گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، این روزها تب کنکور با اعلام نتایج آن بالا گرفته و خیلیها منتظر هستند تا نتیجه تلاشها و پشتکار خود در 12 سال تحصیل را ببیند؛ شاید داغی تنور کنکور این روزها برای خیلی از افراد داغتر از نتیجه مذاکرات هسته ای باشد.
خیلی از افراد ترجیح میدهند در زمان انتخاب رشته تحصیلی، محل تحصیل فرزندان خودشان را شهرهای نزدیک و آرام انتخاب کنندY اما برخی ها طوری دیگری فکر میکنند؛ خراسان جنوبی با توجه به اینکه استانی کم حاشیه و امن از تمامی جهات است میتواند گزینه خوبی برای انتخاب استان محل تحصیل شما باشد.
شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است که در حال حاضر دارای پنج دانشگاه بزرگ به نامهای دانشگاه بزرگ بیرجند، دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشگاه صنعتی و دانشگاه پیام نور بیرجند میباشد که بزرگترین دانشگاه استان هم دانشگاه بیرجند محسوب میشود.
دانشگاه بیرجند با بیش از 13 هزار دانشجو و امکانات مختلف آزمایشگاهی و دانشگاهی یک قطب علمی دانشگاهی بزرگ در شرق کشور است که همه ساله تعداد زیادی از داوطلبین کنکور سراسری این دانشگاه را برای محل تحصیل خود انتخاب میکنند.
دانشگاه بیرجند براساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سیزدهم خردادماه 1354 هجری شمسی در قالب یک مؤسسه آموزش عالی به ریاست زنده یاد پروفسور محمدحسن گنجی (بنیانگذار جغرافیای نوین ایران) تأسیس شد.
فعالیت آموزشی و علمی این دانشگاه از سال 1356 با پذیرش 120 دانشجو در سه رشته کارشناسی شیمی، فیزیک و ریاضی آغاز شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مجتمع آموزش عالی تغییر یافت و به تدریج مراحل رشد و شکوفایی خود را با سرعت بیشتری ادامه داد.
در سال 1368 به مجتمع دانشگاهی تبدیل شد و به لحاظ موقعیت شایسته علمی در اسفندماه 1371 به دانشگاه بیرجند ارتقا یافت.
دانشگاه بیرجند در حال حاضر با 11دانشکده به عنوان قطب علمی- آموزشی شرق کشور و بزرگترین و قدیمی ترین موسسه آموزش عالی استان خراسان جنوبی دارای بیش از 13هزار دانشجو در 314 کد رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و 309 نفر عضو هیأت علمی ثابت و 411 نفر کارمند میباشد.
حضور این تعداد عضو هیأت علمی در دانشگاه بیرجند علاوه بر این که باعث شده نسبت عضو هیأت علمی به دانشجوی این دانشگاه از متوسط کشوری بالاتر باشد که خود در ارتقای کیفیت آموزشی مؤثر است، موجب بهره مندی سایر مؤسسات آموزش عالی و دستگاه های اجرایی استان از خدمات آموزشی- تحقیقاتی آنان شده است.
دانشگاه بیرجند در راستای انجام رسالت آموزشی و علمی خود دارای بیش از 150 هزار متر مربع فضای آموزشی شامل کلاسهای درس، آزمایشگاهها و کارگاههای مجموعههای تحقیقاتی، کتابخانهها، خوابگاههای دانشجویی، فضاهای مذهبی، فرهنگی و ورزشی، بخشهای ستادی و اداری و رفاهی میباشد.
این دانشگاه برخوردار از 180 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و پژوهشی است که برخی از آزمایشگاههای پژوهشی آن دارای امکانات و تجهیزات منحصر به فردی در سطح کشور است.
مسجد دانشگاه
مسجد امام جعفر صادق(ع) دانشگاه بیرجند یکی از بزرگترین مساجد دانشگاههای استان است که دارای فضایی بسیار شکیل و جدیدساز میباشد و در صحن این مسجد یک شهید گمنام دفن است که دانشجویان همه روزه بعد و قبل نماز بر سر مزار این شهید والا مقام حضور پیدا میکنند.
برگزاری مراسمات اعتکاف دانشجویی، دعای ندبه و دعای کمیل در شب و صبح جمعه توسط دانشجویان، برگزاری نماز جماعت، برگزاری مراسمات ملی و مذهبی و برگزاری حلقههای صاحین از جمله فعالیتهایی است که در مسجد دانشگاه انجام میشود.
دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند هم دارای مسجد ولی عصر(عج) میباشد که آن مسجد هم علاوه بر اقامه نماز مراسمات زیادی در آن برگزار میشود.
مجموعه آبی میلاد دانشگاه بیرجند
خانه فرهنگ، سالن اجتماعات، اتاقهای فرهنگی، خوابگاه ها، کتابخانههای فرهنگی از جمله فضای فرهنگی دانشگاه به حساب میآید.
