کد خبر:۴۴۸۳۶۸
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی:

دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان به همت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی طی یک ماه آینده در بیرجند راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، محمد قادر قادری، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی امروز در دیدار با مدیر توسعه و ارتقای شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان گفت: با توجه به صحبت‌های انجام شده حداکثر تا یک ماه آینده دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان در بیرجند افتتاح می‌شود.

 

وی هدف از راه اندازی این دفتر را با توجه به به پیشرفت تکنولوژی، ارائه خدمات گسترده‌تر، بروز و کارآمد به هم‌استانی‌ها عنوان کرد.

 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید جهاددانشگاهی در ارائه خدمات تخصصی پیشرو باشد، بیان داشت: ارتباط هرچه بیشتر با پژوهشگاه‌ها و سازمان‌های معتبر علمی ملی و بین‌المللی از فصول کاری اینجانب بوده است که ارتباط با پژوهشگاه بزرگ رویان و راه‌اندازی این دفتر در راستای انجام این مأموریت است، امید است این نمایندگی مقدمه تعامل با این پژوهشگاه برای مأموریت‌های بزرگتر در استان باشد.

 

قادری افزود: در ایران برای تعداد زیادی از بیماری‌های خونی از سلول‌های بنیادی خون بند ناف استفاده می‌شود.

 

وی گفت: با توجه به اینکه با راه اندازی بانک خون بند ناف ذخیره ژنتیکی خوبی در کشور ایجاد می‌شود، اما متأسفانه از استان‌های شرقی کشور تعداد خون‌هایی که در بانک خون بند ناف داریم کم است، لذا ضرورت دارد در استان‌های شرقی کشور بانک خون بند ناف ایجاد شود تا با این کار نقشه ژنتیکی کشور را کامل کنیم.

 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این کار کمک می‌کند در شرایط لازم از نقشه ژنتیکی بهتر استفاده کنیم، بیان داشت: اگر متقاضی برای سلول‌های بنیادی در استان‌های شرقی کشور داشته باشیم از خون افراد همان منطقه بهتر می‌توانند استفاده کنند.

 

جمع‌آوری 60 هزار نمونه خون بند ناف از سراسر کشور

 

اشکان مزدگیر، مدیر توسعه و ارتقای شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان نیز در این جلسه گفت: شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان در سال ۸۳ زیر مجموعه پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی بنیان‌گذاری و از سال ۸۴ فعالیت خود را در زمینه جمع‌آوری خون بند ناف آغاز و بیش از ۱۰ سال فعالیت داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه در ۲۳ استان در حال حاضر دفتر نمایندگی داریم، افزود: در حال حاضر حدود ۶۰ هزار نمونه خون بند ناف از سراسر کشور جمع آوری و در بانک خون بند ناف ذخیره‌سازی شده است.

 

مدیر توسعه و ارتقای شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان بیان داشت: در بازدید از امکانات جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و با توجه به رویکرد مثبت ریاست جهاددانشگاهی و امکاناتی که فراهم شده شاهد افتتاح دفتر نمایندگی در خراسان جنوبی به صورت رسمی خواهیم بود.

 

مزدگیر با بیان اینکه بانک خون بند ناف به صورت عمومی و خصوصی اداره می‌شود، افزود: در بانک خون عمومی رویان متقاضی خون را اهدا کرده و مالکیت دیگر با آن‌ها نبوده و برای متقاضیان واجد شرایط استفاده خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در بخش بانک خصوصی و فامیلی متقاضیان نمونه خون بند ناف خود را ذخیره و در مواقع مورد نیاز خود و اطرافیانشان می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

مدیر توسعه و ارتقای شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان افزود: برای خواهر و برادر ۴۰ تا ۴۵ درصد و برای پدر و مادر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد احتمال تطابق در پیوند از نظر ژنتیکی وجود دارد.

 

مزدگیر با اشاره به اینکه خون بند ناف سلول‌های بنیادی آن از جنس همتاپولتیک یا‌‌ همان سلول‌های بنیادی خون ساز مغز استخوان است، گفت: در واقع سلول‌های بند ناف می‌توانند در پیوند مغز استخوان در بحث بیماری خونی جایگزین شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار