گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ یکی از شاخصه های مهم و موثر توسعه یافتگی کشورها توسعه سیاسی می باشد که دارای مولفه های مختلف بوده و با قرار گیری بر شاکله های مختص خود نمایانگر وضعیت کشور در این حوزه می باشد.بالطبع این توسعه یافتگی در چهارچوب اسلام با ارزشهایی مبتنی بر قرآن و سنت بازتعریف شده و ضمن ارائه الگوی نو و مدونی در عرصه سیاسی روز می تواند مولفه های جدیدی را مطرح نماید.
توسعه سیاسی در اسلام که در ابعاد مادی و معنوی با هدف تکامل بشر در این دو حوزه تعریف می شود دامنه وسیعی از ارزشهای اسلامی را در می بگیرد. اما یکی از این موارد ایجاد روحیه و نشاط سیاسی از طریق مشارکت همه اقوام و مذاهب در پیشبرد اهداف والای اسلام در یک جامعه می باشد.
انقلاب اسلامی ایران یکی از الگوهای موفق در زمینه ایجاد ساختار و بستر مناسب جهت رشد و توسعه سیاسی در میان کشورهای مسلمان منطقه می باشد. نقش مهم و پر رنگ لحاظ شده برای اقوام و ادیان مختلف ابراهیمی در قانون اساسی و حضور نمایندگان این طیف از توده اجتماعی کشور در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، و سهیم شدن ایشان در پی ریزی مسیر حرکت انقلاب اسلامی، فضای همدلی و مودت مناسبی در کشور فراهم نموده و در مسیر منویات امام خمینی و مقام معظم رهبری با الگو گیری از آموزه های قرآن و سنت در حال پیشروی است.
این مسیر در استان سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط خاص ژئوپلیتیکی همواره مورد نظر بیگانگان و بدخواهان انقلاب اسلامی بوده و با طرح ریزی اقدامات و حیله های مختلف بسیار مورد هدف واقع شده است ولی با توجه به پویایی ذاتی ناشی از تکامل انقلاب اسلامی توانسته به حد مطلوبی از صیانت دست یافته و خوشبختانه علی رغم فضای امنیتی حاکم در کل منطقه خاورمیانه با هدف توسعه همه جانبه ضمن حرکت مستمر در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی به یک فضای باز سیاسی مناسب دست یافته و عملاً توسعه سیاسی مناسبی رقم بزند.
نکته قابل تامل در این پرده لزوم توجه و نگاه دقیق مسئولین امر در حوزه سیاسی و امنیتی مبنی بر عدم سوء استفاده برخی سرویسهای امنیتی از فضای باز سیاسی حاکم بر انقلاب اسلامی و تغییر الگوی معاندت، از اقدامات خشونت آمیز علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به رویکردهای نرم افزاری می باشد و این همان خطر نفوذی است که مقام معظم رهبری اخیراً ضمن تاکید به هوشیاری بر مقابله جدی با آن تاکید نمود.
متاسفانه برخی افراد معلوم الحال با سوء استفاده از فضای باز سیاسی حاکم در استان اقدام به اتخاذ برخی مواضع بر خلاف سیاستهای کلی نظام نموده که اخیراً این موضوع روند رو به رشدی به خود گرفته است . با بررسی سیر مواضع این افراد در بزنگاه های مختلف ظاهراً به نوعی در تلاشند تا ضمن تغییر موازنه افکار عمومی به نفع سیاستهای خود و مرتجعین منطقه ای، استان را به حیاط خلوتی برای ایشان تبدیل نمایند.
حرکت در خلاف مسیر سیاستهای کلی نظام مانند حمایت از جریانهای برانداز دولت قانونی سوریه و متحدان منطقه ای آنها، سکوت در قبال فجایع مهم منطقه ای مانند کشتار مردم بحرین،عراق و یمن از یک سو و طرح مسایل و درخواستهای قومی و مذهبی علی رغم فضای باز سیاسی, با هدف ثابت نگاه داشتن تراز نارضایتی در جامعه نسبت به نظام, نشان دهنده نوعی حرکت نامتوازن برخی چهره های مذهبی در مسیر نامناسب بوده و بر ابهامات این جریانات فعال استانی می افزاید.
نکته تامل بر انگیز از طرف این افراد اینکه چگونه است که با گذشت چندین ماه از حمله عربستان به مردم بی دفاع یمن، تنها سکوت در قبال این فاجعه انسانی اتخاذ گردیده اما بلافاصله تنها چند روز پس از حمله جنگنده های روسیه به داعش و تضعیف مواضع ایشان این افراد در اولین فرصت، به اتخاذ موضع مستقیم علیه روسیه اقدام می کنند؟
از طرفی گذشته از استفاده از نمادهای برخی مرتجعین منطقه ای در برخی مکانهای مذهبی ، اتخاذ مواضع دوگانه و مبهم در خصوص فاجعه غم بار منا یکی دیگر از مصادیقی است که وقتی در کنار برخی مواضع دیگر این افراد معلوم الحال قرار می گیرد، ضمن مغایرت با سیاستهای کلی نظام نا خواسته اذهان را به سمت فعالیت جریان نفوذ در استان هدایت می کند. آیا جان حاجیان مسلمان و کشته شدن حجاج در فاجعه منا برای این آقایان تعبیر دیگری داشته؟ و یا شاید پای منافع و روابطی خاصی در میان باشد.
به هر تقدیر اینها سوالاتی است که شاید در پس چهره مقدس مابانه این افراد از اذهان برخی مخفی بماند ولی ذهن آزاد مردم در پی یافتن پاسخ مناسبی برای آن است.
متاسفانه برخی جریانات سیاسی استانی نیز با بهانه ایجاد وحدت اقدام به تعریف نقش و جایگاه غیر متعارف و خارج از عرف اداری برای این افراد می نماید که زمینه ساز بسیاری از بی قانونی ها، زیاده خواهی ها، و در نهایت تشنج در جامعه خواهد شد.
مرتضی چهکندی -فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.