به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از اهواز، واحد پردیس بین الملل اروند که در شهر آبادان قرار داشت، با هدف جذب دانشجویی پولی توسط دانشگاه علوم پزشکی اهواز راه اندازی شد.
پردیسی که از کمترین امکانات دانشجویی محروم بود؛ اما چون هر ترم دانشجویان هزینه های میلیونی از بابت شهریه پرداخت می کردند؛ برترین رشته های حوزه سلامت یعنی دندانپزشکی و پزشکی و چند رشته دیگر در آن واحد ایجاد شده بود.
پس از مدتی به دلیل عدم تجهیز امکانات برای آن واحد و همچنین علاقه مند نبودن اساتید برای حضور در واحد پردیس دانشگاه علوم پزشکی در اقدامی غیر قابل تصور واحد پردیس اروند به دانشگاه مرکزی منتقل شد.
این انتقال علاوه بر کاهش کیفیت آموزشی موجب نوعی ظلم در حق سایر دانشجویان شد و مشکلات فرهنگی دیگری برای دانشگاه ایجاد کرده است که متاسفانه به علت نگاه اقتصادی مسئولان دانشگاهی به این مقوله از کنار آفت های این مسئله عبور کردند. حال به بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز رفتیم تا از نزدیک این مسئله را پیگیری کنیم.
علی دانشجوی رشته پزشکی است درباره عواقب دانشجویی پولی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: آموزش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز رو به قهقرا است و متاسفانه دانشگاه سلامت مردم را به بازی گرفته است.
وی افزود: اقدام دانشگاه با روح باورهای انقلاب تضاد کامل را دارد. مگر می شود در دانشگاهی که متعلق به انقلاب اسلامی است، خوی کاخ نشینی حاکم باشد، چرا عده ای باید بتوانند به صرف داشتن پول به خود اجازه دهند هر اقدامی را انجام دهند.
این دانشجویی پزشکی ادامه داد: در سال گذشته بدون توجه به کیفیت و کمیت آموزشی دانشجویان واحد بین الملل اروند را با دانشجویان دانشگاه اهواز تجمیع کردند و این مورد اعتراض همه دانشجویان قرار گرفت؛ اما مسئولان با بهانه های نامعلوم از پاسخگویی طفره رفتند.
وی گفت: این اقدام خلاف قانون است. طبق قانون باید دانشگاه 20 درصد مازاد ظرفیت دانشگاه را به دانشجوی پولی اختصاص دهد؛ اما می بینیم از طرفی تعداد ظرفیت کل دوره را کم کرده و از طرفی سهم دانشجویان پولی را افزایش داده است.
محمد دانشجوی رشته دندانپزشکی است می گوید: رشته های سلامت به طور مستقیم با جان مردم ارتباط دارند و نمی شود با جان مردم به راحتی بازی کرد.
وی افزود: دانشگاه نگاه اقتصادی به دانشجو دارد و چون دانشجویان پولی ماهی میلیون ها تومان پول شهریه می دهند، دانشگاه از جذب آنها خوشحال است؛ اما این باعث می شود دانشگاه عواقب این مسئله را نبییند.
این دانشجوی دندانپزشکی تصریح کرد: امکانات در حالب عادی برای دانشجویان دانشگاه کم است و اساتید چون تعداد زیاد است، نمی توانند برای دانشجویان وقت بگذارند؛ حال با تجمیع دانشجویان پولی با دانشجویان آزاد ظرفیت کلاس ها در برخی رشته ها به 160 نفر رسیده است.
وی تاکید کرد: این چه نوع عدالت آموزشی است من سال های تلاش و پشتکار کردم تا توانستم رتبه خوبی بیاورم تا بتوانم رشته دندانپزشکی قبول بشوم؛ اما فلان دانشجوی پولی که چون صرفاً پدری پولدار دارد و یا پدرش صاحب نفوذ است ،می تواند در بهترین رشته تدریس کند.
محمد افزود: تا آنجایی که شنیدم برخی از اساتید از سوی والدین این دانشجویان که غالباً از مسئولان استانی هستند، برای نمره دادن به فرزندان خود تحت فشار هستند و البته در کلاس هم این مسئله روی کیفیت تدریس اساتید اثرگذاشته و چون سطح کلاس به لحاظ علمی ناهمگن است تدریس را طاقت فرسا می کند.
کاظم دانشجوی رشته دندانپزشکی درباره اقدام دانشگاه علوم پزشکی در جذب دانشجوی پولی می گوید: خروجی های این دانشگاه با سلامت جامعه ارتباط مستقیم دارد نمی شود برای درآمدزایی جان مردم را به سخره گرفت و آن هم دانشجویانی که توانایی های لازم علمی را در کنکور کسب نکردند را در بهترین رشته های پزشکی مشغول به تحصیل کنیم.
وی در ادامه به ابعاد دیگر این فاجعه آموزشی اشاره کرد و بیان داشت: مسئولان همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند باید قبل هر کاری پیوست فرهنگی برای برنامه های خود داشته باشند؛ اما این اقدام ناپخته تجمیع دانشجویان پولی و روزانه باعث اختلاف های فرهنگی شده است.
این دانشجوی دندانپزشکی عنوان کرد: دانشجوی که بدون زحمت کشیدن و طی پروسه آموزشی وارد می شود، قطعاً تعهدی هم به قوانین دانشگاهی نخواهد داشت.
وی گفت: در سر کلاس 160 نفر به راحتی می توان دانشجویان پولی را تشخیص داد؛ چون نوع فرهنگ آنها بسیار متمایز است و این نوعی سرخوردگی و شکاف فرهنگی و اجتماعی را دامن می زند.
کاظم افزود: دانشگاه محل مقدسی است نه اینکه عده ای بخواهند هر روز ماشین مدل بالا، یا دماغ عمل کرده و یا پوشش نامناسب خود را جولان دهد و این یک انحراف بزرگی در دانشگاه است.
وی با اشاره به اتفاقی در دانشکده دندانپزشکی گفت: ترم گذشته یکی از دانشجویان روزانه در روی صندلی نشسته بود که یکی از دانشجویان پولی با بی احترامی به وی گفته بود از روی صندلی بلند شو؛ چرا که پدرم پول این صندلی را داده است.
لطفا در پیگیری این موضوع جدیت داشته باشید.
باتشکر