به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، جعفر توفیقی امروز در چهل و هشتمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه های دولتی سراسر کشور در آمل گفت: ما تا امروز با رویکرد فعلی وزارت علوم توانستیم تا حد زیادی در زمینه آموزش عالی موفق عمل کنیم؛ اما دیگر آن رویکرد سابق پاسخگوی نیازهای جامعه و دانشگاه نیست.
وی با اشاره به لزوم پیوند بین دانشگاه و صنعت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اگر امروز این پیوند به طور کامل و عملی برقرار نشود، ما نباید انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی را نیز داشته باشیم؛ چرا که این دو لازم و ملزوم یکدیگرند.
عضو شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم ادامه: برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت، باید دانشگاه های کارآفرین را به معنای واقعی کلمه راه اندازی کنیم.
توفیقی با بیان اینکه اگر دانشگاه باید کارآفرین باشد، از آن سو صنعت نیز باید دانش بنیان باشد، تاکید کرد: اگر صنعت ما دانش بنیان نباشد، نمی تواند در اقتصاد مقاومتی نقشی ایفا کند و برای این منظور نیازمند یک تجدید نظر حیاتی هستیم.
وی با بیان اینکه رفتار دانشگاه کار آفرین باید با رفتار دانشگاه های موجود متفاوت باشد، گفت: دولت کار آفرین طوری باید کار کند که 70 میلیون نفر کار آفرین داشته باشد؛ ولی بعد از 35 سالی که از عمر انقلاب می گذرد در دانشگاه در امر کار آفرینی توانمند سازی نشده است.
عضو شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه های امروز سیستمی هستند که در ورود و خروج دانشجوهای آنها کنترلی وجود ندارد و اینگونه دانشگاه ها باید به دنبال اصلاح خروجی و کنترل باشند و لازم است به خروجی های دانشگاه ها نگاه ویژه شود.