به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه که صبح امروز سهشنبه( 5 آبان ماه ) برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره اظهارات "اکبر ترکان" مشاور رئیس جمهور درباره نامه 4 وزیر به روحانی اظهار داشت: همکاران بنده در ارتباط با بازار سرمایه و بورس نظراتی داشتند و از نوساناتی که در بازار بورس به وجود آمده بود، نگران بودند؛ به خصوص از دی ماه سال 92 که شاهد افتی در این رابطه همزمان با نرخ گذاری مجلس برای خوراک پالایشگاهها در حد 13 سنت بودیم.
وی افزود: در قانون، عدد 13 سنت برای خوراک پالایشگاهها قائل شده است و این موضوع اعتراضاتی را از سوی کارشناسان و صاحب نظران در بر داشته است، لذا آنچه در مورد موضوع نرخ خوراک پالایشگاهها مطرح است این است که تعیین نرخ 13 سنت سود غیرمتعارفی را برای این صنعت به وجود میآورد.
*منظور مشاور رئیس جمهور 4 وزیر امضاکننده نامه نبود
نوبخت در رابطه با نامهی 4 وزیر به رییس جمهور تصریح کرد: در رابطه با نامهی 4 وزیر به رییس جمهور تصریح کرد: حضور وزیر دفاع در جمع امضاء کنندگان برای شرکت سرمایهگذاری الغدیر است که در مورد بازنشستگان این وزارتخانه است، همچنین امضای وزیر صنعت و تعاون نیز به خاطر مسائلی از این جهت بوده است.
سخنگوی دولت اظهار داشت: مهندس ترکان جزو کسانی هستند که معتقدند نرخ 13 سنتی که مشخص شده است نباید تغییر یابد و سهامداران نیز از این عدد خرسند نیستند. بنابراین وی نظرشان را این طور عنوان کردند که اگر این عدد پایینتر آید سود بیشتری به این گروه تعلق میگیرد و از آن با عنوان رانت یاد کردند.
نوبخت تاکید کرد: همه تلاش 4 وزیر برای پایین آمدن نرخ 13 سنت باعث میشود که سود بیشتری به این گروه تعلق گیرد و این درخواست آثاری در بازار بورس خواهد داشت که آقای ترکان به آن اشاره داشتند. البته ایشان نظر خودشان را مطرح کردند و نظر رسمی دولت از سوی سخنگوی دولت اعلام میشود.
*نامه چهار وزیر به رئیسجمهور به معنای بحران اقتصادی نیست
سخنگوی دولت همچنین در رابطه با نامه برخی از وزرا درباره بحران اقتصادی تاکید کرد: این که اگر وزرای محترم در حوزهی خود با مشکلاتی مواجه باشند آن را به رئیس جمهور منتقل کنند امری متعارف است و نامههایی که خبر از بحران اقتصادی دهد صحت ندارد.
نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بحث هدفمندی در لایحهای که به مجلس ارائه شد، وجود داشت، گفت: آنچه امروز تقدیم مجلس شورای اسلامی شد لایحه برنامه ششم نبود، بلکه تنها برخی از احکامی که همواره در قوانین برنامههای گذشته تکرار میشد و موارد قبلی را که لازم بود دائمی شود به مجلس دادیم، این کار خواسته خود مجلس نیز بودهاست، بنابراین احکام تکراری در قالب 50 ماده تنظیم و تقدیم مجلس شد.
سخنگوی دولت با اشاره به وعده دولت در مهار تورم و خروج از رکود، تصریح کرد: در طول فعالیت دولت، اقدامات خوبی در زمینهی رشد اقتصادی اتفاق افتاده است البته هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید به تلاشمان ادامه دهیم؛ امروز رشد اقتصادی ما از رشد منفی به مثبت رسیده اما با این اعداد رشد نمیتوانیم آن رونقی را که میخواهیم در اقتصاد داشته باشیم.
وی تاکید کرد: همه مراجع رشد اقتصادی در جهان برای اقتصاد ایران رشد 5 تا 6 درصدی را برای سال آینده پیشبینی کردهاند.
