به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۲ تشکل دانشجویی دانشگاههای کشور در بیانیه ای، به صحبتهای اخیر وزیر بهداشت اعتراض کردند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود شهید مظلوم دکتر بهشتی
جناب آقای دکتر قاضی زاده هاشمی
وزیر محترم بهداشت،درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم؛
متاسفانه در روزهای گذشته شاهد انتشار اظهارات عجیب جنابعالی در خصوص دانشجویان و وظایف آنان در دانشگاه ها بوده ایم که به جد موجب نگرانی فعالین جنبش های دانشجویی به خصوص در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور شده است.
حضرت عالی در همایشی در مشهد در اظهار نظری عجیب و تامل برانگیز فرموده اید «...درس خواندن تنها وظیفه ای است که امروز دانشجویان بر عهده دارند که باید فقط به آن بپردازند و امور مملکتی را به صاحبان آن یعنی رهبری، دولت و مجلس واگذار کنند. در واقع نیازی نیست که شما در همه حوزه ها وارد شده و اظهار نظر کنید.»
آقای دکتر! از ابتدای شکل گیری دولت یازدهم همواره شاهد برخی اظهار نظر ها از سوی مسئولین مختلف دولتی و یا مشاوران فکری دولت بوده ایم که با درک معنای ناقصی از نخبه گرایی، در هر مرحله بخشی از مردم جامعه را از دایره شایستگی و صلاحیت برای درک و فهم و اظهار نظر در مورد مسائل کشور کنار گذاشته اند و با توهین های مکرر به قشر های مختلف مردم، موجبات ناراحتی آن ها را فراهم کرده اند؛اما اخیرا جنابتان که همواره در طی این دو سال به واسطه عملکرد خوب در وزارت بهداشت مورد حمایت فعالین دانشجویی بوده اید، در سخنانی عجیب و بر خلاف اصول اصلی ای که این انقلاب بر پایه ی آن ها شکل گرفته تنها وظیفه دانشجویان را درس خواندن می دانید و به این ترتیب خط بطلانی بر قریب به شش دهه فعالیت جنبش دانشجویی در این کشور کشیده اید!
به عبارتی بر اساس این اظهارات همه زحماتی که دانشجویان و به خصوص تشکل های دانشجویی از زمان اختناق دوره پهلوی تا انقلاب و پس از آن در جنگ تحمیلی و نیز در برهه های گوناگون آزمون های دشواری که این انقلاب از سر گذرانده برای ارتقای خود و دانشگاه و تلاش برای تاثیر گذاری در جامعه و بیداری و آگاهی بخشی به آن کشیده اند و حتی در این راه از زندان رفتن و شکنجه شدن و ایثار جان خود نیز ابایی نداشته اند، پوچ و بیهوده و غلط بوده است!
جناب آقای دکتر هاشمی! جالب این جاست که حتی اگر بخواهیم به فرمایشات جنابعالی عمل کنیم نیز چاره ای نمی ماند جز فعالیت تشکیلاتی گسترده و تلاش برای داشتن درک و تحلیل نسبت به مسائل مختلف و اظهار نظر در مورد آن ها! چه در فرمایشاتتان دانشجویان را به منویات رهبری ارجاع داده اید و همان طور که قطعا می دانید رهبری نظام در مناسبت های مختلف، در دیدارها، پیام ها و فرمایشاتشان، بر لزوم فعالیت تشکیلاتی دانشجویان و داشتن تحلیل و موضع گیری نسبت به وقایع مختلف تاکید دارند که در این جا صرفا به بخشی از آن ها اشاره می کنیم:
*من این تشکر را از تشکل های دانشجویی بکنم.من پارسال یا پیرارسال بود که در همین جلسه به دانشجو ها خطاب کردم؛ گفتم چرا در مسائل اجتماعی موضع نمی گیرید و وارد نمی شوید؟من خوشبختانه می بینم در این دو سه سال اخیر موضع گیری در مسائل گوناگون،در محیط های دانشجویی و جوان های دانشجو،خیلی بارز است؛خوب این خوب است.این را من تقدیر می کنم و تشکر می کنم."دیدار با دانشجویان_۱۶ مرداد ۹۱
*حرکت سیاسی دانشجویان و کار سیاسی در دانشگاه ها چیز مثبتی است... بعضی خیال می کنند که تحرک سیاسی دانشجویان در دانشگاه ها فقط فایده اش این است که این جوان یک خرده تخلیه بشود؛ نه، این جوان را ما برای فردای اداره کشور لازم داریم. این باید سیاست را بفهمد، مغزش در زمینه سیاست،مغز پخته و کارآمدی باشد؛ و الا فریبش می دهند و زمینش می زنند.خوب این لازم است؛منتها آن چه که لازم است قدرت تحلیل و فهم سیاسی است."دیدار با روسای دانشگاه ها.۲۴ مرداد۸۵
*بنده دلم می خواهد این جوانان ما، شما دانشجویان؛ چه دختر و چه پسر و حتی دانش آموزان مدارس روی این ریزترین پدیده های سیاسی دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم تحلیل هم که می دهید خلاف واقع باشد؛ باشد!... کشوری که جوانانش سیاسی نباشند، اصلا توی باغ مسائل سیاسی نیستند،مسائل سیاسی دنیا را نمی فهمند،جریان های سیاسی دنیا را نمی فهمند و تحلیل درست ندارند مگر چنین کشوری می تواند بر دوش مردم،حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند؟!"دیدار با دانشجویان.آبان۷۲
حال باید پرسید اگر به راستی دولت چنین نظری در باره ی وظایف دانشجویان دارد این همه تاکید برای ساختن تشکل های موازی و متعدد در دانشگاه ها برای چیست؟به عبارتی اگر دانشجویان فقط باید درس بخوانند چرا مسئولین ذی ربط در وزارت خانه متبوعتان اصرار دارند کانون ها و تشکل های دانشجویی بدون وجود هیچ نیاز واقعی ای صرفا به صورت متعدد و متکثر شکل بگیرند؟ وسوال مهم تر این که آیا این اظهارات بعد از همه مشکلاتی که در دو سال اخیر و عمدتا در وزارت علوم از سوی دولت برای دانشجویان و تشکل های انقلابی به وجود آمده ، مجوزی برای تعمیم گسترده یاین اقدامات در دانشگاه های وزارت بهداشت است و آیا قرار است منتظر موج جدیدی از بی اعتنایی به دانشجویان و تشکل های دانشجویی و بستن فضای نقد و انتقاد و این بار به بهانه وظیفه ی درس خواندن باشیم؟
آقای دکتر هاشمی! انتظار می رود طی روزها و هفته های آتی حداقل به بخشی از این سوالات و نگرانی ها پاسخ دهید و باب سوء استفاده از این صحبت ها را _که ما به دلیل اقدامات و فرمایشات عمدتا متعهدانه جنابعالی در گذشته فعلا آن ها را فقط یک سوء تفاهم می دانیم _به روی برخی از مسئولین دانشگاه ها که منتظر مجوز برای محدود کردن دانشجویان انقلابی هستند ببندید.
و السلام علی من اتبع الهدی...
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پرستاری رامسر