به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، معاون فنی و عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در همایش توسعه پایدار فضای سبز شهری در دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه در طول سال گذشته ۴۰۰ هزار هکتار به فضای سبز کلانشهر تبریز افزوده شده است، گفت: در حال حاضر سرانه فضای سبز درون شهری تبریز هشت و نیم متر و سرانه فضای سبز برون شهری ما ۱۰ متر است.
محمدصادق پورمهدی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای توسعه فضای سبز، توسعه پارکهای محله ای است و باید این پارکهای با متراژ های اندک ولو ۵۰۰ متری را افزایش دهیم و فقط به دنبال احداث پارکهای چند هزار متری نباشیم، تصریح کرد: احداث ۲۰ پارک دو منظوره در برنامه کاری مدیران شهری تبریز قرار دارد که در مواقع بحران نیز می توان از این پارکها بهره برد.
وی اضافه کرد: باید به توسعه متوازن فضای سبز در شهرها توجه کرد و این مسئله پیش نیاید که بخشی از شهر فضای سبز داشته باشد و بخش دیگر آن خالی و خشک به نظر رسد.
معاون فنی و عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در دولت های قبلی ۳۰۰ هزار هکتار تغییر کاربری فضای سبز صورت گرفته است، گفت: برنامه های استان در این خصوص این است که تغییر کاربری فضای سبز تا حد ممکن صورت نگیرد که این امر هم نیاز به اعتبار و تملک نیاز دارد.
پور مهدی افزود: روزگاری به تبریز باغ شهر می گفتند، ولی امروزه اکثر باغات از بین رفته است، اگر چه در اطراف تبریز و شهرهای دیگر استان باغات زیادی احداث شده است که این امر هم یکی از عوامل کمبود آب است.
قائم مقام رییس دانشگاه تبریز نیز در این همایش با تاکید بر اینکه این دانشگاه به مقوله فضای سبز در حد استاندارهای جهانی اهمیت می دهد، گفت: در ۲۰ سال گذشته در این دانشگاه رشته مهندسی فضای سبز دایر شد و در حال حاضر فارغ التحصیلان زیادی از این دانشگاه در سراسر کشور در سازمان ها پارک ها، شهرداری ها و سایر دستگاه های مرتبط ، مشغول به فعالیت هستند.
حمیدرضا قاسم زاده در ادامه تصریح کرد: در ۱۲ سال گذشته در دانشگاه تبریز ستاد فضای سبز تشکیل شده و اخیرا هم فعالیت های آن گسترده تر شده که نمونه بارز آن برگزاری این همایش است.
وی با بیان اینکه این دانشگاه در توسعه فضای سبز همواره پیشگام بوده است، اضافه کرد: وجود ۹۰ هزار اصله درخت و ۸۵ هزار متر مربع فضای سبز و همچنین یک باغ ۱۴ هکتاری برای کارهای تحقیقاتی از جمله فعالیت های دانشگاه تبریز برای توسعه فضای سبز است که برای آبیاری آنها از آب قنات استفاده می شود و حتی یک لیتر آب شامیدنی در این دانشگاه، صرف آبیاری فضای سبز نمی شود.
دکتر منصور مطلوبی، دبیر علمی این همایش با اعلام اینکه ۲۰۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۶۲ مقاله پذیرفته شد که ۳۵ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۲۷ مقاله نیز در قالب پوستر در طول برگزاری این همایش ارایه خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه این همایش به منظور نیل به اهداف سند چشم انداز نظام مقدس جمهوری اسلامی و بر اساس منویات مقام معظم رهبری در مقوله محیط زیست شهری، با محوریت بهینه سازی مصرف آب و همچنین ارتباط فضای سبز با سلامت جامعه، مشارکت شهروندان، روشهای نوین نگهداری فضای سبز و ... برگزار می شود، تصریح کرد: توجه بیشتر به مقوله آب و خاک بعنوان عنصر ضروری محیط زیست شهری و توجه به شادابی، ایمنی، سلامت جامعه و خلاقیت در زیبایی ها و توسعه پایدار شهری از دیگر اهداف اصلی این همایش است.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مدیریت تنش های محیطی، آلاینده ها، سلامت جامعه و فضای سبز شهری، ضرورت بهینه سازی مصرف آب در فضای سبز شهری، گیاهان، کودکان و هوای پاک، روشهای نوین مدیریت و نگهداری فضای سبز، استانداردهای فضای سبز، معماری منظر و طراحی فضاهای ویژه، نقش تحقیق و پژوهش در توسعه فضای سبز پایدار، جایگاه فضای سبز در توسعه شهری، قوانین فرادستی حمایت از فضای سبز (اراضی و آب) و مدیریت مشارکتی شهروندان در فضای سبز را از جمله محورهای این همایش اعلام کرد.
دانشگاه تبریز این همایش را با همکاری سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز به مدت دو روز و با برگزاری کارگاه های آموزشی و سخنرانی های علمی برگزار می کند.