نوبخت ادامه داد: پیش از این 2 سیاست را با توجه به شرایطی که نسبت به وضع آن زمان داشتیم، تورم بالا و رکود عمیق در نظر گرفته بودیم، اکنون هم با توجه به همان سیاستها تلاش کردیم اقداماتی را برای چند ماه آینده بصورت بستهای ویژه ارائه دهیم.
وی با اشاره به برخی از انتقادات نسبت به بسته ارائه شده دولت ادامه داد: این بسته با توجه به اقلام پرمصرف و با دوام در انبار ذخیره شده، تنظیم شده است.
*دولت اجازه عرضه کالای بیکیفیت را نخواهد داد
سخنگوی دولت با اشاره به بحث کیفیت تولیدات داخلی گفت: بنده بعنوان نماینده دولت اعلام کردهام که اگر قرار است بر تولید داخل متمرکز شویم، اجازه نخواهیم داد کالاهایی با کیفیت پایین عرضه شود، لذا باید کیفیت تولیدات داخلی بالا رود و قیمتها مناسب شوند. اما به دلیل عدم وجود تقاضای کافی برای تولیدات داخلی در حال حاضر روند تولید کند شده است، برای سرعت بخشیدن به تولید باید انبارها را خالی کنیم یعنی باید قدرت خرید ایجاد کنیم چراکه این سیاستی است که در همه کشورها برای تحریک تقاضا از آن استفاده میشود.
وی با بیان اینکه برای ما هیچچیز مهمتر از رضایت مردم نیست تاکید کرد: اگر قرار است جلوی واردات خودروهای خارجی گرفته شود باید کیفیت تولیدات داخلی بهتر شود، در این راستا بنگاههایی میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند که کیفیت کالاهای خود را بالا برند و قیمتهایشان را مناسب کنند.
نوبخت در رابطه با موضوع سوئیف ادامه داد: با توجه به این که تحریمهایی که از قبلا وجود داشت همچنان ادامه دارد و از زمانی که برجام به صورت کامل اجرایی شود، تحریمها برداشته میشود و ما نیز باید تکالیف و تعهداتمان را انجام دهیم، بنابراین تا وقتی این دو اتفاق نیفتد تحریمها برداشته نشده و این صحبت حرف غریبی نیست که بگوییم برجام اجرا شود تا تحریمها از جمله سوئیف برداشته شود و در این زمینه در مورد زمان اجرایی شدن برجام زمانهایی مطرح است که حتی 24 آذرماه نیز گفته میشود اما هنوز زمان قطعی آن مشخص نشده است.
نوبخت در ادامه با اشاره به تصویب برجام در مجلس و نامه مقام معظم رهبری به رئیس جمهور در این باره گفت: مذاکرات مفصلی که درتاریخ معاصر ما بی نظیر است با شش کشور خارجی انجام شد و به تفاهماتی برای همکاری دست یافتیم و در ادامه مجلس و شورای عالی امنیت ملی بررسی های لازم را انجام دادند و نظرات خود را اعلام کردند. همچنین مقام معظم رهبری نظرات راهگشای خود را در مورد اجرای برجام اعلام کردند، که قطعا موارد 9 گانه در جهت منافع ملی رعایت خواهد شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری با صراحت تذکرات و نظرات خود را در مورد برجام اعلام کردند؛ رئیس جمهور هم در نامه تشکر آمیزی به رهبری اعلام کردند که با حسن نیت به تمامی موارد مورد نظر مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی خواهیم پرداخت و در تامین منافع ملی دقت لازم را همراه با حسن نیت خواهیم داشت.
*در مذاکرات هسته ای 3گل زديم و 2گل خورديم
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه اگرطرف غربی بخواهد این تعهد را نقض کنند این مسیر برای ما هم قابل برگشت است، تاکید کرد: ما حسن نیتمان را به جهان ثابت کردیم و همه میدانند که تمام راههای مذاکره با مخالفین را هم پشت سر گذاشتهایم، آنها از تواناییهای ایران کاملا باخبرند که این سند را پذیرفتند.
