به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد مرتضی بانک امروز در مراسم بازگشایی دفتر مرکزی حزب اعتدال و توسعه خراسان رضوی در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: امید است بتوانیم با تدابیری که توسط جریانات سیاسی کشور انجام می شود، حرکت های حزبی را نهادینه کنیم و با تکیه بر فعالیت های سیاسی در جهت تاثیرگذاری بر فعالیت های مهم کشور بیش از پیش گام برداریم.
وی وضعیت موجود کشور و بحث تحزب و تحزب گرایی را دو موضوع مهم جهت بررسی دانست و بیان کرد: حوزههای مختلف در شرایط موجود باید مورد توجه قرار گیرند؛ هم در حوزه سیاست داخلی و هم در حوزه سیاست خارجی. هم در بخش فرهنگی و هم در مباحث اجتماعی. شرایط کشور در وضعیت حساسی قرار دارد که صاحب نظران و سیاسیون باید برای پیشبرد اهداف دولت و خروج از چالش های پیش رو، نقطه نظرات خود را مطرح کنند.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور تصریح کرد: چنانچه بخواهیم زیربنایی سخن گوییم، باید شرایط موجود را با شرایطی که در گذشته با آن مواجه بودیم، مورد مقایسه قرار دهیم. امروز نخستین روز از استقرار دولت در سال 92 است و امروز دو سال از آن روز مشارکت مردمی گذشته است که این مردم توانستند با مشارکت حداکثری خود دوره جدیدی را به وجود آورند.
بانک خاطرنشان کرد: از نظر سیاست داخلی در دوره نهم و دهم ما با جامعه بسته و امنیتی مواجه بودیم و شرایط اجتماعی کشور شرایط بسیار خشن، تقابلی و دور از تفکر، تعمق و برنامه ریزی بدون توجه به بنیان های اجتماعی و بدون توجه به نقش و حضور مردم در تحرکات و جریانات سیاسی بود.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور با اشاره به اینکه متاسفانه در دولت سابق نگاهی تندگرایانه و تا حدود زیادی مبتنی بر خرافات بود، یادآور شد: متاسفانه انتقال موضوعات اجتماعی که باید توسط مردم تدارک و اجرا می شد، در دولت گذشته به نهادهایی که بستر اجتماعی نداشتند و بی توجه به مسائل علمی بودند، انجام می شد.
وی با اشاره به این که این روند بدون توجه به حضور مردم، احزاب و مبانی تجربی و کارشناسی در دولت سابق ادامه داشت، گفت: نتیجه این نوع حرکت که بر مبنای علمی و تجربه حاکم نبود و بی توجه به آینده نگری ادامه داشت و توسعه خشونت و افراط گرایی را در دستور کار خود قرار داده بود، فعالیت احزاب منجر به محدود کردن فضای رسانه ای و فعالیت احزاب شده بود.
بانک ادامه داد: در سیاست خارجی نیز گرفتار درون گرایی مفرط، بی توجهی به منافع ملی، عدم حضور فعالان در صحنه روابط بین الملل و تکیه بر گفتمان تندروایانه و بدون منطق سیاسی بودیم.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور یادآور شد: در روابط دو جانبه در دولت سابق رفت و آمد زیادی نداشتیم و عمده رفت و آمدها در سطوح بسیار پایین و با کشورهایی که در جامعه بین الملل با محدودیت های بسیاری مواجه بودند، بود.
وی بی توجهی به قطع نامه های بین المللی را از دیگر ویژگی های دولت سابق دانست و خاطر نشان کرد: ماحصل این شرایط، کشور را در وضعیتی قرار داده بود که ما، دچار انزوای کامل سیاسی شده و هم چنین گرفتار فشارها و شرایط خاص بودیم.
بانک با بیان اینکه این بی توجهی ها منجر به ایجاد محدودیت های بسیار برای کشور شده، بیان داشت: در این شرایط جریانات افراطی قدرت زیادی یافته و وضعیتی ایجاد شده بود که بسیاری از کشورهایی که می توانستند برای ما کم خطر و بی خطر باشند را با دیگر کشورها همراه کرد.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور ادامه داد: این شرایط باعث شد کشورهایی مانند رژیم اشغالگر صهیونیستی کشورهایی که دوست ایران بودند را، با خود همراه و به سوی خود کشاند.
بانک خاطر نشان کرد: تبلیغات نامناسب در بسترهایی که بتواند منجر به ایجاد مبانی انسانی و علمی برای کشور باشد، به فعالیت های پوپولیستی و عوام فریبی تبدیل شده بود.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور ضمن اشاره به اینکه متاسفانه در دولت سابق همدلی و مشارکت مورد توجه قرار نمی گرفت، ابراز داشت: در چنین شرایطی بود که دولت تدبیر و امید مسئولیت را برعهده گرفت و در ادامه کار با بحران های شدید اقتصادی که تکانه های آن کشور را می لرزاند مواجه شد.
وی ضمن انتقاد از رسانه ملی که در دولت قبلی تلاش در جهت ایجاد امید می کرد، اما در دوره فعلی در جهت تسری یاس در میان مردم می کوشد، گفت: زمانی که کشور تحویل دولت یازدهم داده شد با 140 هزار میلیارد تعهدات سفرهای استانی، 200 هزار میلیارد تومان بدهی های بانکی و دیگر مشکلات اقتصادی مواجه بود.
