كرد: وجود منافع و يا تحليل هاي غلط، ممكن است ما را در تشخيص راه حق دچار اشتباه كند.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها افزود: مهمتر از آن اين است كه خيلي وقت ها حق را متوجه مي شويم و آن را مي فهميم اما سختي هايي نمي گذارد اين حق را دنبال كنيم لذا بايد همديگر را كمك كنيم در اين مسير پايداري كنيم و استقامت داشته باشيم و در اين راه بايستيم.
وي افزود: البته ايستادگي بر حق هزينه هاي زيادي دارد و هزينه اش به قدري زياد است كه گاهي افراد خيلي مدعي هم ممكن است از ايستادگي روي حق منصرف شوند و ميدان را خالي كنند. ديگران هم تلاش مي كنند تا اين ايستادگي را از ما بگيرند بايد يكديگر را كمك كنيم تا در اين مسير بمانيم.
حجت الاسلام والمسلمين محمديان ادامه داد:خيلي ها در اين مسير آمدند ولي تا آخر نتوانستند بماند؛ "الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا" ، ربنا الله را خيلي ها گفتند اما استقامت است كه نتيجه را مترتب مي كند. بايد همه به يكديگر كمك كنيم؛ هم در تشخيص حق كه درست تشخيص دهيم و هم در وفاداري به حق كه واقعا پاي حق بايستيم، هم در صبر و ايستادگي و استقامت و ماندن در پاي اين درختي كه همه در شكوفايي اش به گونه اي گام برداشتيم. اين موجب مي شود تا آن ايمان و عمل صالح به نتيجه برسد.
وي با اشاره به وجود اختلاف نظرها در مسائل مختلف افزود: حتما ديدگاه هاو سليقه هاي متفاوت وجود دارد اما اينها زماني مي تواند موجب رشد و اعتلاء شود كه محوريت حق را از دست ندهيم و همه به هم كمك كنيم.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها با اشاره به اينكه بايد درخصوص تشخيص حق از باطل به هم كمك كنيم گفت: اين كاري است كه نه فقط تشكل ها بلكه همه بايد در حق هم انجام دهيم و ما هم تلاش مان اين است كه در اين جلسات آن محوريت مسائل معنوي و ديني فرامش نشود. مسائل ديني و ارزشي مانند نخ تسبيح هستند و اگر آن نخ تسبيح پاره شود ديگر هر چقدر هم دانه هاي آن تسبيح دانه هاي مرغوبي باشند، كارآيي خودشان را ازدست خواهند داد. نخ تسبيح ما توجه به خداست؛ توجه به آخرت و مسئوليت هاي بندگي است كه در نزد ماست. توجه به امانتي است كه اين ملت ۳۸ سال است بر دوش ما گذاشته است؛ اين ملت بيشترين زحمت را براي انقلاب اسلامي كشيده است و اين امانت امروز بر دوش شما جوانان منتقل شده است و بناست اين امانت را تحويل بگيريد و سالم به مقصد برسانيد.
وي افزود: نگاه شما فعالان فرهنگي و سياسي دانشگاه ها به فضاي آموزش عالي و فعاليت هايي كه در دانشگاه ها انجام مي شود، آنچه كه به نظر شما مي تواند فضاي دانشگاه ها را به سمت اهداف عالي نظام و انقلاب بيشتر و بهتر سوق دهد، براي ما داراي اهميت است.
حجت الاسلام والمسلمين محمديان ادامه داد: اينكه شما سال تحصيلي آينده را چطور ارزيابي مي كنيد؛ و فكر مي كنيد چه نكاتي را خوب است كه مدنظر قرار گيرد؛ براي ما مهم است؛ چرا كه سال آينده تحصيلي سال پركار و مهمي است چون مسائل مهم بين المللي، هسته اي و انتخابات مجلس و ... وجود دارد كه سال تحصيلي آينده را سال مهمي از نظر سياسي و اجتماعي قرار خواهد داد، لذا نگاه شما براي ما اهميت دارد كه شما چگونه سال آينده را تحليل مي كنيد و به نظر شما چه مسائلي بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
حجت الاسلام و المسلمين محمديان در خصوص برگزاري جلسات هم فكري تشكل ها افزود: جلسات مجمع تشكل ها جدي گرفته شود و اين مباحثي كه مطرح شد مي تواند در آنجا و درفضاي دوستانه اي كه شكل ميگيرد مي تواند به شفاف شدن ذهن ها كمك كند و بسياري از اين مسائلي كه ممكن است از دور ابهاماتي در آن باشد در اين جلسات و به صورت رودرور رفع ابهام شود .
