به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، داوود گودرزی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور با حضور در طرح ولایت استانی استان خراسان رضوی پیرامون «مذاکرات هسته ای و آینده آن» در مشهد گفت: طراحی آمریکا در مذاکرات هسته ای طراحی امتیاز دادن و امتیاز گرفتن نبود و انها هیچوقت به دنبال سناریویی که امتیاز بدهند و بگیرند نیستند. سناریو آمریکا در مذاکرات هسته ای این بود که دولت فعلی ایران از نظر گفتمانی به صلح و سازش با آنها معتقد است و همین طور فشار تحریم ها به مسئولین منتقل شده و آنها بر این فشار اذعان دارند؛ و همینطور اوباما سال اخر ریاست جمهوری خود را طی میکند و بنا بر قول هفت سال گذشته خود باید ایران را متوقف کند.
وی ادامه داد: اوباما در سال 90 یک سخنرانی دارد که میگوید دولت من دولت جنگ با ایران نیست بنابراین تحریم های ظالمانه شکل گرفت که البته فلج کنندگی نداشت؛ اما محاسبات مسئولین کشور را عوض کرد. دولت یازدهم تنها نگاهش به مذاکرات و سازش و ارتباط و تعامل با 5+1 تعریف می شود وما در این فضا وارد مذاکرات هسته ای شدیم.
گودرزی افزود: از همان ابتدای مذاکرات لیست تحریم ها مشخص بود همینطور صنعت هسته ای ما نیز مشخص؛ اما چرا مذاکراتی که قرار بود شش ماهه تمام شود امروز در ماه بیستم خود به سر میبرد؟ دلیل آن این است که امریکایی ها قصد برداشته شدن تحریم هارا نداشتند تنها وانمود می کردند که قصد برداشتن تحریم ها را دارند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: اوباما بعد از توافقات ژنو و لوزان دو مصاحبه شبیه به هم دارد که در آنها تاکید میکند که من توانستم ایران را متوقف کنم و این همان نیاز داخلی اوباما است؛ نیاز برای کلاه گذاشتن سر مردم خود. البته در ادامه اینها اقای روحانی هم با یک ذوق زدگی خاصی دیشب از این دم زدند که من به وعده انتخاباتی خودم عمل کردم. از لحاظ روانی هردو رییس جمهور به این مذاکرات نیاز داشتند و کار ویژه آنها هم همین بود. نه دولت امریکا توان جنگ با ما دارد و نه تیم مذاکره کننده ما خواهان استفاده از تمام ظرفیتهای کشور برای مذاکرات است.
وی بیان داشت: در توسعه اقتصادی یک مدل لیبرالی را دنبال کردیم با این مضمون که دولت خودش را کنار بکشد و عرضه کننده و متقاضی خودش مبادلات را انجام دهد. در این مدل تجارت و تاجر حرف اول را میزند به همین دلیل دولت سعی کرد با مذاکرات موانع را برای واردات و صادرات حذف کند و نمود این موضوع نیز افزایش بی رویه واردات است که امروز مشاهده می کنید.
گودرزی خاطرنشان کرد: این مدل در کشور اسلامی جواب نمیدهد به گفته مقام معظم رهبری تا مادامی که ما به قله علم نرسیم دشمنی ها پابرجاست. در دولت احمدی نژاد مشکل بنزین داشتیم و این موضوع چماقی شد بر سر رییس جمهور؛ اما بنزین در داخل تولید شد؛ راه مبارزه با این دشمن همین است.
آمریکا چیزی روی میز ندارد و فقط ژست ابر قدرتی میگیرد
وی ضمن انتقاد از روزنامه اعتماد گفت: روزنامه اعتماد در مطلبی نوشته بود که ما با امریکا مشکلی نداریم، در صورتی که ما نظام سلطه را کنارگذاشتیم یعنی نه سلطه گر هستیم و نه سلطه پذیر؛ بنابراین ما با اینها در مبانی مشکل داریم. اخیرا متاسفانه برخی از مسئولین از اسلام رحمانی صحبت میکنند؛ اما باید پرسید که اسلام تماما رحمت است؟ اسلام جهاد دارد و شماتت میکند افرادی را که در دین کوتاهی میکنند.