نوبخت ادامه داد: آنچه که امروز مورد توافق قرار گرفته نه صد در صد موارد جمهوری اسلامی ایران بوده و نه صد در صد نظر آنها؛ در مذاکرات دستاوردهای بسياری برای ما حاصل شد، 3گل زديم و 2گل خورديم.
وی اضافه کرد: اینکه توانستیم مساله غنیسازی را در داخل کشور به تایید جهان برسانیم،دستاورد بزرگی برای ما محسوب میشود.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ما به دقت برجام را اجرایی خواهیم کرد تا تحریمهای ظالمانه از دوش مردم برداشته شود، گفت: برنامههایی را برای چند ماه آینده تا لغو تحریمها ترتیب دادهایم.
نوبخت گفت: همانطور که در روزهای گذشته شاهد بودیم، هیئتهای بلند مرتبهای از فرانسه، ایتالیا و دیگر کشورها برای گسترش مناسبات به تهران سفر کردند در ماههای آینده هم مقامات بلند پایه فنلاند به ایران خواهند آمد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه هر کسی بخواهد از ورود گروههای اقتصادی به ایران بعنوان نفوذی یاد کند، کار غیر مسئولانهای را انجام داده، چراکه ما هیئتهایی را برای نظارت در نظر گرفتهایم و همه باید اجازه بدهند که قانون کار خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: پذیرش برجام با این اصل و فرع انجام گرفته که تحریمها برداشته شود؛ تحریمهایی که آثار سوء دارند، لذا ما باید از مزایای پس از تحریم استفاده کنیم و اگر قرار باشد افرادی در خیابانها راه بیافتند و مدام معترض باشند به نفع کشور نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به بحث مناطق آزاد عنوان کرد: کردستان و سیستان و بلوچستان بعنوان دو منطقه آزاد اعلام شدند در این مناطق کارهای کارشناسی صورت گرفته و ما باید از ظرفیتهای این مناطق به خوبی استفاده کنیم.
*اواخر هفته به استان سیستان و بلوچستان سفر کنم
وی در ادامه گفت: در آخر هفته قرار است به استان سیستان و بلوچستان سفر کنم و ضمن بازدید از این مناطق ظرفیتهای استانهای مرزی را مورد بررسی قرار دهم.
سخنگوی دولت با اشاره به برخی از برکناریها در استانهای مازندران و کرمان گفت: اقدامات تمامی مدیران اجرایی توسط مقامات مافوقشان مورد ارزیابی قرار میگیرد، در بعضی از موارد اگر لازم باشد تذکر داده باشد و اگر در جاهایی نیاز به جابجایی باشد این کار انجام میگیرد.
نوبخت گفت: همانطور که میدانید نوع نگاه دولت فراجناحی است و ما در کابینه خودمان از همه خطوط سیاسی استفاده کردهایم.
وی با بیان اینکه تغییرات کرمان و مازندان وجه سیاسی ندارد و کاملا طبیعی است، گفت: تغییرات در این سطح از مدیران برحسب تشخیص استاندار انجام میشود و قرار نیست، اگر شخصی در این سطح تغییر کند از هیئت دولت استفاده شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه مالیات تقلیل پیدا کرده این همه تسهیلات از کجا تامبن میشود گفت: ما 2 منبع داریم که می توانیم منابع آن را آزاد کنیم، یکی از این منابع که در اختیار دولت هم است مربوط به 7 هزار و 500 میلیارد تومانی میشود که از محل افزایش منابع تجمیع کردیم و روی طرحهای عمرانی که بعنوان پیشران هستند و تا پایان سال به فرجام میرسند، اختصاص دادیم.
نوبخت با بیان اینکه رقمی هم که برای تسهیلات ارائه میشود از منابع مربوط به بانکها است، تاکید کرد: بانکها هر سپردهای را که از مردم میگیرند یک بخشش را به بانک مرکزی میسپرند که حدود 13 درصد است و بقیه را بصورت تسهیلات در نظر میگیرند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: بانکها هر مقدار که بتوانند کمتر به بانک مرکزی سپرده دهند دستشان بازتر میشود و میتوانند پولهای گرفته شده را بصورت تسهیلات ارائه دهند، پس ما با چاپ پول مواجه نیستیم و این پول، پول مردم است.
