گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛موضوعی که از 12 سال پیش در تفکر عده ای اندکی از افراد جامعه، به عنوان چالش و مانعی بر سر راه توسعه و پیشرفت کشور قرار داشت، امروزه در اذهان عمومی، جز عده ای اندک، به عنوان یک واقیعت تداعی می شود.
چرا که اعتقاد بر این دارند، بدون تعامل و هضم در نظام جهانی پیشرفتی حاصل نخواهد شد، و هنر این کار نزد مردان اصلاحات بود و بس. با توجه به این واقیعت طرح ریزی شده دولت نیز گامی در سیاست دیپلماسی خود برداشت و به پای میز مذاکره رفت. که نتیجه آن را چندی پیش همگان مطلع شدند.
1- شکل گیری واقیعت:
جریانی که شکل گرفته و روز به روز نیز، با سرعتی اندک بر آن افزوده می شود، سعی بر این دارد تا نشان دهد راه توسعه و پیشرفت در زمانه فعلی با این ابزار امکان پذیر میباشد و به جامعه و مسئولان نظام، بقبولانند ، چاره ای جز انتخاب این راه و این ابزار را ندارند، و این فضا داستانی و روایتی از جام زهر را در ذهن تداعی میکند که بیان آن وجدان انقلاب را، به درد خواهد آورد.
در تفکر و فکر شیعه هدف ابزار را توجیه نمیکند ، بدان معنا که شما نمیتوانید برای دست یافتن به هدف از هر وسیله و راهی استفاده کنید و اگر جز این باشد باید همه، راه اسطوره غربی "راببن هود" را دنبال کنیم. موضوعی که امروزه به عنوان واقعیتی در عرصه پیشرفت و توسعه، برای جامعه، از سوی عده ای خاص در حال پی ریزی است.
باید در گفتمان "مدرنیته اسلامی" و " گفت و گوی تمدن ها " جست و جو کرد. گفتمانی که ، غرب را به صورت مجمع الجزایری از خوبی ها و بدیها میبیند و در پی گزینش این خوبی ها و بدی ها، و ادغام و به عبارتی عبور دادن آنها از فیلتر اسلام، برای جامعه است. این موج، راه توسعه و پیشرفت را در مدرنیته اسلامی میبیند.
2- تغییر واقیعت:
جا دارد در اینجا سوالی مطرح شود که آیا واقیعت مطرح شده در جامعه، حقیقت دارد؟. برای پاسخ به این سوال کافی است گفتمان های مطرح شده از سوی رهبری را نگاهی بیندازید: 1- استقلال اقتصادی 2- استقلال علمی 3- اقتدار اقتصادی 4- اقتدار علمی 5- اقتدار فرهنگی 6- اقتصاد مقاومتی 7- سبک زندگی اسلامی و... که تماما در سایه تمدن نوین اسلامی قابل توجیه و تبیین می باشند.
تمدن غربی نیز رو به تمامیت خود است. تمدنی که وزیر خارجه آن " جان کری" در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت " اگر تواقق حاصل شده گروه 1+5 با ایران را، رد کنیم ، دیگر دلار ارز اصلی دنیا نخواهد بود ".
یا در وین که در مصاحبه با شبکه خبری " ای بی سی نیوز" گفت : « اگر توافق نمیکردیم، چین و روسیه و دیگران با ایران تجارت میکردند آن هنگام، (نظام) تحریمها از هم میپاشید. ». و این صحبت ها نشان دهنده چیزی جز افول تمدن غرب نمیتواند باشد .
کسانی که اندکی مطالعه در باب مسائل اقتصادی داشته باشند، در خواهند یافت، که این سخن جان کری، در رابطه با دلار " اگر توافق را رد کنیم دیگر دلار ارز اصلی دنیا نخواهد بود" به معنای افول قدرت اقتصادی غرب است. یعنی دیگر، قدرت اقتصادی که آمریکا در سال 1944 درکنفراس برتون وودز، به دست آورده بود، قرار است با تصویب نشدن توافق توسط کنگره رو به اضمحلال برود.
3- افشره:
حال واقعیت حقیقی را بیان میکنیم آیا اقرار های جان کری، نتیجه مذاکرات دولت با گروه 1+5 است؟ یا :
- نتیجه مقاومت نظام اسلامی در عرصه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی در مقابل تمدن غرب، برای احیای تمدن نوین اسلامی است؟
- نتیجه نقد و نفی نظام سلطه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ، حاکم بر جهان در دولت های نهم و دهم است؟
- نتیجه رشد و توسعه در عرصه های علمی به ویژه صنعت فناوری هسته ای است؟
- نتیجه تشکیل پیمان های پولی دو جانبه ایران با سایر کشور ها است؟
- نتیجه بیداری اسلامی در منطقه و بعضی از کشور های اروپایی است؟
این سوال جواب نمیخواهد، آنچه واضح است دولت با در دست داشتن پارمتر های بالا، که در قالب سوال مطرح شده، به پای میز مذاکره و صحبت رفته و نشسته است.
و نتیجه ای را رقم زده که همگان با آن آشنا هستید. واقیعتی که هم اکنون در حال شکل گیری است و می خواهد نشان دهد که برای توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور نیازمندِ تعامل با دنیا ( به آن معنی خاصی که عده ای مطرح میکنند) و هضم در نظم نوین جهانی هستیم حقیقت ندارد.
این را میتوان با بررسی فضای موجود و سیاست های موجود در سالیان گذشته و دولت های قبل به دست آورد
علی سعیدی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
.