به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت سالگرد صدور فرمان مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تسلیت شهادت امیرالمؤمنین (ع) اظهار داشت: بحث امنیت اقتصادی یکی از وظایف ناجا است و ایجاد امنیت اقتصادی برای پلیس آگاهی یک شرح وظایفی است که تعریف شده است.
وی به اقدامات مناسب در رابطه با مقابله و مبارزه با قاچاق کالا در سال 94 پرداخت و ادامه داد: در سال 93 قرارگاهی در خصوص قاچاق کالا تشکیل شد که اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به راهبردهای پلیس آگاهی در سال 94 پرداخت و بیان داشت: تقویت فعالیتهای اطلاعاتی در مقابله با قاچاق، مبارزه قاطع با قاچاق اقلام ممنوعه و منابع طبیعی، مبارزه جدی با مظاهر علنی قاچاق به خصوص در استانهای مرزی، همکاری با همگرایی با سازمانهای مرتبط در امر مبارزه با قاچاق کالا و همچنین تقویت و تجهیز واحدهای اجرایی مقابله با قاچاق از جمله این راهبردها است.
این مقام ارشد آگاهی کشور به بیان گزارشی از اقدامات پلیس در سال 93 در این حوزه پرداخت و گفت: 14 مرحله طرح عملیاتی در سراسر کشور به صورت هدفمند و با رؤیت خوب اطلاعاتی انجام شد که پروندههای خوبی نیز در این زمینه کشف شد؛ همچنین 5 مرحله به کنترل مجرمین و سابقهداران حرفهای اجرا شد؛ چندین مرحله نیز اتاق فکر با محوریت کالاهای آرایشی، دخانی و اقلام ممنوعه برگزار شد و همچنین جلسات تعاملی با صنوف و اتحادیهها و کنترل مصرفکنندگان عمده سوخت در مرزهای جنوبی کشور به مرحله اجرا گذاشته شد.
سردار مقیمی با بیان این مطلب که کل پروندههای مسروقه در سال 93 یک درصد کاهش داشت، اظهار داشت: با توجه به کاهش عدد تعداد پروندهها، افزایش ریالی کشفیات را به میزان 31 درصد داشتهایم؛ همچنین پروندههای بالای صد میلیون تومان 11 درصد افزایش داشتهاند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به آمار سه ماهه اول امسال پرداخت و بیان داشت: دو درصد باندهای متلاشی شده در سه ماهه اول امسال افزایش داشتهاند و متهمان مرد در این سه ماهه اول دو درصد افزایش و متهمین زن در همین مدت دو درصد کاهش داشتهاند.
وی ادامه داد: کل پروندههای مکشوفه 6 درصد افزایش داشتهاند که ارزش ریالی کشفیات 11 درصد افزایش داشته همچنین پروندههای بالای صد میلیون 8 درصد افزایش داشتهاند؛ همچنین 129 باند قاچاق کالا در سه ماهه اول کشف و متلاشی شدهاند.
این مقام ارشد آگاهی به رصد اطلاعاتی در زمینه قاچاق کالا پرداخت و گفت: پروندههای خوبی در این زمینه در بحث پوشاک، دخانیات، اقلام فرهنگی و منابع طبیعی کشف شده که ارزش ریالی کشفیات قاچاق در سال گذشته حدود 17 هزار میلیارد ریال بوده که آمار ریالی کشفیات در سه ماهه اول امسال به 4750 میلیارد ریال رسیده است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا اولویت سال گذشته را اقلام ممنوعه دانست و گفت: همچنین در زمینه قاچاق سوخت و منابع طبیعی بالاترین کشفیات ما جزء سوخت بوده است که همین اینک این ادعا را داریم که با توجه به اقدامات پلیس آگاهی توانستهایم قاچاق سوخت را به صفر برسانیم.
وی به نحوه قاچاق سوخت در سالهای گذشته پرداخت و گفت: همین اینک قاچاق را در استانهای مرزی به صورت انبوه و لولهکشی و اعماق دریا نداریم و با توجه به اقدامات اطلاعاتی خوب و روشهای مقابلهای مثمر ثمری که انجام شده هم اکنون طبق آخرین اطلاعات قاچاق سوخت به صورت عمده به صفر رسیده است.
