کد خبر:۴۴۹۴۶۶
معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم خبر داد:

فعال شدن ۲۰ اتحادیه علمی دانشجویی تا پایان سال تحصیلی جاری در دانشگاه‌های کشور

معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با اشاره به فعالیت پنج اتحادیه علمی دانشجویی در کشور گفت: تا پایان سال تحصیلی جاری، ۲۰ اتحادیه دیگر در رشته‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور فعال می‌شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید ضیا هاشمی شب گذشته در اختتامیه «جشنواره ملی حرکت» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسیم مشهد، با اشاره به این‌که امسال برای نخستین بار در جشنواره دانشجویان سایر کشورها نیز حضور داشتند، گفت: در این جشنواره 700 انجمن علمی- دانشجویی برتر دانشگاه‌ها و ۲۵۰۰ عنوان اثر از ۷۶ دانشگاه کشور حضور یافتند.

وی با بیان این نکته که انجمن‌های علمی- دانشجویی منجر به ایجاد شور و نشاط در دانشگاه می‌شوند، افزود: انجمن‌های علمی سرمایه‌های بی‌بدیل دانشگاه محسوب می‌شوند.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با اعلام این خبر که سعی خواهم کرد، آذرماه امسال یک نماینده از انجمن‌های علمی- دانشجویی در محضر رئیس جمهور سخنرانی کند، گفت: در انجمن‌های علمی- دانشجویی رنگین کمانی از تخصص‌های مختلف حضور دارند که باید از تخصص آنان بهره‌گیری شود.

 

هاشمی با بیان این‌که ۳۰ درصد انجمن‌های علمی- دانشجویی انجمن‌های فنی و مهندسی هستند، تصریح کرد: علوم انسانی نیز ۳۳ درصد انجمن‌های ما را به خود اختصاص داده‌اند؛ اما متاسفانه علی‌رغم تعداد بالای آنان شاهد حضور ۱۷ درصدی آن‌ها هستیم که امید است این انجمن‌ها نیز بیش از گذشته پر رنگ شوند.

 

وی تاکید کرد: انجمن‌های علمی بی‌بدیل در دانشگاه هستند، البته سایر نهادهای دانشگاهی مانند نشریات، کانون‌های فرهنگی و تشکل‌هاس اسلامی نیز سرمایه‌اند؛ اما فعالیت‌های انجمن‌های علمی جزو ماموریت‌های ذاتی دانشگاه محسوب می‌شود، زینت‌المجالس نیستند، بلکه یک ضرورت قطعی برای دانشگاه می‌باشند.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با یادآوری این‌که دانشجو قشر نخبه و انجمن‌های علمی مکانی برای حضور این نخبگان می‌باشد، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم این همه استعداد با امکانات بیشتری فعالیت کنند، البته من نیز مطالبه دارم که دانشجویان خود پیشگام شوند و از مسئولان امکانات بخواهند.

 

ارتباط برون دانشگاهی را توصیه نمی‌کنم

 

هاشمی در ادامه بر استقلال دانشگاه تاکید و تصریح کرد: ارتباط برون دانشگاهی را توصیه نمی‌کنم. حفظ استقلال دانشگاه نباید متکی به بیرون باشد.

 

وی ادامه داد: دانشگاه باید پیشرو و پیشگام باشد و قرار نیست از بیرون خط بگیرد بلکه دانشگاه خود باید به بیرون خط دهی کند.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم افزود: اما در ارتباط با انجمن‌های علمی-دانشجویی باید گفت آنان باید با بیرون ارتباط داشته باشند. ضعف‌ها را شناسایی کنند و در مسیر رفع آن بکوشند.

 

هاشمی با تاکید بر این نکته که مدیران صنایع موظف هستند که در شکوفایی استعدادهای دانشجویی کمک کنند، خاطرنشان کرد: در انجمن‌های علمی هم رشد علمی تجربه می‌شود هم مدیریت چالش‌ها. بنابراین دانشجویانی که در این حیطه فعالند مدیران لایقی می‌شوند.

 

وی ضمن اشاره به این موضوع که انجمن‌های علمی دانشجویی عرصه توانمند سازی هستند و وظیفه دانشگاه ارتقای این توانمندی‌ها است، گفت: البته حوزه کار فرهنگی نیز جزو اقدامات اصلی دانشگاه محسوب می‌شود که می‌بایست بودجه اصلی نیز صرف آن شود نه بودجه‌های سرریز از دیگر مجموعه‌ها.

 

برخی در صدد کوچک کردن افتخار آفرینی تیم مذاکره کننده هستند

 

معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم بر استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی در حل مشکلات فعلی کشور اشاره و در ادامه سخنان خود تصریح کرد: شاهد بودیم در روزهای اخیر پرونده‌ای مهلک به همت یک جمع دانشمند به سامان رسید که این یک افتخار ملی است، البته بگذریم از برخی حاشیه‌ سازی‌ها که درصدد بودند این دستاورد را کوچک کنند.

 

هاشمی تاکید کرد: یک تیم غیور با استفاده از علم و قدرت، تصمیم گیری و شهامت در مقابل قدرت‌های بزرگ ایستاد و افتخاری آفریدند که در طول تاریخ به عنوان یک نقطه روشن ثبت خواهد شد و کسانی می‌توانند چنین افتخار آفرینی کنند که از جوانی در این مسیر قرار گرفته باشند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به توسعه اتحادیه‌های علمی- دانشجویی اشاره و خاطر نشان کرد: تا کنون شش اتحادیه علمی- دانشجویی در کشور ایجاد شده که امیدواریم تا پایان سال جاری این تعداد به ۲۰عنوان برسد. البته در کشور حدود ۳۰۰ انجمن علمی در بخش اساتید داریم که امید است انجمن‌های علمی- دانشجویی را با انجمن‌های علمی اساتید پیوند و ارتباط دهیم.

.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار