به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، جلسه هماهنگی اساتید دانشگاه با دبیرخانه اقشار و معاونت بسیج سازندگی سپاه نینوای گلستان با موضوع «اقتصاد مقاومتی، فرصتها و چالشها» در دفتر بسیج اساتید استان گلستان واقع در ضلع شرقی دانشگاه گلستان برگزار شد.
نصرالله نژادقمی، رئیس سازمان بسیج اساتید استان گلستان، بهزاد شهدادی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد علی آباد کتول، علی رفیقی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، خدایار همتی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، احمد اسلامی، کارشناس سازمان بسیج سازندگی استان گلستان، علیرضا خواجه شاهکویی، رئیس بنیاد نخبگان استان گلستان، اسماعیل مهدیانی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان گلستان، علی بیرجندی، مسئول کارگاه اقتصاد مقاومتی استان گلستان، محسن آبادی، مسئول دفتر راهبردی سپاه نینوا گلستان، ابراهیم مهقانی، جانشین بسیج اساتید استان گلستان و کریمی از اسایتد دانشگاه و فعال حوزه اقتصاد مقاومتی از مهمانان این برنامه بودند که هر یک به بیان نظرات خود پرداختند.
مقام معظم رهبری از اجرای اقتصاد مقاومتی ناخشنود هستند
علی بیرجندی، مسئول کارگاه اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)، گفت: عامل به هر کاری اگر بصیرت نداشته باشد راه درستی را طی نخواهد کرد و هر چه سرعت بگیرد زاویه انحراف وی نیز بیشتر خواهد شد در واقع اساس هر کاری دانش، زیرکی و هوشیاری است، در اقتصاد مقاومتی نیز نیازمند همین دانش و هوشمندی هستیم.
بیرجندی با بیان اینکه بر عدم خشنودی مقام معظم رهبری از فعالیت های اقتصاد مقاومتی در کشور صحه میگذارم، تصریح کرد: فعالیتهای اقتصاد مقاومتی باید در ارتباط تنگاتنگ با صحنه علم و مراکز علمی باشد.
مسئول کارگاه اقتصاد مقاومتی استان گلستان متذکر شد: هر عرصه در اقتصاد مقاومتی باید با مراکز دانشگاهی ارتباط بگیرد و با پژوهش از سنت به سمت علم حرکت کند تا به نتیجه نهایی برسد.
در ادامه نیز محسن آبادی، مسئول دفتر راهبردی سپاه نینوای گلستان با بیان اینکه مسائل و مشکلات استان باید با ظرفیت های بومی حل شود، تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید به توانمند کردن بخش خصوصی و پرهیز از اسراف و استفاده از تولیدات داخلی بپردازیم.
نیازمند اقتصادی هستیم که تکانههای بین المللی روی آن تأثیر نگذارد
ابراهیم مهقانی، جانشین بسیج اساتید استان گلستان نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات موجود علاقه فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود به کارهای اداری است که اشباع شده است، مگر چقدر بازنشتسه دولتی داریم؟ کاری که بسیج سازندگی انجام داده است معرفی عرصههای جدید در بستههای ۳۰ میلیون تومانی است که انتظار میرود طرح های آن را فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه دهند.
وی تأکید کرد: ما نیازمند اقتصادی درونزا با پایههای مستحکم هستیم که تکانههای بین المللی نتواند روی آن تأتیر بگذارد.
مهقانی در پایان بر شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای بومی و ورود جدی فارغ التحصیلان دانشگاهی در ارائه طرح و ایده تاکید کرد.
نتیجه تسهیلات بانکی «بدهکاری» است/ جامعه نیازمند اقتصاد مویرگی است
در بخشی از نشست نیز داوود خاندوزی، به عنوان یکی از جوانان فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی، گفت: پرداختن به آمارهای دولتی مناسب نیست و باید ارزیابیها واقعی شود.
خاندوزی با بیان اینکه تسهیلات دادن اشتباه است، متذکر شد: نتیجه این تهسیلات بوجود آمدن بدهکاران بانکی است، این مدل بیش از موفقیت، ریزش داشته و کلی بدهکار به بار آورده است.
این جوان فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی متذکر شد: راه حل رفع مشکلات موجود، پرداختن به اقتصاد مویرگی زنجیره وار است که همه را درگیر کند.
سخنان بهزاد شهدادی، علی رفیقی، نصرالله نژادقمی، احمد اسلامی، اسماعیل مهدیانی و خدایار همتی به شکل مبسوط در همین خبرگزاری منتشر شد که مهمترین عناوین آن «لزوم پایش شهرکهای صنعتی، واگذاری اقتصاد به متخصصان بخش خصوصی بجای متصدیان این بخش، لزوم علمی کردن اقتصاد مقاومتی و نقش آفرینی مردم روستاها در زمینه تولید مایحتاج داخلی، مدیریت پولی جامعه، حمایت از نخبگان، مبارزه با باندبازیهای بازاری، استفاده از ظرفیت دانشگاهی و خارج ساختن تولیدکنندگان از وابستگی به تسهیلات بانکی» بود.
همچنین کارشناسان این نشست بر شناسایی مشکلات استان و رفع آن به صورت بومی با استفاده از ایدههای دانشگاهی و همچنین توجه به پتانسیلهای بومی مانند تولید گیاهان دارویی تأکید کردند و بر لزوم تشکیل خوشه صنعتی و توجه ویژه استانداری بر این امر و ورود فارغ التحصیلان بیکار در این خوشهها به بحث و تبادل نظر پرداختند.