به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر صفی خانی در نشست تخصصی اولین کنگره کشوری آکادمی اقتصاد سلامت گفت: با وجود تمام تلاش های انجام شده، دولت باید هزینه های درمانی را متحمل شود نه اینکه بیشترین بار مالی آن بر دوش مردم باشد.
وی سرانه هزینه سلامت را در ایران را بالا ذکر کرد و گفت: ایران اکنون در بین کشورهایی است که بیش از 60 درصد سهم بهداشت و درمان را مردم تامین می کنند. میانگین جهانی 18 درصد و در برخی کشورها این رقم تا 36 درصد است.
به گفته وی در 40 کشور دنیا بیشترین بار مالی سلامت بر دوش مردم است که ایران در بین این کشورها قرار دارد.
صفی خانی هزینه های نظام سلامت در کشور را سالانه 79 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: باید سهم بودجه های دولتی در حوزه سلامت افزایش یابد.
مشاور عالی موسسه پژوهش سازمان تامین اجتماعی گفت: 20 درصد بودجه سال 94 کل کشور به حوزه سلامت اختصاص یافته است.
وی افزود: سهم بخش درمان در سال 94 در مقایسه با سال 93 افزایش یافته اما از طرفی سهم بهداشت یک درصد در مقایسه با سال قبل کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه بیمارستان ها 50 درصد منابع درمان را به خود اختصاص می دهند اما بیشترین ناکارآمدی هم از همین بیمارستانهاست.
صفی خانی در پایان برقراری عدالت در تامین مالی سلامت را نیازمند مبانی نظری و تعهد حاکمیتی دانست و تصریح کرد: پایداری منابع عمومی مهمترین رکن در تامین عدالت است.