سردار مقیمی به همکاری پلیس آگاهی با قوه قضاییه پرداخت و گفت: بین پلیس به عنوان ضابط قوه قضاییه و خود قوه قضاییه همکاری خوبی وجود دارد و ما در تمام زمینههای مبارزه با جرم با قوه قضاییه همکاری میکنیم؛ اخیراً آموزشی نیز توسط قوه قضاییه به پلیس آگاهی داده شده و با توجه به اینکه قانون جدید از هفته گذشته لازمالاجرا شده به نظر میرسد که اگر جایی اتفاقی افتاده است که عدهای فکر کنند که مسئلهای بین قوه قضاییه و ناجا به وجود آمده مربوط به نوع شکلگیری پرونده است چرا که در همکاری پلیس و قوه قضاییه فکر نمیکنم مشکل و چالشی وجود داشته باشد.
این مقام ارشد آگاهی ناجا در ادامه به اهداف قرارگاه سرقت در سال 94 پرداخت و تصریح کرد: مسئولسازی و جلب مشارکت عمومی را جزو اهداف عمومی و مأموریت اصلی پلیس قرار دادهایم و اعلام میکنیم که فعالیت رسانهها در بالا بردن آگاهسازی عمومی و افزایش سطح اطلاعات مردم در بحث جلوگیری از وقوع سرقت مثمرثمر بوده است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به بیان عملکرد دیگر رسانهها در بحث مسئولسازی سازمانها و همچنین بیان و انعکاس مشکلات و معضلات موجود در سطح جامعه به پلیس پرداخت و ادامه داد: در سه ماهه اول امسال چندین مرحله طرح عملیاتی را اجرا کردهایم که دو مرحله آن مبارزه با سرقتهای توأم با خشونت بوده است که دستگیریهای زیادی در این زمینه داشتهایم؛ همچنین یک مرحله طرح کنترلی اوراقفروشها - مالخرها - داشتهایم تا بتوانیم چرخه سرقت را محدود کنیم.
سردار مقیمی برخورد با سارقین منازل را از جمله اولویتهای پلیس آگاهی در سال 94 برشمرد و گفت: شناسایی و دستگیری محکومان قطعی فراری و همچنین افرادی که با گذاشتن وثیقه آزاد شده و برنگشتهاند از جمله دیگر اقدامات پلیس آگاهی است.
این مقام ارشد آگاهی ناجا ادامه داد: 5 مرحله جلسات آسیبشناسی و برونسازمانی نیز تاکنون برگزار شده است.
سردار مقیمی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد آمار قتل اظهار داشت: تقریباً نزدیک به 99 درصد قتلها در سه ماهه اول کشف شده است که این درصد نسبت به سال مشابه 8 درصد افزایش داشته است؛ کشفیات در بحث قتل و وقوعات نزدیک به 6 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در بحث قاچاق کالا توسط خانمها با کاهش مواجه بودهایم.
سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه به کاهش آمار سرقت در ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه کاهش وقوع خوبی را در بحث سرقت منازل داشتهایم که شاید یکی از دلایلش علاوه بر حضور خوب پلیس، حضور مردم هنگام افطار در منازل است که باعث شده سرقت سر شب به حداقل برسد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با توجه به شبهای افطار از مردم خواست که منازل خود را خالی از سکنه نگذارند و توجه ویژهای در این زمینه داشته و در هنگام ترک منزل اقدامات ایمنی لازم را انجام دهند.
وی به آمار 15 روزه اخیر پرداخت و تصریح کرد: در سرقت منزل نزدیک به 7.5 تا 8 درصد توانستهایم وقوع به وقوع را داشته و 43 درصد افزایش کشفیات را شاهد باشیم.
سردار مقیمی ادامه داد: در بحث سرقت خودرو 13 درصد کاهش وقوع داشتهایم همچنین در بحث لوازم خودرو و لوازم داخلی خودرو که ما سرقت خرد را عنوان میکنیم 18 درصد کاهش وقوع داشتهایم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به بحث کیفقاپی پرداخت و بیان داشت: نزدیک به 7 درصد نیز در این زمینه کاهش را شاهد بودهایم.
این مقام ارشد آگاهی ناجا خاطرنشان کرد: مجموعه سرقتها در 15 روز اول ماه مبارک رمضان 8 درصد کاهش داشته و کشفیات نیز نسبت به مدت مشابه 43 درصد افزایش داشته است.