به گزارش«خبرگزاری دانشجو»، خالص سازی تری اکسید مولیبدن با استفاده از فرآیند مکانوشیمیایی توسط جلیل وحدتی خاکی، استاد و احد ضابط، دانشیار گروه مهندسی متالوژی و مواد و نوید بندار، دانش آموخته کارشناسی ارشد این رشته، در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد انجام گرفت.
جلیل وحدتی استاد گروه مهندسی متالوژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد، لازمه تجاری سازی اختراعات و پژوهش های مراکز دانشگاهی را اطلاع رسانی صحیح و تعامل مراکز علمی با مراکز صنعتی دانست.
این استاد دانشگاه فردوسی در خصوص این طرح گفت: خالص سازی های انجام گرفته در ایران کمتر از ۹۵ درصد بوده است که در این آزمایش ما خلوص آن را به بالای ۹۹درصد رساندیم که برای کاربردهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی قابل استفاده میباشد.
وی با اشاره به اینکه درجه خلوص تری اکسید مولیبدن های تولید شده بالا نیست، اظهار کرد: این محصول با همان درجه خلوص پایین به خارج از کشور صادر میشود و بعد از تبدیل به محصولات مولیبدن دوباره به ایران بر میگردد.
وحدتی با بیان اینکه از نتایج این آزمایش برای تولید انبوه استفاده نشده است، یادآور شد حتی برای صادرات خام این محصول نیز هر چه درجه خلوص آن بالاتر باشد قیمت آن افزایش پیدا میکند.
وی در خصوص چگونگی انجام این طرح گفت: اکسید مولیبدن ناخالص با نمک کربنات مخلوط و تبدیل به یک نمک قابل حل در آب می شود و بعد از جداسازی ناخالصی ها و یک واکنش شیمیایی می توانیم به تری اکسید مولیبدن با خلوص بالا دست پیدا کنیم.
لازم به ذکر است این طرح به شماره ثبت ۸۲۹۸۹ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان اختراع به ثبت رسیده است.