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها با اشاره به موضوعات مطرح شده توسط نمايندگان تشكل هاي حاضر در جلسه در خصوص عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي و كميته تعيين رؤساي دانشگاه ها گفت: در خصوص عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نحوه تعيين روساي دانشگاه ها نكاتي مطرح شد، اما نكته حائز اهميت اين است كه توجه داشته باشيم شوراي عالي انقلاب فرهنگي مجموعه متنوع و داراي ديدگاه هاي مختلفي است، نگاه ها و طرز فكرهاي مختلفي در شورا وجود دارد و مجموعه آن واقعا مجموعه فاخري است و تا كنون خدمات فراواني به نظام داده است و البته همين انتظار هم از شورا مي رود.
وي افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي خودش مصوب كرده بود كه روساي دانشگاه ها در صحن شورا مورد تأييد قرار گيرد و دراين مورد قانون گذار، خود شورا بوده است و حالا خود شورا تصميم گرفت اختيارش را تفيض نمايد به يك كميته ۵ نفره . البته عده اي مخالف پيشنهاد بودند اما مخالفت آنها با اختيار شورا براي چنين كاري نبود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تأكيد كرد: بنده اين موضوع را خلاف قانون نمي دانم چه اينكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در موارد متعددي برخي اختياراتش را به شوراهاي ديگر محول كرده، مانند شوراي تحول در علوم انساني، شوراي اسلامي شدن دانشگاه ها، نقشه جامع علمي كشور و تعداد ديگر از شوراهاي اقماري.
وي افزود: البته بنده از نظر شخصي روال قبلي را در تعيين رؤساي دانشگاه ها بهتر مي دانستم چرا كه اگر انتخاب رؤساي دانشگاه ها در صحن شورا مطرح مي شد در فضاي بازتر و بهتري بحث مي شد ولي وقتي اين كميته در شورا راي آورد ديگر بعنوان يك امر قانوني مورد قبول است.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها همچنين در پاسخ به سؤال مطرح شده توسط تشكل هاي دانشجويي در خصوص تأييد رؤساي دانشگاه ها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در دفاع از رؤساي دانشگاه ها گفت: بنده رؤساي دانشگاه ها را نيروهاي علاقه مند و وفادار به نظام مي دانم.
وي افزود: البته ممكن است برخي از آنها در تصميم گيري ها دچار خطا شوند ولي هرگز به نظام خيانت نمي كنند.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها در خصوص فضاي فرهنگي دانشگاه ها افزود: ما در خصوص مسائل فرهنگي دانشگاه ها نگراني ِ واقعي و جدي داريم و اگر فضاي فرهنگي در دانشگاه ها مديريت نشود در دراز مدت حتما آسيب هاي جدي وارد خواهد كرد.
وي يكي از آسيب هاي جدي فضاي فرهنگي دانشگاه ها را ترويج موسيقي و برگزاري كنسرت در دانشگاه ها دانست و تأكيد كرد: طبق نظر مقام معظم رهبري كه صريح فرمودند و منتشر هم شده است، ترويج موسيقي را در دانشگاه ها به مصلحت نمي دانيم.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دردانشگاه ها افزود: دانشگاه محل نوازندگي نيست. ما با ترويج موسيقي در فضاي دانشگاه مخالفت جدي داريم و صريح هم بيان مي كنيم كه دانشگاه محل برگزاري كنسرت نيست. در فضاي بيرون از دانشگاه ها، تالارها و مكان هاي زيادي وجود دارد كه در آن كنسرت برگزار مي شود.
وي تصريح كرد: ما برگزاري كنسرت و ترويج موسيقي در دانشگاه ها را مخالف سياست هاي فرهنگي نظام مي دانيم و اين را اعلام كرديم و مكرر هم گفتيم و باز هم خواهيم گفت. اينكه در فضاي دانشگاه ها گرو ههايي به عنوان نوازنده وارد دانشگاه شوند كه اصلا فضاي فرهنگي دانشگاه را نمي شناسند. ما اين را اهانت به دانشگاه مي دانيم؛ شأن دانشگاه خيلي بالاتر از اين است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تأكيد كرد: البته استفاده معقول و متعارف از موسيقي هاي مرسوم و حلال كه مورد قبول فضاي فرهنگي دانشگاه ها است را در برنامه هاي دانشگاهي خلاف نمي دانيم.