امین جودت، رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص چیستی واحدهای جوار صنعت گفت: این واحدها برای ماموریت خاصی ایجاد می شوند که مهمترین آن پیوند با صنعت است.
جودت افزود: در این واحدها دانشجویانی تربیت می شوند که مرتبط با صنعت رشته تحصیلی خود تخصص پیدا می کنند و برای فعالیت در همان صنعت تربیت می شوند.
وی با اشاره به اینکه یک سری از این دانشجویان افرادی هستند که در همان واحد صنعتی مشغول به کارند و با هدف کسب مهارت های بیشتر و جدیدتر و ارتقای شغلی، به تحصیل می پردازند، تصریح کرد: در این واحدها از امکانات خود واحدهای صنعتی استفاده می شود تا هزینه های دانشجویان کمتر شود.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی بطور خلاصه مهمترین هدف از تاسیس واحدهای جوار صنعت را تربیت دانشجوی مهارت محور و کارآفرین بر اساس نیاز روز و بازارکار دانست.
جودت در پاسخ به این سئوال که به طور احتمالی، در کدام بخش های صنعتی استان این واحدها تاسیس خواهند شد، گفت: هر صنعتی که اعلام نیاز بکند، امکان تاسیس واحد جوار صنعت برای ما وجود دارد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص تضمینی که این دانشگاه ها مورد اقبال واحدهای صنعتی قرار بگیرد، گفت: در کشور چهار و نیم میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی وجود دارد که متاسفانه بدلیل نداشتن تخصص جذب بازارکار نشده اند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی افزود: رویکرد این دانشگاه، آموزش دانشجویان به صورت هدفمند در کمترین زمان ممکن و به صورت کاملا عملی و کاربردی است و قطعا نیروی دارای مهارت هم مورد اقبال صنعت قرار می گیرد و هم این دانشجو هیچ وقت بیکار نمی ماند.
جودت در پاسخ به این سئوال که آیا مقدماتی برای تاسیس واحدهای جوارصنعت صورت گرفته است، گفت: مرکز فولاد آلیاژی کیمیای صبا که در شهرستان اسفراین در حال فعالیت است که از واحدهای جوارصنعت ما به شمار می رود.
وی در پایان گفت: به پیشنهاد یکی از نمایندگان استان، تاسیس یک مرکز جوار صنعت بزرگتر در دستور کار قرار گرفته و تا چند ماه آینده جزئیات بیشتری از آن خواهیم داد.