به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه خراسان، توسعه کمي دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي صرف نظر از نبود زير ساخت ها تبعات فراواني دارد . هر چند متوليان توسعه کمي را در راستاي افزايش جمعيت دانشجويي عنوان مي کنند اما نبود زير ساخت ها مشکل ساز شده است به ويژه در رشته هاي تحصيلي که نياز دارد تا دانشجويان آن با کسب مهارت دانش آموخته شوند. طبق اسناد آموزشي بايد در خراسان شمالي، هر دانشگاهي به شکل تخصصي فعاليت کند تا بتواند به خوبي به رسالت اصلي اش که تربيت نيروي ماهر و متعهد است عمل کند اما هنوز اين اسناد اندر خم کوچه پس کوچه هاي بررسي و تاييد قرار دارند.
دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي استان از نبود استادان مجرب و کارگاه ها، ارتباط نداشتن با صنايع و همچنين گذراندن دروس مهارتي و عملي به شکل تئوري مي گويند.يکي از دانشجويان رشته مهندسي صنايع استان از نبود ارتباط ميان صنعت و دانشگاه مي گويد و ادامه مي دهد: صنايع استان، دانشجويان را قبول ندارند و با وجود آن که اغلب واحدهاي درسي مان پروژه محور است به دليل همکاري نکردن صنايع به ناچار آن ها را به شکل تئوري مي گذرانيم.
یکی ديگر از دانشجويان هم به زير ساخت هاي ضعيف رشته هاي فني و مهندسي در برخي از دانشگاه ها به ويژه موسسه هاي غير دولتي اشاره و عنوان مي کند: اغلب اعضاي هيئت علمي گروه فني و مهندسي در دانشگاه هاي استان مدرک کارشناسي ارشد دارند.
يکي از دانشجوياني که در رشته عمران تحصيل مي کند به ارائه مطالب تئوري و پوچ به دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي اشاره مي کند و مي گويد: مطالبي که در کلاس هاي درسي مي آموزيم هيچ کاربردي در بيرون از دانشگاه ندارد و فقط سطح دانشگاه هاي استان از لحاظ ارائه مطالب تئوري با هم متفاوت است.وي ادامه مي دهد: دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي استان در آينده به مهندسان نابلدي تبديل مي شوند.
ديگر دانشجويي که در اين رشته تحصيل مي کند به نبود ارتباط ميان صنعت و دانشگاه اشاره و تاکيد مي کند: بايد در دانشگاه ها تمام گرايش هاي رشته عمران که تعداد بسياري هم دارد به دانشجويان آموزش داده شود تا آن ها براساس علاقمندي شان در هر گرايش که علاقه دارند ادامه تحصيل بدهند.وي به معضل گذراندن دوره کارآموزي دانشجويان اين رشته هم اشاره و تاکيد مي کند: آن قدر براي برگزاري اردوها و بازديدهاي علمي دانشجويان فني و مهندسي که بخشي از دروس آن هاست مانع تراشي مي شود که آموزش دانشجويان را بي نتيجه مي کند.
مهاجرت اعضاي هيئت علمي و استادان گروه فني و مهندسي دانشگاه هاي استان به دليل حمايت نکردن مسئولان از فعاليت هاي آن ها موضوع ديگري است که گريبان گير جامعه فني و مهندسي استان شده است.يکي از اعضاي هيئت علمي دانشگاه پيام نور استان در اين باره اظهارمي دارد: متاسفانه مديران ومسئولان استان کار، تجربه و طرح هاي اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها را قبول ندارند و حاضرند مشاور پروژه هايشان را از تهران، اصفهان، شيراز و مشهد بگيرند اما به اعضاي هيئت علمي دانشگاه هاي استان اعتمادي ندارند.
«آرش صدري» ادامه مي دهد: بودجه اي را که از تهران به استان اختصاص مي يابد به غير بومي ها مي دهند در حالي که مي توان از توانمندي دانشجويان و استادان رشته هاي فني و مهندسي استان در تمام زمينه ها و پروژه هاي کلان استفاده کرد.وي تاکيد مي کند: بي توجهي مسئولان استان موجب مهاجرت اعضاي هيئت علمي مجرب دانشگاه ها مي شود.
عضو هيئت علمي مجتمع آموزش عالي اسفراين هم با بيان اين که با وضعيت کنوني دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي، سواد مهارتي را ياد نمي گيرند، بيان مي کند: اگر دانشگاهي زير ساخت هاي لازم به ويژه کارگاه و عضو هيئت علمي نداشته باشد، دانشجويانش نمي توانند وارد صنعت شوند و دانشجويان بي سواد تربيت ميشوند.
دکتر«قاسمي فر» تاکيد مي کند: اگر دلمان به حال آينده دانشجويان مي سوزد بايد با مسئوليت بيشتري مجوز ايجاد رشته هاي فني ومهندسي را به دانشگاه ها بدهند.وي با بيان اين که بايد در خراسان شمالي هر دانشگاهي به شکل تخصصي فعاليت کند تا بتوانيم به خوبي رشد کنيم، عنوان مي کند: متاسفانه وزارت علوم در اين زمينه حساسيت لازم را ندارد و اين امر موجب مي شود دانشجويي که به شکل تئوري تحصيل کرده و دانش آموخته شده، صنعت قبولش نکند و تا مهارت ياد نگيرد و ابزار دستش نگيرد نمي تواند کاري انجام دهد و در اين زمينه هيچ ايرادي به صنايع وارد نيست که چرا دانش آموختگان رشته هاي فني و مهندسي مراکز آموزش عالي ضعيف را قبول نمي کنند.
در اين ميان نماينده مردم 5 شهرستان استان وعضو هيئت رئيسه کميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي به گزارشگر ما مي گويد: نبود ارتباط ميان صنعت و دانشگاه رنج بزرگي است که در کشور داريم و دامن خراسان شمالي را هم گرفته است.
دکتر جعفري تاکيد مي کند: صنعت پذيرفتن دانش آموختگان و دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي را حاشا مي کند و براي خودشان حريمي تعريف کردند و دانشجويان و استادان را نمي پذيرند و اين ظلم بزرگي است در حالي که نبايد دانشجويان را در مراکز صنعتي نامحرم دانست.
وي با بيان اين که کانون مراکز صنعتي دفاتر تحقيقاتي هم ايجاد کردند و باور نادرستي از دانشگاهيان دارند که اين ايراد جدي به آن ها وارد است، مي افزايد: اگر در مواردي استادان اعلام کنند که کار يا پروژه اي که آن ها مي توانند انجام دهند به استان ديگري واگذار مي شود به طور حتم اين موضوع را از سوي مسئولان اجرايي استان پيگيري مي کنيم.