بانک با اشاره به اینکه دولت یازدهم با تورم 42 درصدی و خزانه خالی کشور را اداره می کرد، تصریح کرد: دولت سابق با تفکر این که قطع نامه ها بر اقتصاد کشور اثری نگذاشته است، کاری کرد که حدود 25 درصد بر هزینه های اقتصادی ایران افزوده شد.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور ادامه داد: کدام تفکر و عقبه سیاسی در دولت سابق باعث شد که به یک نفر بیش از 2 میلیارد و 600 میلیون تومان داده شود؛ که در مقابل آن هیچ ضمانت دریافتی وجود ندارد و امروز نیز هیچ فردی نمی تواند در این رابطه کاری انجام دهد.
وی یادآور شد: زمانی که در دولت سابق قطع نامه های مختلف علیه ما تصویب می شد، ذلت نبود و این مسائل برای کشور ذلت محسوب نمی شد؛ آنگاه امروز که تیمی قوی بخشی از این تحریم ها را برداشته است، ذلت محسوب می شود؟!
بانک خطاب به صدا و سیما تاکید کرد: زمانی که کشور با تحریم های اقتصادی، دریایی، موشکی و غیره مواجه بود، کجا بودید که حتی یک جلسه در این زمینه برگزار نکردید، اما امروز که یک تیم قوی بخش اعظم تحریم ها را حذف کرده است، اعتراض می کنید.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور با اشاره به این مطلب که آن افرادی که در جلسه های مختلف یقه درانی می کنند سابق بر این کجا بودند، تصریح کرد: این دو گانگی در شیوه ها براساس منافع ملی نیست و آن رسانه ای که این مسائل را مطرح می کند، براساس منافع ملی رفتار نمی کند.
وی یادآور شد: روزی حتی یک رئیس اداره وارد کشور ما نمی شد، اما امروز مشاهده می کنید به برکت فعالیت های دولت و تیم مذاکره کننده صف مسئولان عالی رتبه خارجی برای حضور در کشور ما به وجود آمده است.
بانک بر روابط دو جانبه میان دولت ها تاکید و بیان کرد: امروز وضعیت کشور به جایی رسیده است که هیئت های سیاسی سطح بالا و آن هم وزرایی از کشورهای اروپایی به ایران می آیند این در حالی است که سابق بر این، چنین رفت و آمدهایی را شاهد نبودیم.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور افزود: شما در توافقات هسته ای گوشه کوچکی از رفتارهای افراطی دشمنان نظام را در کنگره و سنای آمریکا مشاهده کردید؛ حال چنانچه قرار بود این جریانات بر مسائل فائق شوند، کشور با مشکلات بسیار بیشتری مواجه می شد.
وی متذکر شد: این که گفته می شود این توافق سرنوشت کشور را تغییر داده، حرف درستی است و باید دست افرادی که این حرکت عظیم را انجام داده اند بوسید. ما امروز پس از دو سال توفیق بزرگی در صحنه سیاست خارجی به دست آورده ایم، به طوری که فضای اجتماعی ما تبدیل به فضای امن سیاسی شده است.
بانک در ادامه با اشاره به اینکه دولت با ضعف ها و مشکلاتی مواجه است، گفت: امروز قیمت نفت به حدود 50 دلار رسید که بسیاری از محدودیت ها را افزایش خواهد داد. هم چنین در رسانه آنگونه که باید و شاید نتوانسته ایم حقانیت فعالیت دولت را نشر دهد، اما امروز علاوه بر همه این ها دستاوردهای بزرگی نیز برای کشور به وجود آمده که منجر به راهگشایی شده است.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور با اشاره به اینکه در گذشته تندروی ها و داعش پروری ها را در داخل کشور مشاهده می کردیم، بیان داشت: این افراد زمینه را برای افراط گرایی فراهم می کردند، اما باید گفت به دلیل هوشیاری مردم خوشبختانه این جریانات قالب نشده و نخواهند شد.
وی افزود: امروز کشور در شرایطی قرار گرفته که می تواند برنامه های خود را براساس تدبیر و عقلانیت پیش ببرد.
بانک تاکید کرد: طی ماه های آینده با رونق اقتصادی مواجه خواهیم بود. این دولت خواهد توانست در سایه آرامشی که ایجاد کرده است، فضای مناسبی را برای کسب و کار ایجاد کند.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور تاکید کرد: چنانچه بخواهیم در انتخابات آینده تاثیرگذاری واقعی داشته باشیم، راهی نداریم جز اینکه مردم مشارکت عظیم داشته باشند. حضور گسترده مردم مانع از ظهور تندگرایان می شود و این اتفاق در چارچوب کار تشکیلاتی و ایجاد انگیزه امکان پذیر است.
وی در رابطه با نقش دولت در این رابطه نیز تصریح کرد: دولت نیز باید بتواند شرایطی را فراهم کند که احزاب بیش از این بتوانند به فعالیت بپردازند. البته امروز گرچه احزاب محدودیت هایی دارند، اما توانسته اند پس از 7 سال جانی دوباره بگیرند که این مسئله خود دارای اهمیت است.
بانک با تاکید بر اینکه حزب اعتدال و توسعه نقش مهمی در حضور روحانی در صحنه دولت داشته است، ابراز داشت: حزب اعتدال و توسعه درصدد توسعه گفتمان اعتدال است، ما معتقدیم اعتدال گفتمانی پایدار و مبتنی بر نیازهای جامعه می باشد و آنچه که حائز اهمیت است، تسری این گفتمان درون جامعه است.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه کشور با تاکید بر اینکه احزاب باید بتوانند جریان سازی کنند، گفت: دست تمامی کسانی که با گفتمان اعتدال سر و کار دارند را به گرمی می فشاریم.
وی در پایان ضمن بیان اینکه همدلی و همفکری در رفتار و گفتار منجر به شکل گیری این دولت شد، خاطر نشان کرد: امید است بتوانیم با هم فکری یکدیگر بیش از گذشته در نهادینه کردن ساختار اعتدالی در جامعه اثرگذار باشیم.