*برای واردات از آمريكا ممنوعيت قانونی وجود ندارد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد محدودیت کالا از آمریکا گفت: برای واردات از آمريكا ممنوعيت قانونی وجود ندارد اما تذكر مقام معظم رهبری را اجرا میکنیم، ايشان تصريح كردند که كالاهای مصرفی از آمريكا وارد نشود، اما واردات تكنولوژوی از آمريكا میتواند انجام شود، در عین حال همه تلاشمان این است که از تولید داخلی استفاده کنیم.
نوبخت تاکید کرد: تنها كشوری که اجازه واردات از آن رانداريم، رژيم صهیونيستی است.
وی همچنین در رابطه با سهام عدالت خاطر نشان کرد: برای بهینهسازی سهام عدالت طرحی وجود دارد که پس از تکمیل شدن، قطعا اطلاع رسانی خواهد شد.
نوبخت با بیان اینكه عدهای در خيابان راه بيفتند كه باعث شوند غربيها بترسند که و داخل كشور نيايند، تاکید کرد: اين نوع اقدامها ايجاد تحريم برای خودمان است و نبايد اينكارصورت گيرد.
سخنگوی دولت در مورد تکخوانی اپرا عاشورا هم گفت: در این مورد وزارت ارشاد بارها پاسخ داده و چیزی که خلاف فرهنگ اسلامی باشد را انجام نخواهیم داد، طبق آزادیهای مشروع مردم مخالفت نخواهیم کرد.
نوبخت در واکنش به اتهامات عربستان به کشورمان در مورد سوریه مبنی بر اینکه ایران سوریه را اشغال کرده است، تاکید کرد: به دفعات پاسخ رژیمی که بعد از اسراییل به عنوان رژیم کودککش معرفی شده و در یمن حضور تجاوزگرایانه را داشته را دادهایم؛. ایران در سطح مستشاری به دولتی که از رای مردم است همکاری میکند و این موضوع نیاز به توضیح بیشتر ندارد.
*با عوامل حوادث اخیر دزفول و بهبهان برخورد قانونی خواهد شد
سخنگوی دولت با اشاره به حوادث اخیر در دزفول و بهبهان گفت: جنس این دو ناآرامی مختلف بود؛ مورد اول امنیتی بود و همه عناصر دستگیر شدند که قطعا طبق قانون با عوامل این حوادث برخورد خواهد شد، اما ناآرامیهای بهبهان بر اساس اطلاع دستگاههای ذیربط، شرارتی بوده که برخورد هم شده است.
وی همچنین در مورد نحوه استفاده از پول های بلوکه شده و مبالغ آن تاکید کرد: منابعی از آن در اختیار دولت است و بخشی مربوط به صندوق توسعه ملی و بخشی دیگر بانک مرکزی است و به طور مثال هفت میلیارد دلار در هند داشتیم که بخشی از آن آزاد شد و در هزینه کرد آن بسیار با دقت عمل می کنیم و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این زمینه بسیار دقیق است و حتی بسیار از سفرهای خارجی دولت را کاهش داده است و از منابع به دست آمده از آن برای طرح های عمرانی استفاده میکند که امسال بیش از دو هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته برای طرح های عمرانی پرداخت داشته ایم.
سخنگوی دولت در پایان در مورد اتهامات اخیر عربستان به ایران مبنی بر اشغال گری در سوریه خاطر نشان کرد: ایران در سطح مستشاری به دولت برخواسته از رای مردم کمک می ند و موضع جمهوری اسلامی ایران حمایت از ملت و دولت سوریه به صورت مستشاری و غیرسیاسی است.
باید از اینا پرسید مارو گاب فرض کردی؟نههههه مارو گاب فرض کردی؟
دولت راستگویان...
پ.ن: یه سوال: اگه از یه "دروغگو" بپرسی راستگویی یا دروغگو چی جواب میده؟
حالا ما با این دولت قصد داریم به رشد اقتصادی و علمی و امنیتی و غیره برسیم!