به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه های این استان، پیرامون متن برجام، در نامهای به عمران علی محمدی، نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی وظيفه خطير بررسي و تصويب نتيجه توافقات هسته اي را بر دوش نمايندگان مجلس دانستند و مفاد برجام را بر وی متذکر شدند.
بسمه تعالي
جناب آقاي علي محمدي، نماينده محترم مردم شريف استان ايلام در مجلس شوراي اسلامي
با سلام و احترام
همانطور كه مستحضريد، رهبر معظم انقلاب در خطبه هاي نماز عيد فطر ضمن تشكر از تيم مذاكره كننده هسته اي و هیات دولت فرمودند: براي تصويب متن برجام يك مسير قانوني پيش بيني شده اي وجود دارد كه انشاالله بايد اين مسير را طي كند. انتظار ما اين است كه دست اندركاران با دقت، مصالح ملي را در نظر بگيرند و آنچه را تحويل ملت خواهند داد بتوانند با گردن افراشته در مقابل خدا هم ارائه بدهند.
اخيرا جناب آقاي دكتر صالحي در مصاحبه اي گفته اند: متن موافقت نامه به عنوان كنوانسيون و معاهده بين المللي تلقي نمي شود؛ بلكه آن را برنامه جامع اقدام مشترك نام گذاري كرده اند و مدعي شده اند كه وزارت امور خارجه متولي اين حوزه بوده و بايد در اين رابطه تصميم بگيرد.
جناب آقاي علي محمدي!
با توجه به بيانات مقام معظم رهبري و سخنان اخير آقاي صالحي، مواضع مجلس چه خواهد بود؟
آنجا كه بر اساس عهدنامه ۱۹۶۹يك توافق بين المللي مكتوب مي تواند هر نام و عنواني داشته باشد و اين عناوين هيچ تاثيري بر ماهيت حقوقي آن ندارد و همچنين براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسي و نظريه تفسيري شوراي نگهبان اين متن باید به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد و در نتيجه نام گذاري برجام هيچ تاثيري بر ماهيت توافق نامه ندارد.
براساس قانون، وظيفه خطير بررسي و تصويب نتيجه توافقات هسته اي بر دوش شما نمايندگان گذاشته شده، اقدامات شما تا كنون نسبت به اين مهم چه بوده است؟
انتظار مي رفت تيم مذاكره كننده با حضور در مجلس پاسخگوي سوال نمايندگان و تببين بندهاي مشكوك متن برجام باشد؛ اما تا كنون شاهد حضور كمرنگ آنها بوده ايم، در اين صورت به نظر مي رسد عدم حضور تيم مذاكره كننده در مجلس نتيجه كوتاهي نمايندگان در احضار تيم مذاكره كننده به مجلس بوده است. مگر نه اينكه مجلس بايد در راس امور باشد؟
بركسي پوشيده نيست كه متن توافق جامع اقدام مشترك و پيش نويس قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل، بسياري از خطوط قرمزي كه رهبر انقلاب با درايت كامل ترسيم كرده اند؛ را نقض كرده است و مسلما بررسي ابعاد فني و حقوقي برجام در يك فضاي عالمانه، عاقلانه و بدور از هيجانات جناحي، پرده از اين واقعيت برمي دارد.
جناب آقاي علي محمدي!
وقتي مرجع حل اختلاف ميان ايران و ۱+۵ بر اساس متن برجام، شوراي امنيت باشد به اين معني تفسیر می شود كه شوراي امنيت هم يك طرف دعوا است و هم قاضي؛ يعني آمريكا و ديگر طرف هاي مذاكره كننده همان اعضاي واحد شوراي امنيت مي باشند، در نتيجه اگر ايران متهم به عمل نكردن تعهدات خود باشد شوراي امنيت سازمان ملل مي تواند عليه ايران قطعنامه صادر كند. آيا مجلس تقبل اين بند را برگ برنده مي داند؟
بر طبق متن برجام، آژانس به بهانه وجود فعاليت هاي هسته اي پنهان، اين اختيار را دارد كه از هر مكاني درخواست بازديد نمايد و اگر ايران نتواند آژانس را مجاب کند اين درخواست به شوراي امنيت ارجاع داده خواهد شد؛ از امروز نتيجه آن شورا قابل پيش بيني است؛ چراكه شوراي هشت نفره متشكل از اعضاي ۱+۵ و نماينده اتحاديه اروپا به همراه نماينده ايران، اعضاي آن خواهند بود و هركس بتواند پنج راي از هشت راي اتخاذ کند نظر او لازم الاجرا خواهد بود.
در پيوست چهارم توافق و در ماده ششم بخش كميسيون مشترك جمهوري اسلامي ايران رسما پذيرفته است كه دستورالعمل INFCIRC/۲۵۴ را اجرا خواهد کرد، اين دستورالعمل شامل محدوديت هاي صادراتي فهرست اقلامي است كه توسط باشگاه توليدكننده صنعت هسته اي تهيه شده است و عمدتا اين موارد فراتر از مفاد(NPT) پروتكل الحاقي است؛ براين اساس فهرستي طولاني و مفصل شامل مواد، تجهيزات و فناوري ها براي كنترل صادرات به كشورهاي مختلف تهيه شده است.
براساس برجام ايران توافق كرده است كه زير چتر نظارت كنترل صادرات گروه NSG قرار گيرد و واردات و صادرات تمامی مواد، تجهيزات و تكنولوژي هايي كه در ليست اين گروه آمده است بايد كنترل شود، بر اين اساس ايران موظف شده واردات هر يك از اين اقلام را گزارش كند تا اطمينان حاصل شود كه براي اهداف هسته اي به كارنرفته است و اين امر باعث مي شود كه آژانس به بهانه كاربرد دوگانه اين اقلام بتواند همواره ادعاها و اتهامات جديدي عليه ايران مطرح كند. آيا تقبل اين موارد ننگين آنقدر براي مجلس سهل است كه مقابلش سكوت كند؟!
معتقديم سخت ترين امتحان براي هرفرد، آزمون ولايت پذيري است، اين روزها زمان آزمون سخت مجلس فرارسيده و عزت و شرف ملت ايران در گرو تصميمات اين روزهاي شماست، بي شك اقدام ۲۸۸ نماينده محترم مجلس نهم در رابطه با برجام در خاطر ملت ايران خواهد ماند و چه بهتر خاطره خوبي برجاي باقي گذاريد.