به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو ، روزنامه آلمانی «ولت» در گزارشی با عنوان «اوباما به شکست راهبرد خود در سوریه اذعان میکند» نوشت که دولت آمریکا تلاشهای بیفایده برای آموزش مخالفان میانهرو در سوریه را پایان می دهد و اکنون از برنامه جدیدی صحبت به میان است که برای اجرا با موانع زیادی مواجه خواهد شد.
یک سال از برنامه جنجالی آمریکاییها در ایجاد تفاوت میان مخالفان مسلح دولت قانونی سوریه و تفکیک آنها به تندرو و میانهرو و سعی در تسلیح و آموزش آنها گذشت. روز جمعه، پنتاگون که با حملات کوبنده روسها به مواضع تروریستها در سوریه و فرار دستهجمعی تروریستها به سمت عراق و افتادن ابتکار عمل به دست مسکو روبرو است، اعلام کرده که دیگر پولی برای تسلیح و آموزش معارضان خرج نمیکند.
در برنامه 500 میلیون دلاری پنتاگون بنا بود «معارضان میانهرو» تقویت شوند و علاوه بر شکست داعش، بعدها با ارتش سوریه هم بجنگند و شعار «اسد باید برود» را تحقق بخشند.
در این گزارش آمده است که «اوباما نخست گفت که هیچ راهبردی ندارد سپس برنامه آموزش مخالفان اسد را ارائه داد و اکنون هم با گذشت 10 ماه و در حالی که نیممیلیارد دلار برای آموزش و تجهیز 15 هزار معارض سوری هزینه شده است، این طرح را به خاک میسپارد. به این ترتیب پیامدهای شکست طرح پنتاگون آشکار میشود.»
بنابر این گزارش، «آمریکا تا پایان سال 2015 نیرویی معادل 5 هزار و 400 نفر در سوریه خواهد داشت. در سپتامبر پس از اینکه آمریکا 60 تن را در ترکیه آموزش داد، گزارشی موقتی ارائه شد که نشان میداد از میان این افراد تعداد قابل توجهی برای مقابله با جبههالنصره مشارکت نداشتند همچنین مشخص شد که در سپتامبر فقط 4 یا 5 نفر در راستای موارد آموزش دیده اقدام کردهاند. مدت کمی پس از این بود که پنتاگون ناچار شد که اعتراف کند که برخی از این افراد به گروههای بنیادگرا پناهنده شدهاند.»
«انتقال سلاحهایی که از آمریکاییها به دست معارضان رسید هم شامل همین مسئله میشود و این یعنی که این سلاحها به دست افراد نامناسبی رسیده است. «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا روز گذشته در این مورد موضعگیری کرد و گفت که آمریکا بر توانمند کردن نیروهای سوری در سوریه متمرکز خواهد بود.»
«باید گفت که از آغاز، سیاستهای آمریکا در زمینه آموزش نظامیان سیاستی ضعیف بود. افرادی که آمریکاییها آنها را آموزش میدادند، باید فقط با داعش بجنگند و نه ارتش دولت اسد. اما تعدادی از این افراد برای چنین موضعگیری آمادگی نداشتند.»
ولت نوشت: «این اقدامات به جنگ داخلی و مرگ 250 هزار نفر و آوارگی یک میلیون نفر منجر شدهاند. در واقع شکست راهبرد آموزش بحرانی عمیق برای اوباماست چرا که وی از آغاز ناآرامیها در سوریه عملکرد ناموفقی داشته است. مثلا وی برای اسد خط قرمز تعیین کرد اما به دلیل اینکه کنگره از او حمایت نکرد، نتوانست اقدام نظامی را عملیاتی کند.»
این روزنامه آلمانی در نهایت سیاستهای آمریکا را اینطور نتیجهگیری کرد که: «در ماههای اخیر توجه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور سوریه به مناطق ناآرام در سوریه جلب شده است و منابع خبری اعلام کردهاند که سوریه مناطقی که نیروهای داعش در انجا مستقر هستند را تحت نظر دارند و تمامی گروههایی را که با اسد میجنگند را هدف قرار دادهاند.»