گودرزی گفت: آمریکا چیزی روی میز ندارد و فقط ژست ابر قدرتی میگیرد، ما را درگیر داعش در سوریه کرده اند؛ اما هیچکدام برانداز نظام نیستند و تنها چیزی که مارا امروز اذیت میکند بحث تحریم هاست و به جز این اهرم فشار دیگری علیه ملت ایران نیست. بر اثر واقعیات موجود آمریکایی ها تحریم بردار نیستند و دلیل اینکه کنگره امریکا و اسرائیل اجازه توافق و رفع تحریم را نمیدهند همین است که اگر این موضوع هم نباشد دیگر نمیتوان به ملت ایران فشار اورد و در نتیجه امریکایی ها در عمل تحریم هارا بر نمیدارند.
توافقی که احتمالا امروز یافردا اعلام می شود یک توافق کلی شبیه به بیانیه لوزان است
وی افزود: این توافقی که احتمالا امروز یافردا اعلام می شود یک توافق کلی شبیه به بیانیه لوزان است که ظاهرا متن آن بسیار هم طولانی و زیاد است که باید طرفین در مجلس های خودشان تصویب کنند. توافق باید در چارچوب مشخصی که رهبری تعیین کردند باشد و قبول این موضوع از سوی آمریکایی ها واقعا عجیب است و این نشان از مقاومت تیم مذاکره کننده میباشد. ما از اقای ظریف استقبال میکنیم و استقامت های ایشان ستودنی است و باید صبر کنیم و برگه توافق شده را ببینیم؛ اما واقعیت این است که امریکایی ها بدعهد ند و دبه در میاوردند و این توافق هر چند خوب نیازمند مهر کنگره امریکا هست و تا تایید کنگره آمریکا چیزی مورد قبول نیست چون میتوانند زیر توافق بزنند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: البته احتمال دبه دار اوردن امریکایی ها در دقیقه ۹۰ نیز هست. آنها این مدت به دنبال طولانی کردن مذاکرات بودند. امروز یک امیدواری کاذب در مردم ایجاد شده که آن ربط دادن مشکلات اقتصادی به تحریم است. حتی اگر فرض را بر این بگیریم که آمریکاییها بد عهدی نکنند باز هم شکوفایی اقتصادی با این مذاکرات اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به بیماری های اقتصادی داخل کشور گفت: اقتصاد ما دچار بیماری شده است و به نظر من یکی از مشکلات اقتصادی ما تحریم است.
گودرزی با اشاره به پنج مشکل اقتصادی گفت: از مشکلات اقتصادی می توان به سیاستهای غلط اقتصادی اشاره کرد بدین صورت که ما به دنبال قطع وابستگی واردات نبودیم، ما در اقتصاد سوء مدیریت بسیاری نیز داریم؛ طرحی برای شفافیت اطلاعات در جهت جلوگیری از قاچاق کالا بود؛ اما باز هم درست اجرا نشد، همینطور فساد اقتصادی بسیاری در کشور داریم؛ دزدی ها و اختلاس ها که به تحریم ربطی ندارد، هنوز سیستم مالیات و بانکداری ما به هم متصل نشده است؛ بعضی از مسائل خیلی ساده است؛ اما هنوز حل نشده اندو فرهنگ مصرف مردم نیز دچار مشکل است و واقیعت این است که ما بلد نیستیم درست مصرف کنیم و مشکل پایانی تحریم است.
وی در پایان گفت: امیدواریم یک توافقی انجام شود که به سود همه باشد و فشار از روی مردم برداشته شود؛ اما بعید نیست که حتی بعد از توافق نیز آمریکایی ها زیر تمام تعهدات خود بزنند. اقتصاد و فرهنگ نیز اگر مردمی نشود مشکلات حل نخواهد شد و ما به همین دلیل در قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی در بسیج دانشجویی سعی داریم سیستمی را درست کنیم که ان شاءالله کسی نتواند به راحتی اختلاس کند.