آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۳۸۲۷
در برنامه تلویزیونی چرخ مطرح شد؛

نماینده سازمان ملل متحد در ایران: زمان آن فرا رسیده که سازمان ملل در تصمیماتش بازنگری کند

نماینده دبیر کل و هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: سازمان ملل متحد فقط برای این تشکیل نشده که انسان‌ها را به بهشت برساند. نجات از جهنم شاید مهم‌ترین کاری است که این سازمان بین‌المللی می تواند برای انسان‌ها انجام دهد!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل، شب گذشته سوم آبان‌ماه، گری لوییس نماینده دبیر کل و هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران مهمان برنامه زنده تلویزیونی «چرخ» در شبکه چهارم سیما بود و به سوالاتی پیرامون تغییر اقلیم و گرمایش زمین به عنوان یکی از چالش‌های اصلی پیش روی جوامع بشری و راهکارهای این سازمان  برای حل این بحران پاسخ داد.

 

در ابتدای این برنامه که اجرای آن را سیاوش صفاریان پور به عهده دارد، گری لوییس با تبریک هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل در پاسخ به این سؤال که با توجه به گذشت هفت دهه از فعالیت سازمان ملل، دنیا را بدون وجود این سازمان چگونه تصور می کردید، گفت: خوشحالم که همزمان با مراسم سالگرد هفتاد سالگی سازمان ملل سخن دومین دبیر کل این سازمان را تکرار بکنم: سازمان ملل متحد فقط برای این تشکیل نشده که انسان‌ها را به بهشت برساند. نجات از جهنم شاید مهم‌ترین کاری است که این سازمان بین‌المللی می تواند برای انسان‌ها انجام دهد!

 

لوییس در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین چالش امروز دنیای بشر را چه می‌داند، گفت: با توجه به افزایش جمعیت، کمبود منابع طبیعی یکی از مهم‌ترین معضلات پیش روی انسان‌هاست. همین مشکلاتی که به آن‌ها اشاره شد، تغییرات اقلیمی و آب‌و‌هوایی یکی از پیامدهای اقدامات انسانی است. من در ایران هم این پیامدهای منفی را مشاهده کردم. امروزه ما تلاش می کنیم از راه آسیب کمتر به جنگل‌ها، کاهش صید از دریا و کاهش تقاضا از طبیعت با افزایش پیامدهای منفی این پدیده که امروزه یک تهدید جدی برای بشریت است، مبارزه کنیم.

 

در ادامه صفاریان پور با اشاره به تاثیر اقدامات سیاسی توسط سیاستمدارها و تاثیری که بر محیط زندگی انسان‌ها می‌گذارد، درباره لزوم صدور قطع‌نامه ای توسط شورای امنیت در پی خطرات و بحران‌های های موجود از مهمان برنامه پرسید و لوییس پاسخ داد: سردمداران سیاسی ضرورت تعامل با نهادهای مختلف و سازمان ملل را برای محافظت از اقلیم و کاهش آثار منفی ناشی از بحران‌های جغرافیایی حس کرده‌اند. از این روست که ما به‌عنوان یک نهاد مستقل با دولت‌ها در زمینه اقدامات پیشگیرانه محیط زیستی و اقلیمی همکاری و تعامل پایدار داریم. حدود 12 سال است که ما با استفاده از کمپین‌ها و حرکت‌های مردمی در استان‌های مختلف آموزش‌هایی را گسترش دادیم که می تواند روند حل مشکلات زیست محیطی را تسریع ببخشد.

 

مهمان برنامه چرخ با اشاره به برنامه های توسعه پایدار به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های سازمان ملل گفت: اکثر اتفاقات و آثار منفی تخریب و بحران محیط زیست ناشی از عدم آگاهی و نبود آموزهای به روز و صحیح است.سازمان ملل متحد انعکاسی از نقص ماست، همانطور که هر انسان خطا می کند و دارای نقص است این سازمان هم نسبت به بعضی از اهدافی که به انجام آن ها متعهد بوده ضعف و نقص نشان داده و یا گاهی از پس انجام آن‌ها برنیامده به همان نسبت اهداف بسیاری را با همه سختی ها به سرانجام رسانده و موفق عمل کرده است.

 

لوییس در پایان برنامه تصریح کرد: در این دو سال که از حضورم در ایران می گذرد، چیزهای زیادی دیدم که حتی تا بعد از رفتنم هم از خاطرم نمی رود، مهمان نوازی بی نظیر ایرانی ها، طبیعت و محیط زیست ناب  و فرهنگ کهن و غنی این سرزمین اما مشکلاتی که برای دریاچه ارومیه، هامون و... پیش آمده و متاسفانه حتی بر اقتصاد و چرخه طبیعی زندگی مردم هم تاثیر گذاشته از مهم ترین معضلاتی است که رفع آن نیازمند یک همت جمعی و اقدامات جدی است. همه ما تلاش می کنیم این مشکلات را در تعامل بیشتر با نهادهای مسوول حل کنیم به شرطی که تمام مردم همکاری کنند. ما باید دنیای شاد، سالم و پاک را برای فرزندانمان و نسل های آینده به یادگار بگذاریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار