به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، مجتبی شریعتی امروز در چهل وهشتمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه های دولتی سراسر کشور در دانشگاه شمال آمل با اشاره به لزوم برگزاری اینگونه نشست ها، گفت: یکی از مهم ترین دلایل برگزاری این جلسه این بود که ما به این نتیجه رسیدیم، بدنه جامعه دانشگاهی نقش بسیار کمی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها دارند.
وی افزود: وظیفه پررنگ کردن این نقش بسیار مهم، برعهده معاونان آموزشی در دانشگاه هاست و آنها باید این جهت گیری را در بدنه دانشگاهی ایجاد کنند و دلیل اصلی برگزاری این همایش نیز همین امر می باشد.
معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به لزوم استقلال بخشی به دانشگاه ها گفت: یکی از دلایل اصلی تغییر آیین نامه پذیرش دانشجوی دکترا نیز همین امر بوده و وزارت علوم با اقدام با اشراف به اینکه دانشگاه ها خود بهتر می توانند به تایید صلاحیت دانشجوهای دکترا توسط اساتید مجرب خویش بپردازند، این کار را برعهده خود دانشگاه ها قرار داده است.
شریعتی ادامه داد: در آیین نامه جدید، وزارت علوم با امتحان جامعی که برگزار می کند، تنها به غربال گری بین دانشجویان می پردازد و بعد از آن ادامه مراحل پذیرش کاملا در اختیار دانشگاه هاست.
وی ادامه داد: البته برای اینکه دانشگاه ها در این امر سلیقه ای عمل نکنند، وزارت علوم در حال تدوین آیین نامه ای کامل می باشد، که به زودی به دانشگاه ها ابلاغ می شود.
معاون آموزشی وزیر علوم، در بخش دیگری از سخنانش از حذف واژه غیردولتی برای دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی خصوصی در کشور و ابلاغ آن از هفته آینده به روسای این دانشگاه ها خبر داد.
شریعتی گفت: این اقدام پس از 18 ماه پیگیری و درخواست جدی روسا و موسسات آموزشی خصوصی کشور از وزارت علوم مبنی برحذف غیردولتی از این دانشگاه ها موافقت شد.
وی افزود: مصوبه اجرایی شدن حداقل تا پایان ماه جاری و پیش از آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها با حذف واژه غیردولتی دانشگاه های خصوصی ابلاغ خواهد شد.
معاون آموزشی وزیرعلوم با بیان اینکه حذف این واژه برای دانشگاه های غیردولتی می تواند آنها را از مقوله اقتصادی جدا و به سمت ارتقای سطح علمی دانشگاه ها هدایت کند، تصریح کرد: اصلاح، جذب دانشجو و فرآیند آن و شیوه های جدید جذب هیات علمی نیز در دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی در برنامه وزارت علوم است.
شریعتی در بخش دیگر با اشاره به اینکه هم اکنون 85 درصد جمعیت دانشجویی کشور با پول و هزینه کردن درس می خوانند، تصریح کرد: بنابراین بخش خصوصی می تواند در صورت بهبود کیفیت خود سهم عمده ای در توسعه آموزش عالی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از پردیس دانشگاه های سراسر کشور گفت: هدف پردیس بین الملل دانشگاهها جذب دانشجویان خارجی و جلوگیری از خروج دانشجویان ایرانی از کشور بود که این اهداف در عمل تحقق نیافته است.
معاون آموزشی وزیرعلوم خاطرنشان کرد: پردیس های دانشگاهی امروز به بنگاه های اقتصادی برای دانشگاه ها تبدیل شده اند و این روند باید بازنگری و در صورت نیاز اصلاح شود.
روحاني مچكريم