به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، بیژن مظاهری کارشناس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، هدف از راهاندازی غرفه مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت را معرفی فعالیتهایی که طبق قوانین موضوعه مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت متولی انجام آنهاست دانست و گفت: به لحاظ طراحی غرفه سعی کردیم یک ترکیبی ایجاد شود که هم فضای بصری و هنری خوبی داشته باشد و هم فضای غرفه مرتبط با حوزه قرآن و سلامت باشد.
فعالیتهای تبلیغی و ترویجی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت
این کارشناس قرآنی وزارت بهداشت اولین محور فعالیتهای قابل ارائه در غرفه وزارت بهداشت را فعالیتهای تبلیغی و ترویجی اعلام کرد که شامل دورههای آموزشی، جشنوارهها، کرسیهای تلاوت است.
مظاهری افزود: سعی ما بر این است که فعالیتهای تبلیغی و ترویجی و آموزشی را که مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت متولی انجام و نظارت بر حسن انجام آن توسط دانشگاههای علوم پزشکی است در قالب بروشور، فیلم و سایر وسایل بصری معرفی کرده و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهیم.
فعالیتهای علمی و پژوهشی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت
این کارشناس امور قرآنی محور دوم فعالیتهای قابل عرضه غرفه وزارت بهداشت را فعالیتهای علمی و پژوهشی دانست و گفت: تکلیف خاصی را که کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت به عهده دارد، به طور ویژه بحث پژوهش علمی قرآنی است. یکسری فعالیتها و ساختار سازیها در این حوزه انجام شده که سعی کردهایم آنها را معرفی کنیم و یا فعالیتهای ویژهتری مثل تولید دو نشریه علمی پژوهشی «قرآن و طب» و «سبک زندگی اسلامی» با رویکرد سلامت نیز انجام شده که دستاوردها و تحقیقات ویژه حوزه قرآن و سلامت را در اختیار محققان دانشگاهی قرار میدهد.
مظاهری، پیگیری و تکمیل بانک جامع پژوهشگران قرآنی را از دیگر فعالیتهای علمی و پژوهشی غرفه وزارت بهداشت در بیست و سومین نماشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها دانست و تصریح کرد: از بین مراجعین کسانی را که به حوزه قرآن و سلامت علاقمند هستند و گرایش پژوهشی به این حوزه دارند شناسایی کرده و پس از ارائه توضیحات لازم، جهت تکمیل بانک اطلاعاتی جامع پژوهشگران قرآنی مشخصات و اطلاعات آنها را ثبت کرده تا در مواقع لزوم از آنها برای همکاری دعوت به عمل آید.
مظاهری در ادامه خاطر نشان کرد: کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت به دنبال این است که آموزهها و تعالیم تابناک قرآنی را با وظایف و رسالت ذاتی وزارت بهداشت که همان تأمین و ارتقاء سلامت جامعه است، تلفیق کند. در این راستا معاونت طب سنتی وزارت بهداشت کتاب و مجلات آموزشی و اطلاعرسانی با رویکرد سلامت در ماه مبارک رمضان تولید و هر شب در اختیار عموم بازدیدکنندگان نمایشگاه قران کریم قرار میدهد. همچنین هر شب یکی از دستیاران عضو انجمن علمی طب سنتی در غرفه وزارت بهداشت مستقر بوده و به مراجعین مشاورههای سلامتی میدهد.
برگزاری نشستهای هماندیشی و آموزشی در غرفه وزارت بهداشت
این کارشناس قرآنی وزارت بهداشت محور سوم فعالیتهای غرفه وزارت بهداشت را در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را برگزاری نشستهای هماندیشی و آموزشی دانست و توضیح داد: یک سلسله نشستهای آموزشی توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله پیش بینی شده که میتوان به دوره های آموزشی در حوزه تغذیه، قرآن و سلامت و سلامت روان برای عموم اشاره کرد.
فرهنگستان علوم پزشکی نیز نشست هماندیشی قرآن و سلامت را شامگاه دوشنبه 15 تیرماه در سالن نشستهای بخش مکتوب نمایشگاه برگزار میکند که دانشگاههای علوم پزشکی بقیه الله، تهران و مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز در این نشست مشارکت دارند.
برگزاری مسابقه قرآنی و نمایش 100 تابلوی هنری با الهام از طبیعت
کارشناس قرآنی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت محور چهارم فعالیتهای غرفه وزارت بهداشت را تولید و ارائه تابلوهای هنری با الهام از طبیعت اعلام کرد و افزود: هنرمند واقعي در خلق هر اثر هنري جلوهاي از جلوههاي پنهان آفرينش را عيان ميسازد. از اين رو، هنر مي تواند در بازگو كننده حقايق قرآني از زمان و مكان فراتر رود و در غايت خود، در دل قرآن جاي گيرد. در این راستا حدود 100 تابلوی هنری که با الهام از طبیعت و ترکیب آن با آیات قرآنی توسط سید روح الله هاشمی از کارکنان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تهیه و تولید شده است، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. البته قبل از برپایی نمایشگاه با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رایزنیهایی انجام شده بود تا فضای مناسبی در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند تا علاوه بر نمایش این آثار هنری، بخشی را به عنوان قرآن و سلامت در بیستمین نمایشگاه قرآن کریم برپا شود که متأسفانه با وجود پیگیریهای مستمر همکاریهای لازم انجام نشد تا علیرغم همه پتانسیل های موجود، وزارت بهداشت در یک فضای حداقلی در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم حضور یابد.
وی افزود: در غرفه وزارت بهداشت هر شب مسابقهای با مضمون قرآن و سلامت برگزار میکنیم و به 3 نفر از برگزیدگان هدایایی اهدا میشود.
همکاری دانشگاههای علوم پزشکی در برپایی غرفه وزارت بهداشت
مظاهری در خصوص همکاری و مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در برپایی غرفه مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اظهار داشت: با مکاتباتی که با دانشگاههای علوم پزشکی انجام داده بودیم دانشگاههای علوم پزشکی فسا، شیراز و بقیه الله تولیدات خوب و قابل عرضهای در حوزههای مختلف قرآن وسلامت معرفی کردند. دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با توجه به بحث تغذیه و سلامت در ماه مبارک رمضان، در قالب تولید کتاب و بروشور در نمایشگاه حاضر شده و در کنار آن با استقرار متخصصین تغذیه به ارایه مشاورههای تغذیهای به مراجعین پرداخته است.
همکاری مناسب دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در برپایی غرفه وزارت بهداشت
مظاهری یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله از دانشگاههای خوب ما در حوزه قرآن پژوهی و سلامت است و اولین مرکز تحقیقات قرآن و دین در این دانشگاه تشکیل شد. ضمناً تولیدات خوبی در حوزه تدوین کتاب و انتشار مقالات علمی داشته و حتی پژوهشهای میدانی خوبی را نیز انجام داده است و چون دانشجویان علوم پزشکی این دانشگاه بسیار علاقمند به حضور در نمایشگاه قرآن کریم بود ما هم اگرچه فضای کمی در اختیار داشتیم سعی کردیم امکان حضور آنها را فراهم آوریم.