دانشگاه بیرجند جزو معدود دانشگاههایی است که امکاناتی ورزشی مانند مجموعه آبی میلاد و چند ین مجموعه ورزشی باشد. این دانشگاه دارای سه باب سالن ورزشی شامل فجر، کوثر، امیرآباد، مجموعه آبی میلاد، زمین چمن و زمینهای ورزشی روباز، جاده تندرستی و ایستگاههای تندرستی و اتاقهای ورزشی خوابگاهها، سالن ورزشهای رزمی است.
دانشگاه بیرجند برای ایجاد محیطی مناسب و آرام برای تحصیل دانشجویان و نیز پرورش استعدادها و علایق آن دارای امکانات، فعالیتها و خدمات مختلفی است که می توان به احداث و واگذاری خوابگاههای دانشجویی، ارائه سرویس های ایاب وذهاب، ارائه وعده های غذایی، برگزاری اردوهای آموزشی، فرهنگی و سیاحتی، خدمات ورزشی، خدمات مشاوره و درمان، فعالیتهای فرهنگی و هنر، انجمنهای علمی، شورای صنفی، نشریات دانشجویی، بانک، دو بازارچه دانشجویی، مسجد، استخر شنا اشاره کرد.
دانشکدههای دانشگاه بیرجند
دانشکده علوم پایه
دانشکده علوم اولین دانشکده دانشگاه بیرجند است که در سال 1356 با 120 نفر دانشجو تأسیس شد و هم اکنون تعداد 1498 نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و در گروههای آموزشی شیمی، فیزیک، زمین شناسی و زیست شناسی در 46 کد رشته تحصیل میکنند. این دانشکده دارای 52 آزمایشگاه و کارگاه میباشد.
دانشکده علوم ریاضی و آمار
این دانشکده براساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سال 1390 از مجموعه دانشکده علوم تفکیک شد هم اکنون دارای 779 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در 41 کد رشته تحصیلی می باشد.
دانشکده کشاورزی
دانشکده کشاورزی با تعداد 35 نفر دانشجو در سال 1358 تأسیس شد. هم اکنون دارای 1358 نفر دانشجو در گروههای آموزشی علوم دامی، زراعت و اصلاح نباتات، گیاه پزشکی، باغبانی و مهندسی آب در 50 کد رشته مشغول تحصیل هستند.
این دانشکده دارای 40 آزمایشگاه و کارگاه میباشد. واحد مزرعه آموزشی دانشکده دارای 100 هکتار زمین زراعی به علاوه 30 هکتار باغات و واحد دامپروری آن دارای 250 هکتار شامل؛ گاوداری، گوسفند داری، مرغ داری و زنبورداری میباشد.
دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست
بر اساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سال 1390 از مجموعه دانشکده کشاورزی تفکیک شد به عنوان دانشکده مستقل در 11 کد رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با 362 دانشجو در گروه های آموزشی مرتع و آبخیزداری و مهندسی محیط زیست مشغول فعالیت میباشد.
دانشکده مهندسی
دانشکده مهندسی در سال 1367 با 40 نفر دانشجو تأسیس شد و هم اکنون بالغ بر 1350 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گروه های آموزشی مهندسی معدن، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران در 29کد رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند. این دانشکده دارای 69 آزمایشگاه و کارگاه میباشد.
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
بر اساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سال 1390 از مجموعه دانشکده مهندسی تفکیک شد به عنوان دانشکده مستقل در گروه های آموزشی مهندسی برق ـ الکترونیک، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مهندسی برق – قدرت و مهندسی برق ـ مخابرات در 23 کد رشته تحصیلی با 1694 دانشجو فعال میباشد.
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
این دانشکده در سال 1369 با تعداد 75 دانشجو تأسیس شد. هم اکنون دارای 2029 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گروه های آموزشی ادبیات فارسی، تاریخ، زبان انگلیسی، جغرافیا، معارف اسلامی، حقوق، علوم سیاسی، فلسفه و کلام اسلامی و جامعه شناسی در 51 کد رشته تحصیلی مشغول به تحصیل می باشند.
دانشکده هنر
داشکده هنر در سال 1381 با 35 دانشجو تأسیس شد. هم اکنون 820 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی و در گروه های آموزشی باستان شناسی، فرش و صنایع دستی در 11 کد رشته تحصیل می کنند. این دانشکده دارای 16 آزمایشگاه و کارگاه می باشد.
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
این دانشکده در سال 1388 تأسیس شد و هم اکنون 424 نفر دانشجو در 15 کد رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گروه آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی مشغول تحصیل هستند.
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
این دانشکده در سال 1388 تأسیس شد و هم اکنون 961 نفر دانشجو در 15 کد رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در گروه های آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم تربیتی و روانشناسی مشغول تحصیل می باشد.
