گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ در مدت زمان باقی مانده تا انتخابات مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی، پروژه ی تخریب شورای نگهبان از سوی افرادی آغاز گردیده است ؛ پروژه ای تکراری که پیش از این نیز از سوی این جریان و در ایام باقیمانده تا انتخابات های مختلف اجرا شده بود.
بر کسی پوشیده نیست که طی سالیان گذشته ؛ گروهها، احزاب، اشخاص و همه آنهایی که نظارت قانونی و شرعی شورای نگهبان را نتوانسته اند تحمل کنند، این شورا را با هدف تضعیف جایگاهش، مورد هجمه های سنگین قرار داده اند.
این افراد و احزاب و گروه های قانون فراموش کرده بدانند که بنیانگذار انقلاب اسلامی، بارها درخصوص رعایت قانون، نکاتی را متذکر شدند، که بازخوانی آنها خالی از لطف نیست.
امام خمینی (ره) فرمودند: " نميشود از شما پذيرفت كه ما قانون را قبول نداريم ؛ قانون تو را قبول ندارد!!! نميتواني قبول نداشته باشي !!! مردم راي دادن به اينها ...".
این سخن امام راحل، گوشزد به افرادی ست که درصدد زیر پا گذاشتن قانون هستند.
اینان افرادی هستند که نظریه ی شرعی، قانونی و کارشناسی شده ی شورای محترم نگهبان، به مذاقشان خوش نمی آید، پس دست به تخریب زده و اعضاء و جایگاه شورای نگهبان را که حافظ مصالح اسلام و مسلمین و انقلاب هستند را تضعیف می نمایند.
آقایان بدانند که تضعیف جایگاه شورای نگهبان، تضعیف قانون است و به صلاح کشور نیست.
آقایانی که چشم خود را از دیدن قانون بسته اند، بدانند که جایگاه شورای نگهبان حیاتی ست، از این منظر که بر اساس اصل ۹۳ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان، اعتبار قانونی ندارد!؟
آقایانی که گوش خود را از شنیدن قانون گرفته اند، بدانند که بالاترین مرجع در تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات، شورای نگهبان است و این نظارت را اصل ۹۹ قانون اساسی، بر عهده این شورا قرار داده است.
آقایانی که خود را به خواب غفلت زده اند، بدانند که در اصل ۹۹ قانون اساسی آمده است شورای نگهبان نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همه پرسی را بر عهده دارد.
اگر هم که معنای نظارت را از یاد برده اید، بدانید که یک نوع نظارت، نظارت استطلاعی ست و جنبه ی اطلاع داشتن از کارها و اقدامات است و همچنین نظارت دیگر، نظارت استصوابی ست، یعنی نظارت کند و خوب یا بد بودن را مشخص و صلاحیت را تأیید یا رد نماید.
لازم به توضیح است که يكي ديگر از وظايف شوراي نگهبان، تفسير قانون اساسي ست و در اصل ۹۸ قانون اساسی، تفسیر قانون اساسی را بر عهده شورای محترم نگهبان قرار داده اند.
اصل 99 قانون اساسی که در سال ۷۴، به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، نظارت بر کلیه و همه پرسی، بر عهده شورای نگهبان است، آن هم از نوع نظارت استصوابی.
در پایان لازم می دانم به افرادی که خود قانون را می دانند ولی عامل به آن نیستند نصیحت کنم که مبادا از قافله ی انقلاب جا بمانید، چرا که ما دانشجویان همیشه و در همه حال، رصد و پیگیری مسائل کشور، پرسش و مطالبه از مسئولین را وظیفه دانسته و میدانیم.
عباس مشیری-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.