دانشکده فنی فردوس
این دانشکده در سال 1389 در شهرستان فردوس با دو رشته کاردانی برق و کامپیوتر راه اندازی شد و در سال 1390 با ایجاد گروه های آموزشی برق، عمران و کامپیوتر به سطح دانشکده ارتقاء یافت و در حال حاضر با 795 دانشجو در هفت کد رشته تحصیلی به فعالیت خود ادامه می دهد.
آموزشکده های اقماری
آموزشکده کشاورزی سرایان
این آموزشکده در سال 1388 در شهرستان سرایان همزمان با پذیرش دانشجو راه اندازی شد و در حال حاضر 447 دانشجو در 9 کد رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته در گروه های آموزشی زراعت و اصلاح نباتات و محیط زیست در این آموزشکده مشغول به تحصیل می باشند.
آموزشکده کشاورزی سربیشه
این آموزشکده با پذیرش 157 دانشجو در دو رشته کاردانی علوم دامی و تکنولوژی آبیاری فعالیت آموزشی خود را در چهار کد رشته تحصیلی آغاز کرده است.
آموزشکده معدن نهبندان
با اخذ مجوزهای لازم و پیگیری های انجام شده از مهرماه 1391 در رشته های اکتشاف معدن، استخراج معدن، فرآوری و سنگ های تزئینی دانشجو می پذیرد.این آموزشکده هم اکنون دارای 192 دانشجو در دو کد رشته تحصیلی مقطع کاردانی می باشد.
گروهها و مراکز پژوهشی؛
با توجه به پتانسیلهای موجود و نیازهای منطقه، پنج گروه پژوهشی در دانشگاه شامل گروه پژوهشی افغانستان شناسی، گروه پژوهشی علوم زمین، گروه پژوهشی زعفران، گروه پژوهشی قنوات، گروه پژوهشی جوان و نوجوان، گروه پژوهشی لوله و صنایع وابسته و گروه پژوهشی گیاهان ویژه فعال است.
کتابخانه دانشگاه
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و کتابخانه های اختصاصی دانشکده های مهندسی، کشاورزی، ادبیات و علوم انسانی و هنر و دیگر مراکز آموزشی و فرهنگی با بیش از 120هزار جلد کتاب فارسی و غیر فارسی، دفتر ارتباط با صنعت و کشاورزی، مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین گروه همکاری های علمی و بین المللی وگروه کارآفرینی و هدایت استعدادهای درخشان در دانشگاه بیرجند فعال است.
تحصیلات تکمیلی
تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد 2300 نفر و دانشجویان دکتری 370 نفر می باشند که در مقاطع کارشناسی ارشد در 145 و دکتری در 33 کد رشته مشغول تحصیل میباشند.
مروری بر برخی افتخارات گذشته
دانشگاه بیرجند مفتخر است که در طی بیش از 33 سال حضور خود در عرصه علم و آموزش کشور بیش از 18 هزار نیروی متخصص به میهن اسلامی تقدیم کرده و در سال های دفاع مقدس نیز حضوری شورآفرین داشته است که نام چهار شهید دانشجوی این دانشگاه در صدر افتخارات دانشگاه بیرجند همواره میدرخشد.
در زمینههای علمی و پژوهشی کسب رتبههای مختلف جشنوارههای ملی و منطقه ای، از جمله جشنواره فردوسی، فارابی حضور در عرصههای فرهنگی و ورزشی دانشجویی و کسب عناوین متعدد در سطح کشور، داشتن رتبه هشت کشور در قبولی کارشناسی ارشد، کسب عنوان معاون پژوهشی برتر کشور، کسب رتبه برتر فرهنگی در بین دانشگاههای کشور، حضور در مجامع مختلف علمی در سطح ملی و بین المللی، برگزاری بیش از 30 همایش، کنفرانس و کنگره علمی ملی و بین المللی، انجام مطرح های پژوهشی متعدد، تألیف و ترجمه کتب، ثبت اختراعات از افتخارات دانشگاه میباشند.
از دیگر افتخارات این دانشگاه پروفسور محمدحسن گنجی، پدر جغرافیای نوین ایران و مرد سال هواشناسی جهان (سال 2001) به عنوان اولین رئیس این مجموعه و نیز غلامحسین شکوهی از استادان برجسته تعلیم و تربیت ایران به عنوان استاد پیشکسوت این دانشگاه می باشد.
ایت دانشگاه تنها 3 استاد تمام داره و با این تفاسیر قطب غلمی شرق کشوره
دانشجویان عزیز لطفا تو انتخاب رشته دقت کنید و کاردانی رو به هیچ وجه نزنید و دانشگاه هایی رو بزنید که اولا تو خود مرکز استان باشه و مشتقی از دانشگاه تو شهرستان نباشه..
ثانیا مدرک بالاتر از شما هم باشند یعنی اگر کارشناسی میخواهید بخونید ارشد هم باشه اونجا..
موفقیت روز افزون برای همتون